Η ευθύνη της ηγεσίας


Με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, λόγω των αγώνων της προκριματικής φάσης του επόμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, υπάρχει κάτι σημαντικό για το οποίο θα πρέπει να μεριμνήσουν οι υπεύθυνοι της διαιτησίας. Γιατί καλές είναι οι συναντήσεις των ηγετών του χώρου με τη διοργανώτρια αρχή και σωστή η ανταλλαγή απόψεων, αλλά για να γίνει και αποδοτική θα πρέπει να υπάρξουν πιο προσεκτικές επιλογές και κινήσεις στα θέματα της διαιτησίας.

Όπως το πάμε δηλαδή δεν θα είναι μακριά ο καιρός που θα αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της έλλειψης…

προσωπικού.

Και δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι φέτος δεν έχουμε ούτε διακοπές για τις γιορτές, ενώ στο τέλος της διαδρομής θα μας περιμένουν οι αγώνες των πλέι οφ.

Άρα διανύουμε το πιο μακρύ πρωτάθλημα, αλλά παρ΄ όλα αυτά οι διαιτητές εκτίουν από (πολύ) νωρίς την…

ποινή τους.

Τα «βαριά χαρτιά» του χώρου, ο Κύρος Βασσάρας και ο Γιώργος Κασναφέρης, που παίζουν και στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχουν ήδη από μία παραπομπή, ενώ ο Βασίλης Τεροβίτσας πρόλαβε από μόνος του τη δεύτερη. Για το τελευταίο ντέρμπι επιλέχτηκε ο Καλόπουλος, αλλά τα πιο σημαντικά παιχνίδια θα γίνουν έτσι κι αλλιώς στον δεύτερο γύρο όπου θα κρίνονται τα πάντα και εκεί δεν θα είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα για τους διαιτητές.

Κάποτε η ελληνική διαιτησία δεν ενέδωσε στις πιέσεις και αρνήθηκε την ξένη βοήθεια και μάλλον έκανε καλά.

Ας φροντίσει όμως τώρα να μην πέσει στην ανάγκη να χρειαστεί ενισχύσεις την ώρα που θα κορυφώνεται η μάχη.

Και μην ξεχνάμε ότι αυτή την φορά δεν γίνεται κλήρωση αλλά ορισμός.

Κάτι που σημαίνει ότι η ηγεσία είναι αυτή που αναλαμβάνει (όλη) την ευθύνη.