Δυσφορία έχουν προκαλέσει στις τάξεις του Παναθηναϊκού οι κινήσεις της ΑΕΚ και του Ντέμη Νικολαΐδη όσον αφορά στο θέμα του Νταμέ Εν Ντόι και συγκεκριμένα στο θέατρο που όπως υποστηρίζουν έκανε ο Σενεγαλέζος, την οποία όμως προς το παρόν δεν επιθυμούν να επισημοποιήσουν. Αντιθέτως, μιλούν και αποκαλύπτουν τις εκ του ασφαλούς τοποθετήσεις του Τραϊανού Δέλλα, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει καθαρό πλάνο από το κρατικό κανάλι, ενώ χαρακτηρίζουν «προσβλητικό» τον τρόπο κάλυψης του ντέρμπι από τη ΝΕΤ.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προσπάθησε να ρίξει φως στην υπόθεση της αποβολής του Δέλλα και εξήγησε τι ενόχλησε τον ποδοσφαιρικό σύλλογο σε ό,τι αφορά στην κάλυψη της ΝΕΤ:

1. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε από τη ΝΕΤ, καθόσον το πλάνο όπου φαινόταν ο Δέλλας να κτυπά τον Εν Ντόι δεν ήταν καθαρό, στο συμβάν που έγινε μπροστά από τη θύρα 3, να δείξει άλλο πλάνο από τις 15 κάμερες που υπήρχαν στο γήπεδο ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα. Η ΝΕΤ απάντησε επίσημα ότι καμία από τις κάμερές της δεν είχε πιο καθαρό πλάνο. Εκ του ασφαλούς λοιπόν τοποθετήθηκαν η ΑΕΚ και ο Δέλλας στο θέμα, στοχεύοντας να μεταθέσουν το πρόβλημα στη συμπεριφορά του Νταμέ Εν Ντόι.

2. Η ΠΑΕ θεωρεί ότι ο τρόπος με τον οποίο καλύφθηκε από τη ΝΕΤ το ντέρμπι με την ΑΕΚ (άρχισαν με το θέμα του Δέλλα και δεν δόθηκε έμφαση στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου ο ΠΑΟ ήταν καλύτερος και νικητής κ.λπ.) ήταν προσβλητικός για την ομάδα, τον κόσμο και την ιστορία της και για αυτόν τον λόγο δεν ήθελε να συμμετάσχει κανένας ποδοσφαιριστής της σε καμία αθλητική εκπομπή της.

ΕΚΙ ΚΑΙ ΝΙΝΗΣ

Ευκαιρία να πάρουν χρόνο συμμετοχής αποτελεί το σημερινό (15.30) φιλικό παιχνίδι με τον Άγιο Δημήτριο για τους Έκι Γκονζάλες και Σωτήρη Νίνη. Οι δύο ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο στάδιο της επιστροφής, καθώς έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους (στο πόδι ο πρώτος και στους κοιλιακούς ο δεύτερος) και τέτοια φιλικά ματς, όπως το σημερινό στην Παιανία, τους δίνουν την ευκαιρία να πάρουν «παιχνίδια στα πόδια τους» ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Είναι πιθανό ο Ζοζέ Πεσέιρο να μην αφήσει τον Αργεντινό χαφ σε όλο το παιχνίδι, προκειμένου να μην τον επιβαρύνει. Παράλληλα, αναμένεται να δώσει συμβουλές στον Γκονζάλες ώστε να μην πιεστεί παραπάνω από όσο πρέπει, καθώς η υπομονή στην περίπτωσή του αποτελεί σύμμαχο και θα του δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Αντίθετα, ο Σωτήρης Νίνης και ο Στέφανος Σιόντης αγωνίστηκαν με τους Νέους του Παναθηναϊκού και έδειξαν ότι αξίζουν να πάρουν ευκαιρίες. Ο τελευταίος έχει συζητήσει με τον προπονητή του για τη μη χρησιμοποίησή του και ο Πορτογάλος τού συνέστησε να κάνει υπομονή και θα έχει και αυτός την ευκαιρία του, όπως είχαν συμπαίκτες του, στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η επιστροφή των Γκονζάλες και Νίνη στην αγωνιστική δράση όταν θα είναι 100% έτοιμοι, αφού ο Πεσέιρο δεν

