Χρυσή ευκαιρία να φύγει νικητής από την έδρα της «ρωσικής αρκούδας» έχασε χθες ο Ολυμπιακός, λυγίζοντας στο τέλος (88-79) απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι δύο αδύναμοι κρίκοι των «ερυθρολεύκων» σε επίθεση (Γουντς) και άμυνα (Τζάκσον) μαζί με την άμυνα ζώνης για 40 λεπτά ήταν τα σημεία που καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την τελική έκβαση του αγώνα και δεν επέτρεψαν στους Πειραιώτες να σπάσουν το ρόδι, κόντρα στον κακό τους δαίμονα τα τελευταία χρόνια (οι Ρώσοι έφτασαν το σερί των συνεχόμενων νικών τους στο 7-0 και ο Μεσίνα στο 14-0 εναντίον του Γκέρσον!).

Ο Σισκάουσκας στο φινάλε και ο Λάνγκτον στην αρχή έβαλαν τέλος στα όνειρα του Ολυμπιακού, που δύσκολα θα βρει στο μέλλον πιο αγχωμένη την ΤΣΣΚΑ (από την οποία έλειπε ο τραυματίας Σμόντις).

Έτσι πήγε στα… σκουπίδια η εκπληκτική εμφάνιση του Λιν Γκριρ (ήταν στιγμές που έπαιζε μόνος του απέναντι σε όλη την άμυνα των γηπεδούχων- Παπαλουκάς, Χόλντεν, Ζήσης και Λάνγκντον!) και του Μίλος Τεόντοσιτς (στο καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων») καθώς και η πληθωρική παρουσία του Τζάκσον στην επίθεση.

ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Ο τραυματισμός του Γκριρ, που αποχώρησε δυόμισι λεπτά πριν από το τέλος με το σκορ στο 79-75 και δεν μπόρεσε να βοηθήσει στο κρίσιμο φινάλε, αποτέλεσε το κύκνειο άσμα στην προσπάθεια του Ολυμπιακού.

Ο Πίνι Γκέρσον επέμενε για ακόμα ένα παιχνίδι να αμυνθεί η ομάδα του με ζώνη, παρά το γεγονός ότι οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ ξεκίνησαν με 4/6 τρίποντα και τελείωσαν με 7/14 στο ημίχρονο και 12/25 τελικά. Ο Αμερικάνος της ΤΣΣΚΑ ήταν ο βασικός εκφραστής των επιθέσεων της ομάδας του Μεσίνα, που είχε δώσει σαφή εντολή να σουτάρουν από την περιφέρεια ή να κάνουν ντράιβ από την αδύναμη πλευρά του Ολυμπιακού, εκεί όπου περίμενε ο Τζάκσον. Ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού δέχτηκε τα περισσότερα λέι απ από τους αντιπάλους του, χάνοντας σχεδόν όλα τα αμυντικά ριμπάουντ που διεκδίκησε με αποτέλεσμα οι 22 πόντοι που σημείωσε στην επίθεση να μην πιάσουν τόπο. Από την άλλη πλευρά ο Γκέρσον έπαιξε περισσότερο με τον Τεόντοσιτς (αντί του Μπλάκνεϊ) για να έχει και καλύτερες λύσεις στα μαρκαρίσματα των σαφώς υψηλότερων γκαρντ των Ρώσων και ο Σέρβος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ (ιδιαίτερα στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν πάρει διαφορά στο σκορ) όπως και στο ματς με τη Βίρτους αυτή τη φορά στοίχισαν. ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (19/36 διπ., 12/25 τρ., 14/15 βολ., 19-10 ρ.): Παπαλουκάς 14 (5/6 διπ., 4/5 βολ., 4 ασίστ), Ζήσης 2, Σισκάουσκας 24 (4/6 διπ., 4/10 τρ., 4/4 βολ.), Χόλντεν 9 (3/5 τρ.), Άντερσεν 5 (1), Ζεβροσένκο 6, Βορόντσεβιτς, Λάνγκντον 21 (4/7 διπ., 4/6 τρ., 1/1 βολ., 3-3 ρ.), Γκόρι 7. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (20/31 διπ., 9/24 τρ., 12/13 βολ., 20-7 ρ.): Μπλάκνεϊ 2, Γουντς 2, Μπορούσης, Γκριρ 27 (6/8 διπ., 3/4 τρ., 6/6 βολ., 5 ασίστ), Βασιλόπουλος 7 (1), Βασιλειάδης 3 (1), Πρίντεζης 8, Καυκής, Τεόντοσιτς 8 (4 ασίστ), Τζάκσον 22 (6/11 διπ., 2/3 τρ., 4/5 βολ.).

ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΚΡΙΡ

Νέο πλήγμα για τον Ολυμπιακό ο τραυματισμός του καλύτερού του παίκτη Λιν Γκριρ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπέστη θλάση στον δικέφαλο και θα μείνει εκτός για είκοσι μέρες.

«Παίξαμε καλά αλλά όχι τόσο όσο χρειαζόταν για να νικήσουμε. Κάναμε λάθη που εκτός έδρας και ιδιαίτερα με την ΤΣΣΚΑ δεν επιτρέπονται. Με τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε κάναμε το καλύτερο και ελπίζω στον δεύτερο γύρο να είμαστε όλοι καλά», τόνισε ο Πίνι Γκέρσον που πλέον αναγκάζεται να κατεβάζει σύνθεση ανάγκης στα επόμενα παιχνίδια.

Από την πλευρά του ο Ετόρε Μεσίνα ήταν σαφής: «Ήμασταν οι χειρότεροι στα ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα, αλλά όπως μου είπε και ένας φίλος μου στο σχολείο, όταν θέλεις τα ριμπάουντ πρέπει να προσπαθείς όπως και με τα κορίτσια. Μια φορά στις εκατό θα τα καταφέρεις. Έτσι κάναμε και εμείς».