Οι προβολείς του γηπέδου της Λεωφόρου είχαν σβήσει, όπως και τα φώτα της δημοσιότητας που πριν από περίπου μία ώρα είχαν πέσει πάνω και ο πρωταγωνιστής του ντέρμπι κορυφής, αυτό το ψηλόλιγνο παλικάρι, αποχωρούσε με αργά αλλά σταθερά βήματα και το κεφάλι ψηλά! Ο Βαγγέλης Μάντζιος αρχικά είχε αρνηθεί να μιλήσει, πάντα με την ευγένεια που τον διακρίνει, αλλά τον πετύχαμε πολλά μέτρα μακριά από τη Λεωφόρο και η πίεσή μας απέδωσε καρπούς. Και τι καρπούς!

«Είμαστε πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από όλες τις προηγούμενες χρονιές! Είναι ό,τι καλύτερο για μας, αλλά και προσωπικά, η πρώτη θέση στη Σούπερ Λίγκα. Είμαστε χαρούμενοι, η ψυχολογία μας είναι στα ύψη και έχουμε διάθεση να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά για να τα καταφέρουμε» τόνισε ο ύψους 1,91 μ. επιθετικός και αναφέρθηκε στα στοιχεία που κάνουν τον ΠΑΟ να πλεονεκτεί έναντι του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ: δεμένη ομάδα, πειθαρχία και οικογενειακό κλίμα.

Ο 24χρονος επιθετικός που ήταν ο 19ος και εκτός αποστολής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ στην Κοπεγχάγη, τρεις ημέρες μετά, στο ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ, έπαιξε βασικός και αποτέλεσε τον κρυφό άσο του Πεσέιρο, καθώς από δική του περίτεχνη ενέργεια προήλθε το πρώτο γκολ και με δικό του «κεραυνό» έπληξε την εστία του Μάχο για δεύτερη φορά!

Πώς κατάφερες να είσαι έτοιμος ψυχολογικά για το ντέρμπι κορυφής μετά την ψυχρολουσία εκτός 18άδας στον ευρωπαϊκό αγώνα με την Κοπεγχάγη;

«Πραγματικά ήταν δύσκολο, κυρίως επειδή δεν είχα πολλά παιχνίδια στα πόδια μου. Ήταν μεγάλη η αλλαγή και όταν μου το είπε ο προπονητής μου, μία ημέρα πριν, σκεφτόμουν διάφορα. Φοβόμουν κυρίως μήπως δεν είχα ρυθμό. Με εξιτάρισε το γεγονός ότι παίζαμε με την ΑΕΚ και η νίκη οδηγούσε στην κορυφή. Τα έδωσα όλα από το πρώτο λεπτό, όπως μας είχε ζητήσει ο προπονητής μας και όλα πήγαν ευνοϊκά για μας».

Ποιο είναι το ατού του Παναθηναϊκού στην κούρσα του πρωταθλήματος απέναντι σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ;

«Είμαστε πιο δεμένη ομάδα από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ με καλύτερη ομοιογένεια. Παράλληλα, αγωνιστικά είμαστε πιο πειθαρχημένη ομάδα και ενδιαφερόμαστε για το σύνολο. Το τρίτο στοιχείο που μας διακρίνει είναι το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα με βασικούς και αναπληρωματικούς να είμαστε ενωμένοι. Και πέρυσι ήταν καλό το κλίμα, αλλά πιστεύω ότι φέτος είναι καλύτερο. Είναι το ιδανικό».

ΕΙΠΕ

Είμαστε χαρούμενοι, η ψυχολογία μας είναι στα ύψη και έχουμε διάθεση να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά για να φτάσουμε στον τίτλο

Ποιο είναι το στοιχείο που σε διακρίνει και σε κάνει να ξεχωρίζεις και πού χρειάζεσαι βελτίωση;

«Η τεχνική είναι το δυνατό στοιχείο μου. Θέλω όμως δουλειά και προσπαθώ να διορθώνω τα λάθη μου. Εκεί όπου θέλω δουλειά είναι στα πρώτα βήματα, γιατί στο άνοιγμα μετά είμαι αρκετά γρήγορος και στις κεφαλιές. Ο προπονητής μου κ. Πεσέιρο μου έχει ζητήσει και το έχω καταλάβει και εγώ, να παίζω πιο κοντά στην εστία, καθώς αναλώνομαι σε άσκοπες ενέργειες μακριά από αυτήν. Άλλωστε, υπάρχουν άλλοι ποδοσφαιριστές που κάνουν τη δουλειά στον τομέα της δημιουργίας και έχει απόλυτο δίκιο».

