Φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών είναι η Χίλαρι Κλίντον. Η κυρία έχει σοβαρές πιθανότητες να μπει και στον Λευκό Οίκο. Όχι μόνο για το ποια είναι, αλλά και εξαιτίας του ονόματός της. Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι νοσταλγούν τη χρυσή εποχή της Προεδρίας Κλίντον. Και ξέρουν πως μαζί με τη Χίλαρι θα μπει και ο Μπιλ ξανά στο Οβάλ Γραφείο.

ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ προκύπτει μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Όπως επισημαίνει αρθρογράφος της επιθεώρησης «Νιου Γιορκ Ριβιού οφ Μπουκς», αν η Χίλαρι εκλεγεί τότε η Αμερική θα έχει κυβερνηθεί επί είκοσι τέσσερα χρόνια από δύο οικογένειες. Τους Μπους και τους Κλίντον! Πάρτε το κομπιουτεράκι. Ο πατέρας Μπους κυβέρνησε τέσσερα χρόνια, από το 1988 ώς το 1992. Μετά προέκυψε η οκταετία Μπιλ Κλίντον και καπάκι η οκταετία του νεώτερου Μπους. Βάλτε και μία τετραετία Χίλαρι και έχετε το αποτέλεσμα. Ακόμη και η Τσέλσι Κλίντον θα είναι δύο φορές πρώτη κόρη!

Η σκυταλοδρομία Παπανδρέου, Καραμανλήδων και Μητσοτάκηδων ωχριά μπρος στο αμερικανικό παράδειγμα. Φαίνεται πως η πολιτική πάει να γίνει οικογενειακή υπόθεση.