Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του Τραϊανού Δέλλα και του Νταμέ Εν Ντόι έγινε στη φυσούνα, μετά τη λήξη του ντέρμπι. Μετά τους πανηγυρισμούς, ο Σενεγαλέζος κατευθυνόμενος προς τα αποδυτήρια είδε τον αμυντικό της ΑΕΚ να τον περιμένει και κουβέντα στην κουβέντα ήρθαν στα χέρια! Ο καβγάς τους ήταν έντονος και κάποια στιγμή έπεσαν στο έδαφος, θυμίζοντας όχι ποδοσφαιριστές αλλά παλαιστές! Οι αστυνομικοί που ήταν κοντά επενέβησαν και έδωσαν

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Παίζω μπάλα 15 χρόνια και ποτέ δεν έχω κτυπήσει αντίπαλο εκτός φάσης. Δεν δέχομαι να δημιουργείται τέτοια εικόνα για μένα

τέλος στο επεισόδιο με τον Εν Ντόι, o οποίος είχε εκδορές στο πρόσωπο, να γυρίζει πίσω και έξαλλος στον αγωνιστικό χώρο να βρίζει και να σηκώνει τα χέρια (μπήκε στα αποδυτήρια τελικά από άλλη θύρα). Ο Δέλλας από την πλευρά του υποστήριξε ότι είχε διάθεση και περίμενε τον Εν Ντόι να μιλήσουν, αλλά άρχισε να τον βρίζει στα αγγλικά.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Τραϊανός Δέλλας είπε: «Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, σημειώθηκαν τρία γκολ. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Για το πρώτο μέρος δεν θέλω να πω τίποτα. Στο δεύτερο μετά την αποβολή του Σέριτς προσπαθήσαμε να πιέσουμε, αλλά ήρθε η δική μου αποβολή που ήταν εντελώς άδικη και ανέτρεψε το σκηνικό».

Στις δηλώσεις του ο Δέλλας ήταν… καταιγιστικός: «Καταγγέλλω ότι δεν έκανα απολύτως τίποτα και περιμένω από τον αθλητικό δικαστή που έχει καλέσει παίκτες γιατί πήδηξαν το… σημαιάκι ή γιατί… ξύστηκαν να κάνει χρήση του βίντεο. Δεν μου αρέσει να σπιλώνουν την προσωπικότητά μου. Παίζω μπάλα 15 χρόνια και ποτέ δεν έχω κτυπήσει αντίπαλο εκτός φάσης, ούτε έχω παίξει αντιαθλητικά και δεν δέχομαι να δημιουργείται τέτοια εικόνα για μένα από τη συμπεριφορά ενός ατόμου. Για το τι συνέβη με τον παίκτη του Παναθηναϊκού τόνισε: «Περίμενα τον Εν Ντόι στη φυσούνα και εκεί κάτι έγινε μεταξύ μας. Του είπα ότι πρέπει να σέβεται και αυτός με έβρισε άσχημα στα αγγλικά. Ο Καλόπουλος δεν είδε τη φάση, αλλά ούτε και ο βοηθός του την είδε, ήταν 50 μέτρα μακριά, αλλά και τι να δει άλλωστε αφού δεν του έκανα τίποτα. Έκανε θέατρο, πάει να εξαπατήσει τον διαιτητή. Πέφτει πάνω μου και μετά πέφτει κάτω γιατί δείχνει σ΄ εμένα κόκκινη και σ΄ αυτόν κίτρινη. Ο διαιτητής προσπαθούσε να ισορροπήσει το παιχνίδι, μοίραζε κίτρινες κάρτες και με την κίνηση που έκανε ο Εν Ντόι του έδωσε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα. Περιμένω από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, να συνετίσει τον ποδοσφαιριστή του, αν θέλουν να έχουμε νέο πνεύμα στο πρωτάθλημα γιατί το Fair Ρlay δεν είναι μόνο να δίνουμε την μπάλα πίσω, αλλά και άλλα πιο ουσιαστικά πράγματα».

●●● Σε ό,τι αφορά το φύλλο αγώνα, από την ΑΕΚ λένε ότι ο Καλόπουλος έγραψε πως απέβαλε τον Δέλλα κατόπιν υποδείξεως του βοηθού Μποζατζίδη, γιατί απώθησε βίαια τον αντίπαλό του.

Τώρα να παραμείνουμε στην κορυφή


Το rotation στην ενδεκάδα θεωρεί βασικό παράγοντα για την επιτυχία της ομάδας ο Ελίνι Δημούτσος που ευχαρίστησε τον κόσμο του ΠΑΟ για τη συμπαράσταση: «Θέλαμε πολύ τη νίκη, όπως και ο κόσμος που μας βοήθησε πολύ. Ήταν απίστευτες οι στιγμές που ζήσαμε απόψε: βάζαμε γκολ και ήταν υπέροχα. Ο κόσμος μας βοήθησε πολύ περισσότερο από ό,τι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος».

Ο Μαρσέλο Μάτος μίλησε για νίκη κορυφής που είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια, όμως δεν έκρυψε ότι το να παραμείνεις στην 1η θέση είναι δύσκολο: «Χρειάζεται συνεχή σκληρή δουλειά για να παραμείνεις στην κορυφή. Εμείς το καταφέραμε να φτάσουμε στην πρώτη θέση με αυτή τη σημαντική νίκη επί της ΑΕΚ». Για τον συμπατριώτη του, Ριβάλντο, πάνω στον οποίο είχε τα…μάτια του, δήλωσε: «Είναι μεγάλος παίκτης».

