Νοσοκομείο θυμίζει ο Ολυμπιακός, που ταξιδεύει σήμερα για τη Μόσχα (παίζει αύριο με την ΤΣΣΚΑ) χωρίς τον Ματσιγιάουσκας αλλά και τον Τσακαλίδη που δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν. Ο Λιθουανός που συνέχιζε να πονάει στο χέρι, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία η οποία έδειξε αιμάτωμα στον δεξιό βραχίονα. Από την πλευρά του ο «Τζέικ» ταλαιπωρείται από πελματιαία απονεύρωση και αποκλείστηκε επίσης από την αποστολή στη ρωσική πρωτεύουσα.

Από εκεί και πέρα, τα ματς με Βίρτους και Μαρούσι αποτελούν ήδη παρελθόν στη σκέψη των «ερυθρολεύκων».

«Παιχνίδια όπως αυτά με το Μαρούσι κρύβουν παγίδες και χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση μέχρι το τέλος. Όταν παίζεις μπροστά σε άδειες εξέδρες και έχεις και τόσους τραυματίες, θέλει διπλή προσοχή. Όμως κάναμε αυτό που έπρεπε», τόνισε ο Κώστας Βασιλειάδης, εκ των κορυφαίων παικτών του Ολυμπιακού κόντρα στο Μαρούσι αλλά και με τη Βίρτους.

Άλλωστε αυτό είναι και το μεγαλύτερο κέρδος των Πειραιωτών σε αυτά τα δύο παιχνίδια: ότι φάνηκε το βάθος του πάγκου που έχει φέτος η ομάδα, με τον Πίνι Γκέρσον να έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις.

«Πάμε για νίκη και στη Μόσχα. Σίγουρα είναι δύσκολο

ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ:

«Οι αγώνες στη Μόσχα είναι πάντα δυσκολότεροι για την ΤΣΣΚΑ, διότι οι αντίπαλοί μας μπαίνουν με τη φιλοσοφία ότι και να χάσουν δεν είναι καταστροφή»

το έργο μας, αλλά μια μεγάλη ομάδα παίζει πάντα για τη νίκη. Η πρώτη θέση στον όμιλό μας θα κριθεί στις λεπτομέρειες και γι΄ αυτό ενδεχόμενη επιτυχία μας στη Ρωσία θα αλλάξει τα δεδομένα», κατέληξε ο διεθνής φόργουορντ που θα έχει πολλή δουλειά και κόντρα στους φιναλίστ του περυσινού τελικού της Ευρωλίγκας, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα.

Στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας περιμένουν ως βάλσαμο το συγκεκριμένο παιχνίδι, μετά τις δύο ήττες «στο καλάθι» από την Ολύμπια Λιουμπλιάνας (74-72) και από την Ντυναμό Μόσχας (82-80) και είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Θοδωρή Παπαλουκά. «Θέλουμε τη νίκη για να συνέλθουμε και να ηρεμήσουμε έπειτα από μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ματς, απέναντι σε μια ομάδα που έχει αλλάξει το μεγαλύτερο μέρος των παικτών της. Οι αγώνες στη Μόσχα είναι πάντα δυσκολότεροι, πολύ απλά επειδή οι αντίπαλοί μας μπαίνουν με τη φιλοσοφία ότι και να χάσουν δεν είναι καταστροφή!», τόνισε ο διεθνής πλέι μέικερ που θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, που ήταν η ομάδα της καρδιάς του.