ΕΥΘΥΝΕΣ

Η ΠΑΕ θεωρεί ότι ο τρόπος με τον οποίο καλύφθηκε δημοσιογραφικά το ντέρμπι από την κρατική τηλεόραση ήταν προσβλητικός για την ομάδα, τους φιλάθλους και την ιστορία της

θέλει να ρισκάρει, ενισχύει σημαντικά τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟ και πλέον οι επιλογές που θα έχει ο Πορτογάλος στα χαφ θα είναι πολλές. Χωρίς 12 ποδοσφαιριστές, οι 11 από τους οποίους είναι διεθνείς, έγινε η χθεσινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. Ο Βραζιλιάνος Μαρσέλο Μάτος ζήτησε και πήρε άδεια για προσωπική υπόθεση, ενώ δεν προπονήθηκαν οι διεθνείς Νασίφ Μόρις, Μάριο Γκαλίνοβιτς, Αντρέας Ίβανσιτς, Μίκαελ Νίλσον, Ελίν Δημούτσος, Γιάννης Γκούμας, Βαγγέλης Μάντζιος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Γιώργος Καραγκούνης, Αλέξανδρος Τζιόλης και Λουκάς Βύντρα που ενσωματώθηκαν στις Εθνικές ομάδες τους. Οι «πράσινοι» πέρασαν από εργομετρικά τεστ και στη συνέχεια δούλεψαν στα τελειώματα φάσεων και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με τακτική.

Στον εντός έδρας αγώνα με τη SΚΟDΑ Ξάνθη (10η αγωνιστική) θα εκτίσει την ποινή μιας αγωνιστικής ο Γιώργος Καραγκούνης, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού να μην ανησυχούν σε ό,τι αφορά την ανέγερση του γηπέδου στον Βοτανικό, έστειλε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μέσω του συνδρομητικού καναλιού. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟ τόνισε χαρακτηριστικά: «Το γήπεδο στον Βοτανικό θα γίνει και δεν πρέπει να ανησυχούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Δεν έχουμε καμία διαφορά με την ΠΑΕ, αλλά με τον Δήμο Αθηναίων, καθώς έχουμε υπογράψει κάποιες συμβάσεις και ορισμένα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν». Σε ό,τι αφορά την κυριότητα του οικοπέδου όπου βρίσκεται το γήπεδο στη Λεωφόρο η οποία φαίνεται να αμφισβητήθηκε από τον Ν. Κακλαμάνη, δήλωσε πως θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από τον δήμαρχο για τις απόψεις του.

Για μη τήρηση του Fair Ρlay και για θέατρο από την πλευρά του Εν Ντόι έκανε λόγο ο Ντέμης Νικολαΐδης σε ό,τι αφορά την αποβολή του Τραϊανού Δέλλα στον αγώνα της ΑΕΚ εναντίον του Παναθηναϊκού.

Για την κίνηση αυτή που έκανε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ μίλησε χθες ο Ντέμης Νικολαΐδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη. «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θέσαμε θέμα μόνο για την αποβολή του Δέλλα και όχι για αλλοίωση αποτελέσματος» είπε ο Ντέμης. Και συνέχισε: «Είχα κάνει πρόταση και πριν από μία εβδομάδα στη Σούπερ Λίγκα να τιμωρούνται και όσοι παίκτες έχουν πρόθεση να παραπλανήσουν. Η καταγγελία που κάναμε είναι συνέχεια αυτής μου της άποψης. Είναι άδικο να τιμωρείται κάποιος εξαιτίας μιας unfair συμπεριφοράς κάποιου άλλου και το θέατρο κάποιου να κοστίζει σε κάποιον άλλον», τόνισε ο Νικολαΐδης.

