Έχουν περάσει σχεδόν οκτώ μήνες από την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός έφυγε ηττημένος από ευρωπαϊκό αγώνα του. Η ομάδα που τον είχε νικήσει τότε (21/3/2007) ήταν η αποψινή αντίπαλος (21.30, ΣΚΑΪ ΤV) των πρωταθλητών Ευρώπης, Μπαρτσελόνα, που όμως από εκείνη την (αδιάφορη για τους «πράσινους») βραδιά έχει αλλάξει σημαντικά.

Ο φυσικός ηγέτης της «Μπάρτσα», Χουάν Κάρλος

ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό τους και να ελέγξουμε τον ρυθμό

Ναβάρο έφυγε για το… αμερικανικό όνειρο, ενώ παρελθόν αποτελεί ο Ντέλα Φουέντε, ο Ούκιτς και ο δικός μας, Μιχάλης Κακιούζης. Αντί αυτών προστέθηκαν ο γνωστός μας από τη θητεία του στον ΠΑΟ (πρωταθλητής Ευρώπης το 2002) Πέπε Σάντσες, ο Μοραντίς, ο Άκερ (πέρυσι στον Ολυμπιακό), ο πολλά υποσχόμενος Ιλιάσοβα, αλλά ακόμη ο Κασούν και ο… Λάκοβιτς. Ο πρώτος ήταν τραυματίας, ενώ ο πρώην άσος του ΠΑΟ, έχοντας δίπλα του τον Σάντσες και δίχως τον Ναβάρο στην ομάδα, έχει μετακινηθεί σε ρόλο σούτινγκ-γκαρντ και κάνει εξαιρετική χρονιά.

ΙΔΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

«Το περσινό ματς που χάσαμε δεν ήταν σημαντικό για εμάς. Όμως είναι διαφορετική ομάδα από τότε η Μπαρτσελόνα. Διαθέτει ποιότητα και εξακολουθεί να είναι καλή. Έχασε τον Ναβάρο, αλλά πήρε τον Ιλιάσοβα τον οποίο όλη η Ευρώπη ήθελε πέρυσι το καλοκαίρι. Πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν ξετρελαθεί μαζί του, αλλά επί του παρόντος δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Η φιλοσοφία τους πάντως δεν έχει αλλάξει και πολύ. Με εξαίρεση βέβαια κάποιες λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τα χαρακτηριστικά κάθε νέου παίκτη», είπε ο Ομπράντοβιτς, που επανέλαβε πως επιθυμεί ζεστή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ από τους οπαδούς της ομάδας.

«Προσπαθούν να τρέξουν και να σκοράρουν από τα 6 μ. 25 ύστερα από αιφνιδιασμό, ενώ όλοι πηγαίνουν στο επιθετικό ριμπάουντ. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό τους και να ελέγξουμε τον ρυθμό. Είναι σημαντικό να παίξουμε έξυπνα και να μην κάνουμε λάθη», τόνισε ακόμη ο Σέρβος προπονητής που θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ενώ παρότι οι σχέσεις του με τον Λάκοβιτς διαταράχθηκαν σε μεγάλο βαθμό, δεν δίστασε να παραδεχτεί «πως ο Γιάκα είναι ο ηγέτης της ομάδας. Έχει τη θέση του Ναβάρο στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Παίζει πολύ μαζί με τον Σάντσες, που θεωρώ ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους πόιντ-γκαρντ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Όμως δεν είναι μόνο αυτοί…».