Ένας άνθρωπος της Έβδομης Τέχνης κι ένας ακόμη της λογοτεχνίας πέθαναν τα προηγούμενα 24ωρα. Ο Πίτερ Ζάινερ, ο μοντέρ του Φράνσις Φορντ Κόπολα, πέθανε σε ηλικία 88 ετών από καρκίνο. Πλήρης ημερών πέθανε στα 85 του και ο Άγγλος ποιητής και συγγραφέας Βέρνον Σκάνελ στο σπίτι του στο Δυτικό Γιορκσάιρ.

Ο θάνατος του Ζάινερ ήταν πλήγμα για τον Κόπολα. Η δουλειά τούς έκανε φίλους. Δούλεψαν μαζί στους δύο πρώτους «Νονούς» και μάλιστα για το μοντάζ στον πρώτο «Νονό», το 1972, είχε προταθεί για Όσκαρ, το οποίο τελικά κέρδισε για τη δουλειά που έκανε στον «Ελαφοκυνηγό» του Μάικλ Τσίμινο το 1978- που απέσπασε και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. «Ο Πίτερ είχε την έμπνευση να προσθέσει μουσική από εκκλησιαστικό όργανο και να τη δέσει με τα τελευταία πλάνα, συνδυασμός που απογείωσε τη σκηνή του φινάλε στον «Ελαφοκυνηγό», θυμήθηκε ο Κόπολα. Ο Ζάινερ ήταν και πάλι υποψήφιος το 1982 για το μοντάζ στην ταινία «Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν».

Ξεχωριστός ήταν και ο Βέρνον Σκάνελ που θεωρείτο από τους καλύτερους ποιητές με πλούσια συγγραφική δράση, κυρίως στην περίοδο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, στον οποίο και πήρε μέρος πολεμώντας στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής αλλά και στην απόβαση στη Νορμανδία. Η τελευταία ποιητική συλλογή του «Last Ρost» κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα.