ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ για το πρώτο εξάμηνο του 2008 η κατασκευή του παγοδρομίου στο Μαρούσι, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή προσωρινά τη σχετική αίτηση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αντιδρούν στην ανέγερση του αθλητικού κέντρου.

Το παγοδρόμιο, του οποίου η κατασκευή έχει ήδη αρχίσει στην περιοχή Κάτω Σωρός του Αμαρουσίου σε έκταση 7.650

τ.μ., θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, παγοδρομική πίστα (30×60) με 500 θέσεις θεατών, πισίνα (25×15), υπόγειο γκαράζ και βοηθητικές εγκαταστάσεις (αποδυτήρια, γραφεία κ.λπ.).

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Πολιτισμού, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών με παρέμβασή τους στο δικαστήριο υποστήριξαν ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν να απορριφθεί η αίτηση των κατοίκων που ζητούσαν να ανασταλεί η σχετική απόφαση του νομάρχη Αθηνών για την κατασκευή του παγοδρομίου καθώς και η άδεια της Πολεοδομίας Αμαρουσίου, το ΣτΕ δέχθηκε ότι ο «όγκος και η χρήση του» θα επιδεινώσει το ήδη βεβαρημένο οικιστικό περιβάλλον του Δήμου Αμαρουσίου.

Οι δικαστές έκαναν δεκτό τον ισχυρισμό των κατοίκων ότι στην περιοχή επιτρέπεται μόνο η ανέγερση κατοικιών και «πάγωσε» προσωρινά τα έργα (ώσπου να κριθεί η κύρια προσφυγή).

Από την πλευρά τους το υπουργείο Πολιτισμού, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών αντέτειναν στο δικαστήριο ότι η έλλειψη παγοδρομίου θα προκαλέσει τη διαγραφή της Ελλάδας από τη Διεθνή Ομοσπονδία και την απαγόρευση συμμετοχής των εθνικών ομάδων στις ολυμπιακές και άλλες διοργανώσεις.