Διά πυρός και σιδήρου πέρασε από το Περιστέρι ο Άρης, ο οποίος αν και τελείωσε το παιχνίδι με 9 παίκτες κατάφερε να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό και να μείνει μόνος στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στο τέλος του αγώνα όμως υπήρχε διάχυτη απογοήτευση, αφού ο τραυματισμός του Θανάση Παπάζογλου αποδείχθηκε ιδιαίτερα βαρύς και ο νεαρός παίκτης θα μείνει εκτός γηπέδων τουλάχιστον για 4 μήνες.

«Είμαστε στενοχωρημένοι για τον τραυματισμό του Παπάζογλου. Καλύτερα να είχαμε χάσει το ματς παρά που υπήρξε αυτός ο σοβαρός τραυματισμός», επισήμανε φανερά στενοχωρημένος μετά τη λήξη του αγώνα ο προπονητής του Άρη, Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Ενώ οι παίκτες της ομάδας της Θεσσαλονίκης αφιέρωσαν τη νίκη στον άτυχο συμπαίκτη τους.

Ο Παπάζογλου- μαζί με τους Καράμπελα, Κάλβο και Σιστόν- πήρε θέση βασικού στην 11άδα των «κιτρίνων», αλλά μόλις στο 17΄ της συνάντησης γύρισε το γόνατό του με αποτέλεσμα να αποχωρήσει και τη θέση του να πάρει ο Σέρχιο Κόκε. Ο παίκτης του Άρη, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη με τα δύο γκολ που πέτυχε κατά του Ερυθρού Αστέρα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του στον αγώνα του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, έφυγε από το τερέν υποβασταζόμενος. Αμέσως διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Στον αγωνιστικό τομέα ο Άρης κατάφερε να προηγηθεί γρήγορα στο σκορ με τον Γκαρσία μόλις στο 9ο λεπτό. Με αυτό το γκολ, οι παίκτες του Μπάγιεβιτς μάλλον πίστεψαν πως έχουν «καθαρίσει» τον αγώνα. Έτσι αρκέσθηκαν σε παιχνίδι κέντρου, προσπαθώντας να έχουν τον έλεγχο του ρυθμού και περιορίζοντας τη δραστηριότητα των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Ατρομήτου ισοφάρισαν με πλασέ του Λουτσιάνο στο 37΄, στη μοναδική αξιόλογη αντεπίθεσή τους.

Όσο και να ακούγεται περίεργο, η αποβολή- 2η κίτρινη- του (σκόρερ) Γκαρσία του Άρη στο 59΄ λειτούργησε υπέρ των Θεσσαλονικέων. Έως εκείνο το λεπτό ήταν ο Ατρόμητος που είχε τον έλεγχο, όμως από τη στιγμή που ο Άρης έμεινε με παίκτη λιγότερο ανέλαβε την πρωτοβουλία, πίεσε, είχε δοκάρι με τον Κάλβο στο 70΄ και στην εξέλιξη της φάσης ο Σιστόν πέτυχε το γκολ που έκρινε τη συνάντηση. Μάλιστα ο Όγιος κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός και είπε: «Ίσως να δείξαμε υπερβολική σιγουριά».

Η νίκη του Άρη αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις από το γεγονός ότι στο 60΄ έφυγε από το παιχνίδι επίσης λόγω τραυματισμού ο Ρονάλντο, ενώ στο 87΄ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Κάλβο. Πάντως, τόσο η κόκκινη όσο και η δεύτερη κίτρινη στον Γκαρσία ήταν τραβηγμένες από τα… μαλλιά.

«Οι παίκτες έδωσαν κάτι περισσότερο από αυτό που μπορούσαν», είπε ο Μπάγιεβιτς, ο οποίος δεν σχολίασε τη διαιτησία, ενώ στην ερώτηση για το αν ο Άρης στοχεύει πλέον το πρωτάθλημα απάντησε: «Πάμε καλά. Αυτό μετράει. Είναι νωρίς ακόμη να πούμε οτιδήποτε».

Ο Γκιγιέρμο Όγιος από την πλευρά του σημείωσε: «Ήταν ένα σημαντικό ματς. Χάσαμε, αλλά αυτό δεν είναι και δράμα. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι πάντως, θα μπορούσαμε να το κερδίσουμε».