Στη συνέχεια ο Ντέμης αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι σε ό,τι αφορά την καταγγελία που έκανε η ομάδα του για τη στάση του Παναθηναϊκού, για παρέμβαση στην κρατική τηλεόραση, προκειμένου να μην προβληθεί η επίμαχη φάση στην οποία ο Εν Ντόι κτυπά με αγκωνιά τον Δέλλα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της συνάντησης με τον υφυπουργό Αθλητισμού, υπογράμμισε: «Δεν μπορεί να βγει καμία είδηση από αυτή τη συνάντηση. Με τον κ. Ιωαννίδη γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια και σήμερα μιλήσαμε για το ποδόσφαιρο. Του είπα τις απόψεις μου για το πώς λειτουργεί και το τι πρέπει να αλλάξει ώστε να γίνει καλύτερο».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος δήλωσε: «Επιβεβαιώνω κι εγώ τα όσα είπε ο Ντέμης. Είμαστε φίλοι πολλά χρόνια και έχουμε συζητήσει και άλλες φορές τι πρέπει να αλλάξει στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο ειδικότερα. Υπάρχουν προβληματισμοί για το τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα. Η βία είναι το πρωτεύον. Ο Νικολαΐδης είναι ιδεολόγος, ο οποίος ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο και για το πώς πρέπει να αλλάξει. Με κόστος και προσωπικό του θέλει να συμβάλει ώστε να καλυτερέψει το ποδόσφαιρο. Ενστερνίζομαι τις απόψεις του και είναι καλό να βλέπεις οικογένειες να πηγαίνουν στα γήπεδα».

Σε ό,τι αφορά τη διαιτησία ο κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι «τέθηκε στη συζήτηση», ενώ ο Νικολαΐδης συμπλήρωσε: «Όσο πιο αξιοκρατικό είναι το πρωτάθλημα τόσο καλύτερα. Η βία αλλά και η αξιοκρατία χωράνε συνεχώς βελτίωση».

Όσο για το γήπεδο, όπως δήλωσαν αμφότεροι, δεν έγινε κάποια αναφορά: «Δεν μιλήσαμε για το γήπεδο. Άλλωστε το θέμα είναι τώρα στο υπουργείο Οικονομικών και στο ΠΕΧΩΔΕ», είπε ο Νικολαΐδης.

Το καινούργιο τεύχος του επίσημου περιοδικού της ΑΕΚ, που θα κυκλοφορήσει

«ΑΝΦΕΡ»

«Είναι άδικο να τιμωρείται κάποιος εξαιτίας μιας unfair συμπεριφοράς κάποιου άλλου και το θέατρο κάποιου να κοστίζει σε κάποιον άλλον», είπε ο Νικολαΐδης

σήμερα, φιλοξενεί συνεντεύξεις των Ζεράλδο Άλβες και Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Οι δύο ποδοσφαιριστές της Ένωσης μιλούν για την εξαιρετική συνεργασία τους στην άμυνα και συμφωνούν ότι τα πάντα θα κριθούν στο τέλος του πρωταθλήματος.

Ο Ζεράλδο Άλβες τονίζει ότι με τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ εκπληρώθηκε ένα όνειρό του γιατί το σημαντικότερο πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή είναι να παίζει για να γίνει πρωταθλητής.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αναφερόμενος στο γεγονός ότι σιγά σιγά καθιερώνεται στην ομάδα είπε πως είναι πολύ ευχάριστο, ότι αυτό δείχνει πόσο δουλεύει και πόσο έχει βελτιωθεί, αν και δεν θεωρεί τον εαυτό του βασικό στην ΑΕΚ, αφού για να τα καταφέρει θα πρέπει να έχει μεγάλη διάρκεια. Ως προς τα μεταγραφικά σενάρια, δηλώνει πως με αυτά ασχολούνται ο προπονητής, η ομάδα και οι μάνατζέρ του και ότι τον ίδιο τον απασχολεί να παίξει στην ΑΕΚ.

Χθες οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης είχαν ρεπό. Πάντως σχετικά με το επεισόδιο μεταξύ του Φερέρ και του Μορέτο, ο γκολκίπερ της ΑΕΚ αναμένεται να τιμωρηθεί με πρόστιμο, επειδή αντιμίλησε στον προπονητή με βάση τον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας.