Σε διαθεσιμότητα και με το ερώτημα της απόλυσης τέθηκε ο Η.Μ., αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορείται για συνεργασία με εμπόρους ναρκωτικών στο Ρέθυμνο, εναντίον του οποίου ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.


Η υπόθεση του 52χρονου αστυνομικού υποδιευθυντή που υπηρετεί στη Διεύθυνση Δυτικής Αττικής απασχολούσε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας τα τελευταία τρία χρόνια, ύστερα από σειρά ανώνυμων καταγγελιών που τον ενέπλεκαν σε προστασία εμπόρων ναρκωτικών όταν υπηρετούσε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το αρχικό πόρισμα του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων αθώωνε τον 52χρονο αξιωματικό από τις κατηγορίες, ενώ δεν βρέθηκαν «ύποπτες» καταθέσεις στους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του ούτε σε εκείνους στενών συγγενικών του προσώπων. Επιπλέον επανελέγχονται και άλλες τρεις υποθέσεις, στις οποίες ενεπλάκη ο Η.Μ. και για τις οποίες κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας. Ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών προαναγγέλλει επανέλεγχο και άλλων υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται αστυνομικοί, διότι- όπως λέει στα «ΝΕΑ»- «δυστυχώς έχουμε πληροφορίες για πολλούς ακόμη αστυνομικούς που για πολλά χρόνια δεν έκαναν το έργο τους».

Χθες στα Ζωνιανά βρέθηκε ακόμη ένα Καλάσνικοφ το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική εξέταση, καθώς και για εξέταση DΝΑ και αποτυπωμάτων. Επιπλέον οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε τη σύλληψη ο 24χρονος από τα Ζωνιανά που κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών και ο οποίος ακόμη δεν έχει εντοπιστεί. Παράλληλα συνεχίζεται ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών ατόμων που συνελήφθησαν στα Ζωνιανά και κατηγορούνται για υποθέσεις ναρκωτικών.

Στο μεταξύ βελτιωμένη κρίνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η κατάσταση της υγείας του ειδικού φρουρού που τραυματίστηκε στην ενέδρα στα Ζωνιανά. Όπως ανακοινώθηκε, ο ασθενής έχει επαφή με το περιβάλλον και εφόσον η πορεία της υγείας του συνεχιστεί ως έχει, τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθεί στη νευροχειρουργική κλινική.