Ήρθη χθες το βράδυ ο κατ΄ οίκον περιορισμός στον οποίο είχε τεθεί νωρίτερα η Μπεναζίρ Μπούτο. Αντί για τριάντα ημέρες όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, η ηγέτις της αντιπολίτευσης του Πακιστάν περιορίστηκε τελικά μόνο για μερικές ώρες, σε μια προσπάθεια να εμποδιστεί να μεταβεί στην πόλη Ραβαλπίντι. Εκεί ήταν προγραμματισμένη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση εναντίον του προέδρου Περβέζ Μουσάραφ, ο οποίος κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, καμικάζι ζωσμένος με εκρηκτικά επιτέθηκε στο σπίτι του υπουργού Πολιτικών Υποθέσεων στην Πεσαβάρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο φρουροί του.

Η κυβέρνηση επέβαλε λογοκρισία στις ειδήσεις, απαγορεύοντας τις εκπομπές ξένων και ιδιωτικών πακιστανικών ειδησεογραφικών δικτύων. Το μοναδικό τηλεοπτικό δίκτυο που μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν οι Πακιστανοί είναι αυτό της κρατικής τηλεόρασης. Η μετάδοση του ΒΒC και του CΝΝ σταμάτησε αφότου μετέδωσαν πως η Μπούτο ετέθη σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Αργότερα η ηγέτις της αντιπολίτευσης προσπάθησε να φύγει από το σπίτι της με αυτοκίνητο, ενώ οι συγκεντρωμένοι οπαδοί της φώναζαν «Κάτω ο Μουσάραφ». Οι αστυνομικοί δεν της επέτρεψαν να βγει από τον περίβολο του σπιτιού της.

Η Μπούτο ζητεί από τον Μουσάραφ να ορίσει ημερομηνία για τη διεξαγωγή εκλογών, να παραιτηθεί από την αρχηγία των ενόπλων δυνάμεων, να αποκαταστήσει την ισχύ του Συντάγματος και να απελευθερώσει τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν συλληφθεί από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο Μουσάραφ, ο οποίος ανέλαβε στην εξουσία το 1999 με ένα αναίμακτο πραξικόπημα, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν έως τις 15 Φεβρουαρίου, περίπου έναν μήνα αργότερα απ΄ ό,τι ήταν προγραμματισμένο.