Δύο θα είναι οι εντολές του Λορέντσο Σέρα Φερέρ προς τους ποδοσφαιριστές του, για το μεθαυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: να κτυπήσουν τους «πράσινους» από τα άκρα (που όπως πιστεύει αποτελεί το αδύνατο σημείο τους) και ταυτόχρονα να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν.

Ο Ισπανός προσπάθησε τις τελευταίες ημέρες να απομακρύνει την κατήφεια που προκάλεσε η ήττα από τον Ηρακλή. Άλλαξε τις συνήθειές του και δεν προέβη σε μακροσκελείς ομιλίες, παρά μόνο την επομένη του ματς με

ΕΝΤΟΛΕΣ

Επιθέσεις από τα πλάγιαστα οποία πιστεύει ότι έχει αδυναμίες ο Παναθηναϊκός – και αξιοποίηση των ευκαιριών, ζήτησε ο Ισπανός από τους παίκτες του

την ομάδα της Θεσσαλονίκης, προσπαθώντας κυρίως να αποφορτίσει το κλίμα. Ο Φερέρ δείχνει εμπιστοσύνη στους παίκτες του: «Πιστεύω σ΄ εσάς. Μπορείτε να νικήσετε», τους είπε. Και συνέχισε: «Δεν πρέπει να έχουμε άγχος. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά μέχρι το ματς και να φτάσουμε στον στόχο μας. Είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα». Μπορεί ο Ισπανός να μην έχει αποκαλύψει τα χαρτιά του για τον τρόπο που θα αγωνιστεί, αλλά όπως φαίνεται δεν πρόκειται να αλλάξει πρόσωπα και πράγματα στην ενδεκάδα. Η μοναδική σκέψη αλλαγής είναι η περίπτωση να ξεκινήσει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Σκοπός του είναι να περάσει νικηφόρα από την έδρα του αντιπάλου του ή στη χειρότερη περίπτωση να μη χάσει.

Διακαής πόθος του είναι να σκοράρει πρώτη η ΑΕΚ, κάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα και κυρίως στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του. Για τον λόγο αυτό επισημαίνει στους παίκτες του ότι πρέπει να παρουσιαστούν 100% συγκεντρωμένοι και να είναι έτοιμοι για την περίπτωση που ο Παναθηναϊκός μπει δυνατά στο ματς και πιέσει. Αυτό που θέλει να αποφύγει είναι να μην πάθουν ό,τι και στον αγώνα με τον Ηρακλή, όπου βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ.

ΚΑΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Λίγο- πολύ ο τρόπος παιχνιδιού των «πρασίνων» είναι γνωστός. Ο Παναθηναϊκός πιέζει ψηλά στην αντίπαλη περιοχή και μάλιστα προσπαθεί να το κάνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Για τον λόγο αυτό ο Φερέρ δουλεύει πολύ αυτή την εβδομάδα στη σωστή κυκλοφορία της μπάλας σε όλους τους χώρους. Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να παίξει παιχνίδι τακτικής. Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» θεωρεί ότι η ομάδα του έχει τους τεχνικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να πλαγιοκοπήσουν τα άκρα του αντιπάλου και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του. Σημαντικό ρόλο στη λειτουργία αυτού του σχεδίου θα παίξουν οι Ριβάλντο, Αρουαμπαρένα από αριστερά και οι Μαντούκα, Ράμος από τα δεξιά. Εναντίον του Παναθηναϊκού ο Ρίμπο έχει σκοράρει τρεις φορές σε αγώνες πρωταθλήματος ως παίκτης του Ολυμπιακού, όλες όμως στην έδρα των «ερυθρολεύκων».

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Η δεύτερη εντολή που θα δώσει ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ είναι να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι ποδοσφαιριστές του τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν. Και σ΄ αυτόν τον τομέα ο τεχνικός της Ένωσης δούλεψε πάρα πολύ την εβδομάδα που διανύουμε. Η ΑΕΚ έχασε αρκετές ευκαιρίες στον εκτός έδρας αγώνα με τη SΚΟDΑ Ξάνθη και περισσότερες στο ματς εναντίον του Ηρακλή. Με δεδομένο ότι σε ένα ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας δεν πρόκειται να δημιουργηθούν πολλές φάσεις στην αντίπαλη περιοχή, ο Φερέρ ζητά από τους «κιτρινόμαυρους» να είναι συγκεντρωμένοι, προσεκτικοί και κυρίως να έχουν καθαρό μυαλό.

Αν γίνει αυτό και λειτουργήσει και η άμυνα όπως είχε συνηθίσει μέχρι πριν από το ματς με τον Ηρακλή, ο Φερέρ θεωρεί ότι η ομάδα του δεν πρόκειται να φύγει χωρίς τους βαθμούς ή τον βαθμό από τη Λεωφόρο. Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ νίκησε στο γήπεδο αυτό ήταν στις 7 Μαΐου 2001 με σκόρερ τον Ντέμη Νικολαΐδη (0-1).