Πόσα κεράκια (γκολ) θέλεις να βάλεις στην τούρτα γενεθλίων των 100 χρόνων του Παναθηναϊκού,μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος;

«Όσο περισσότερα γίνεται! Το ιδανικότερο για μένα είναι να γιορτάσουμε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και προσωπικά θεωρώ εφικτό στόχο τα 10 γκολ στη Σούπερ Λίγκα. Σε αυτό βέβαια παίζουν ρόλο οι συνθήκες, πόσο χρόνο συμμετοχής θα έχω κ.λπ. (σ.σ.: έχει πετύχει 2 γκολ σε 170 λεπτά συμμετοχής). Είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός στον Παναθηναϊκό και στο ρόστερ υπάρχουν τέσσερις εξαιρετικοί επιθετικοί».

Το rotation στην 11άδα,στη δική σας περίπτωση,φαίνεται να κάνει θαύματα…

«Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός και δείχνει ότι ο ΠΑΟ διαθέτει δύο ισοδύναμες 11άδες, οι οποίες μπορούν να σηκώσουν το βάρος στο ελληνικό πρωτάθλημα, το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και το Κύπελλο Ελλάδας. Όσοι αγωνίζονται δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και βάζουν και αυτοί το στίγμα τους».

Πόσο σημαντική είναι η επιστροφή του κόσμου;

«Με τη συμπαράστασή τους μπορούμε να παραμείνουμε ψηλά. Τους θέλουμε κοντά μας. Μας βοήθησαν πολύ κόντρα στην ΑΕΚ. Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα έρθει και το στραβό αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, καθώς δεν μπορεί να νικούν συνεχώς και θέλουμε και εκεί να μας στηρίξουν».

«Δώρο» έκπληξη το χθεσινό ρεπό


Η πιο γλυκιά είδηση που έφτασε στα αυτιά των ποδοσφαιριστών από τον Ζοζέ Πεσέιρο, μετά τα συγχαρητήριά του για τη νίκη στο ντέρμπι και την κατάκτηση της κορυφής, ήταν η ακύρωση της χθεσινής προπόνησης.

Είναι γεγονός πάντως πως ο Πορτογάλος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών, ενώ η διαχείριση του έμψυχου υλικού δείχνει ιδανική, αν αναλογιστεί κανείς ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν υπάρχουν παράπονα, ενώ και τα αποτελέσματα στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει ο ΠΑΟ, τον δικαιώνουν.

Ο Πορτογάλος προπονητής έχει χρησιμοποιήσει στη Σούπερ Λίγκα συνολικά 22 ποδοσφαιριστές, ενώ περιμένουν να πάρουν και τη δική τους ευκαιρία οι Τάκης Φύσσας, Στέφανος Σιόντης, Μάτε Σιμάο, Ορέστης Καρνέζης και δεν αποκλείεται- αν και δύσκολο- ο Νίκος Μπουτζίκος. Συμμετοχή δεν έχει μέχρι τώρα ο Έκι Γκονζάλες, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της επιστροφής, μετά την πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού και οσονούπω θα ενισχύσει τους «πράσινους». Μόνο δύο ποδοσφαιριστές, οι Μαρσέλο Μάτος και Αλέξανδρος Τζιόλης έχουν το απόλυτο (8 ματς βασικοί), με τον Μίκαελ Νίλσον να έχει 7 παιχνίδια και 1 ως αλλαγή. Σε 7 ματς (στην 11άδα) έχουν παίξει οι Γιώργος Καραγκούνης, Νασίφ Μόρις. Ο Πεσέιρο πάντως, στη σημερινή προπόνηση η οποία θα γίνει χωρίς τους διεθνείς, θα επιχειρήσει να προσγειώσει τους ποδοσφαιριστές του και θα τους ζητήσει με σκληρή δουλειά να βελτιώσουν τα αδύνατα σημεία της ομάδας, καθώς οι υποχρεώσεις στη συνέχεια θα είναι αυξημένες.

●●● Φιλικό παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών θα δώσει αύριο (15.30) στην Παιανία ο Παναθηναϊκός, με αντίπαλο τον Άγιο Δημήτριο. Οι «πράσινοι» ψάχνουν μία ακόμη ομάδα για να δώσουν φιλικό ματς τις επόμενες ημέρες.