O Βαγγέλης Μάντζιος επανέρχεται στην εθνική ομάδα. Χθες το βράδυ, κι ενώ το μεσημέρι είχε ανακοινώσει την αποστολή για τα παιχνίδια με τη Μάλτα (Σάββατο) και την Ουγγαρία (την άλλη Τετάρτη), ο ομοσπονδιακός προπονητής Ότο Ρεχάγκελ προχώρησε στην κλήση του 24χρονου κυνηγού του ΠΑΟ. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Γερμανού τεχνικού έπαιξε η απόδοση του Μάντζιου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο οποίο ο διεθνής επιθετικός έκανε τη διαφορά και οδήγησε τους «πράσινους» στη νίκη.

Ο Μάντζιος έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική επί ημερών Ρεχάγκελ και συγκεκριμένα στις 12/10/2005 σε αγώνα κόντρα στη Γεωργία. «Μετρά» έξι συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και η τελευταία ήταν στις 6 του περασμένου Φεβρουαρίου σε φιλικό κόντρα στη Νότια Κορέα.

Οι διεθνείς αρχίζουν από σήμερα την προετοιμασία τους στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, με τον Ότο Ρεχάγκελ να μην υπολογίζεισε σχέση με τον τελευταίο αγώνα στην Τουρκία- τους τραυματίες Άντζα και Χαριστέα. Αντιθέτως επανέρχεται ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στην Κωνσταντινούπολη λόγω καρτών.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής κάλεσε 22 ποδοσφαιριστές στην αποστολή της Εθνικής. Πρόκειται για τους Κατσουράνη, Σεϊταρίδη, Μπασινά, Γιαννακόπουλο, Σαμαρά, Γκέκα, Κυργιάκο, Αμανατίδη, Καψή, Νικοπολίδη, Τοροσίδη, Πατσατζόγλου, Σπυρόπουλο, Χαλκιά, Δέλλα, Λυμπερόπουλο, Καραγκούνη, Βύντρα, Σαλπιγγίδη, Τζιόλη, Γκούμα, Μάντζιο. Το παιχνίδι με τη Μάλτα θα γίνει το Σάββατο στις 9.30 μ.μ. στο ΟΑΚΑ ενώ το ματς με την Ουγγαρία την άλλη Τετάρτη είναι προγραμματισμένο στο γήπεδο «Φέρεντς Πούσκας» στις 9.15 μ.μ.

Οι διεθνείς θα συγκεντρωθούν σήμερα το μεσημέρι και το απόγευμα (6.30 μ.μ.) έχει προγραμματισθεί ανοικτή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Ανοικτή είναι και η αυριανή προπόνηση που θα γίνει στις 11 το πρωί στον ίδιο χώρο. Οι προπονήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής είναι κλειστές για το κοινό.

Η Εθνική θα αναχωρήσει για τη Βουδαπέστη το απόγευμα της Δευτέρας.

●●● Στο μεταξύ με καλούς ρυθμούς συνεχίζεται η πώληση των εισιτηρίων του Σαββάτου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, μέχρι χθες είχαν διατεθεί περίπου 15.000, χωρίς σε αυτά να συμπεριλαμβάνονται τα περίπου 6.000 διαρκείας. Οι διεθνείς και ο Ότο Ρεχάγκελ θέλουν τη μαζική παρουσία του κόσμου στο παιχνίδι με τη Μάλτα, προκειμένου να δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας για την πρόκριση της Εθνικής στην τελική φάση του Εuro 2008. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15 ευρώ (θύρες 1-2-3-4-15-17)

και 25 ευρώ (θύρες 5-6-7-8-9-10-11-12-13). Στο μεταξύ από την ΕΠΟ διατίθενται και εισιτήρια του αγώνα στη Βουδαπέστη έναντι 20 ευρώ.