ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ του Τμήματος Ομονοίας αποδίδονται ευθύνες για τα βασανιστήρια εις βάρος αλλοδαπών κρατουμένων που αποτυπώθηκαν, μάλιστα, και σε βίντεο. Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες παραπέμπει τους τέσσερις πρωταγωνιστές του βίντεο της ντροπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. με το ερώτημα της απόταξης από το Σώμα.

Βασικός κατηγορούμενος είναι ο 30χρονος αρχιφύλακας που εμφανίζεται να δίνει εντολές στους κρατουμένους να χτυπούν ο ένας τον άλλο και να τους χτυπά και ο ίδιος, καθώς κι ένας ακόμη αστυφύλακας και δύο ειδικοί φρουροί.

Για την υπόθεση των βασανιστηρίων στο Αστυνομικό Τμήμα ελέγχθηκαν επτά αστυνομικοί- ανάμεσά τους και ο τότε διοικητής, ο οποίος μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης μετακινήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού.

Η «ζαρντινιέρα» στη Βουλή
Ερώτηση για την ατιμωρησία των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της «ζαρντινιέρας» κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, με αποδέκτη τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Η κ. Δαμανάκη επικαλούμενη το χθεσινό ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» ζητάει να μάθει αν για την υπόθεση ασκήθηκαν διοικητικοί έλεγχοι και ποιο είναι το πόρισμά τους, αλλά και για ποιον λόγο οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά ανταμείβονται με προαγωγές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από