Οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα έχουν ιστορία επεισοδίων με οπαδούς του ΠΑΟΚ σε αγώνα (5/12/2006) για το Uleb Cup της περυσινής περιόδου.

Εκείνη τη βραδιά η θρυλική «Χάλα Πιονίρ» έβραζε κατά του «δικεφάλου» (και της Παρτιζάν Βελιγραδίου) και το παιχνίδι σημαδεύτηκε από θλιβερά γεγονότα. Το τζάμπολ έγινε με καθυστέρηση περίπου 25 λεπτών. Χρειάστηκε να θέσει βέτο ο ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια όταν συζητήθηκε μεταξύ των διαιτητών, του κομισάριου και των παραγόντων των δύο ομάδων η αναβολή του ματς για μία ημέρα.

Τα επεισόδια προκάλεσε η παρουσία οπαδών της Παρτιζάν στις εξέδρες της «Χάλα Πιονίρ» με τους εκδρομείς οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Τα μέλη της αποστολής του «δικεφάλου» είχαν αρχικά τη βεβαιότητα ότι μαζί με τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα έδρασαν και οπαδοί του Ολυμπιακού. Τελικά το μόνο που επιβεβαιώθηκε ήταν ότι οι Σέρβοι φορούσαν φανέλες του Ολυμπιακού.

Είχε προηγηθεί έντονη παρουσία οπαδών της Παρτιζάν στο παιχνίδι ΠΑΟΚ- Ερυθρός Αστέρας για τον πρώτο γύρο του θεσμού που διεξήχθη (31/6/2006) στο «Ιβανώφειο». Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παιχνίδι του «Ιβανωφείου» μέλος της αποστολής του Ερυθρού Αστέρα βιντεοσκοπούσε τις εξέδρες, ενώ στα αποδυτήρια επιβεβαιώθηκε η παρουσία οπαδών της Παρτιζάν.

Όσον αφορά την πρακτική (με κράνη, χωρίς διακριτικά συγκεκριμένης ομάδας και αιχμηρά αντικείμενα) του χθεσινού θλιβερού επεισοδίου, πρόκειται για φαινόμενο των τελευταίων δύο ετών στη Θεσσαλονίκη. Παρουσιάστηκε εντονότατα στο φιλικό ΆρηςΠΑΟΚ που έγινε πέρυσι στο «Αλεξάνδρειο», στο πλαίσιο του τουρνουά «Συμεών Μαυροσκούφης». Οπαδοί των «κίτρινων» δέχθηκαν επίθεση από κρανοφόρους, οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο στο άσυλο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Τέτοιες επιθέσεις έχουν παρατηρηθεί έπειτα από αγώνες του Άρη για την Ευρωλίγκα.