Είμαι τυχερός που έχω τέτοιους ποδοσφαιριστές


Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη του Παναθηναϊκού ο Ζοζέ Πεσέιρο, ενώ ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ παραδέχτηκε ότι ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε καλύτερα στο πρώτο μέρος, είπε ότι η ομάδα του μπορούσε να ισοφαρίσει και στη συνέχεια άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του διαιτητή Καλόπουλου. Ο Ζοζέ Πεσέιρο δήλωσε: «Πιστεύω ότι η νίκη μας ήταν δίκαιη και βέβαια ήταν πάρα πολύ δύσκολη γιατί και οι δύο ομάδες ήταν πολύ καλές. Αξίζαμε ένα ακόμα γκολ για να τελειώσουμε πιο ήρεμα το ματς. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες και το πρώτο μέρος όπως το αντιμετωπίσαμε. Παίξαμε 45΄ σε πολύ υψηλό επίπεδο, πιέσαμε ψηλά, δεν αφήσαμε την ΑΕΚ να δημιουργήσει ευκαιρία. Δεχτήκαμε ένα γκολ το οποίο η ΑΕΚ δεν άξιζε με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο μέρος το ματς ήταν πιο ισορροπημένο. Συγχαρητήρια στους παίκτες του Παναθηναϊκού, σε όλους όσους ανήκουν στο ρόστερ της ομάδας, γιατί αυτή η νίκη ανήκει σε όλους. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους διαιτητές γιατί παρασύρθηκα σε ενέργεια που δεν αρμόζει σε προπονητή τέτοιου επιπέδου. Δεν ξέρω αν τη δέχονται, αλλά περιμένω να το κάνουν. Η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει την ισοπαλία, είναι πολύ δυνατή ομάδα».

Στην ερώτηση πώς αισθάνεται που ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στην πρώτη θέση έπειτα από πολλά χρόνια, απάντησε: «Θα προτιμούσα να ήμασταν πρώτοι από την πρώτη αγωνιστική. Είναι καλό που βρεθήκαμε πρώτοι και τώρα. Μας αξίζει. Έχουμε σημειώσει 27 γκολ και έχουμε δεχτεί 4. Είναι νούμερα που δείχνουν τι αξίζουμε αυτήν τη χρονική στιγμή. Με τον τρόπο που έχουμε δουλέψει, αφού η νίκη ανήκει σε όλους, αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και το ίδιο rotation που εγώ εφαρμόζω, μπορούμε να βρεθούμε

ΦΕΡΕΡ

Όταν χάνουμε πρέπει να μπαίνω μπροστά. Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος

στο ίδιο μονοπάτι και να πάμε ψηλά. Είναι δύσκολο για έναν παίκτη που ήταν καλός στο προηγούμενο ματς να δει ότι ήταν εκτός αποστολής. Γι΄ αυτό δίνω συγχαρητήρια, γιατί όλοι βάζουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους και όχι πάνω από την ομάδα».

Όταν ρωτήθηκε για τον Μάντζιο υπογράμμισε: «Πρώτα απ΄ όλα πιστεύω σε όλους τους παίκτες, οπότε ο Μάντζιος έπαιξε όχι γιατί οι άλλοι ήταν κουρασμένοι, αλλά γιατί έχει την ποιότητα να το κάνει και το ίδιο ισχύει για όλους τους παίκτες. Είμαι τυχερός που έχω τέτοιους ποδοσφαιριστές».

Ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ τόνισε: «Για μένα ήταν ματς στο οποίο κυριάρχησε περισσότερο το συναίσθημα. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι, πιο κοντά στις δικές μας δυνατότητες και σε κάποιες στιγμές φτάσαμε να ισορροπήσουμε το σκορ. Αλλά μετά, τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα, γιατί τα περιστατικά μάς έκαναν να αφαιρεθούμε από το ματς. Μία από τις δύο ομάδες δεν ενδιαφερόταν να παίξει και ο διαιτητής το αποδέχτηκε, οπότε δεν υπήρχε παιχνίδι».

Σε ό,τι αφορά τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε η ΑΕΚ, δήλωσε: «Είπα ότι ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα, ήταν πιο επιθετικός και πήγαινε πρώτος στις προσωπικές μονομαχίες και δεχόμενοι δύο γκολ επηρεαστήκαμε». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αποβολή του Δέλλα και άφησε αιχμές κατά του διαιτητή Καλόπουλου: «Δεν είδα τίποτα στην αποβολή του Δέλλα και μου φάνηκε περίεργο που ο επόπτης είδε κάτι. Είναι η δεύτερη φορά με τον ίδιο διαιτητή που τελειώνουμε με έναν παίκτη λιγότερο. Και πέρυσι απέβαλε τον Τσιρίλο και οι κάμερες δεν έδειξαν τίποτα. Δεν καταλαβαίνω γιατί έδειξε κίτρινη κάρτα στον Εν Ντόι. Αν υπήρχε πρόκληση από τον παίκτη μου, να δεχτεί κόκκινη, όχι όμως κίτρινη στον παίκτη του ΠΑΟ».

Καταλήγοντας, προσπάθησε να υπερασπίσει τους ποδοσφαιριστές του: «Πρέπει να είμαι αλληλέγγυος και όταν χάνουμε πρέπει να μπαίνω μπροστά. Είπα ότι δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος».

Στη συνέχεια ο Φερέρ ρωτήθηκε αν υπήρξε επεισόδιο με τον Καραγκούνη στα αποδυτήρια: «Όχι, όταν τελείωσε το ματς δεν έγινε τίποτα με τον Καραγκούνη».