ΒΟΛΟΣ Παρ΄ ότι στο 20λεπτο του β΄ μέρους κατάφερε να «γυρίσει» ένα ματς που φαινόταν χαμένο μετατρέποντας το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου σε 2-1, εν τούτοις η Λάρισα δεν άντεξε και γνώρισε την ήττα από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 2-3 στο Πανθεσσαλικό. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα των «βυσσινί» στην ιστορία τους στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ· σε συνδυασμό όμως με το 3-1 από την Έβερτον πριν από 15 μέρες, θαμπώνει το όνειρο για συνέχεια στο θεσμό.

Μπορεί η Ζενίτ να είναι πιο ποιοτική ομάδα από τη Λάρισα, να διαθέτει καλύτερους παίκτες, όμως έτσι όπως εξελίχθηκε το χθεσινό παιχνίδι οι παίκτες του

ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ

Η Λάρισα εμφάνισε για ένα ακόμη παιχνίδι χτυπητές αδυναμίες στη μεσαία γραμμή αλλά και στο κέντρο της άμυνας

Γιώργου Δώνη έχασαν το ματς μέσα από τα… χέρια τους. Κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Κοτσόλη και έχοντας πολύ καλή λειτουργία από τη δεξιά πλευρά με τους Γκαλίτσιο και Κλέιτον, η Λάρισα είχε ικανοποιητική παρουσία στο τερέν μέχρι το 25ο λεπτό. Αν μάλιστα ο Μπακαγιόκο ήταν πιο ψύχραιμος και εύστοχος, θα μπορούσε να δώσει στην ομάδα του το προβάδισμα στο 22΄. Μετά το πρώτο ημίωρο οι Ρώσοι «ανέβασαν» ρυθμό, πίεσαν τους γηπεδούχους που είχαν προβλήματα στο κέντρο της άμυνας όπου οι Νταμπίζας και Κώτσιος ήταν αργοί για να περιορίσουν τη δραστηριότητα των αντίπαλων επιθετικών και στο 39΄ έγινε το 0-1. Ο Αρσάβιν πέρασε από αριστερά σαν… σταματημένους τους Φωτάκη και Γκαλίτσιο, έκανε τη σέντρα και σε ρυθμό προπόνησης ο Πογκρέμπνιακ την έστειλε στα δίχτυα του Κοτσόλη.

Στην επανάληψη και με τον Κατσιαρό αντί του Βενετίδη, η Λάρισα μπήκε φουριόζα στο ματς, «έκλεισε» τους Ρώσους στο μισό τερέν και σε ένα πεντάλεπτο κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση: ● στο 58΄ ο Αλεξάνδρου με έξοχο γυριστό σουτ έκανε το 1-1 και ● στο 62΄ ο Φωτάκης έδωσε το προβάδισμα στους Λαρισινούς.

Κι ενώ όλα εξελίσσονταν με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Δώνη, ο Μπακαγιόκο δεν ήταν σε καλή μέρα. Έτσι, στο 70΄ άργησε χαρακτηριστικά και ο Τσοντοφάλσκι του στέρησε την ευκαιρία να κάνει το 3-1. Κι από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν πέτυχαν το γκολ, το σημείωσαν οι Ρώσοι. Έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση ο Ζιριάνοφ ισοφάρισε στο 70΄ και ύστερα από διαδοχικά λάθη των αμυντικών στο 78΄ ο Τεκέ πέτυχε το νικητήριο γκολ για τη Ζενίτ.

Η Λάρισα εμφάνισε για ένα ακόμη παιχνίδι χτυπητές αδυναμίες στη μεσαία γραμμή, αλλά και στο κέντρο της άμυνας. Το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι καλύτερο γι΄ αυτήν, όμως αυτό δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει τους Θεσσαλούς. Η ομάδα του κάμπου πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά στη συνέχεια. Κι αν το όνειρο της πρόκρισης στους «32» του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ουσιαστικά τελείωσε, η Λάρισα θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην έχει τα περυσινά στο ελληνικό πρωτάθλημα όταν γλίτωσε τον υποβιβασμό την τελευταία αγωνιστική.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Γιώργος Δώνης τα είχε με την τύχη. «Η λέξη τύχη είναι άγνωστη σε εμάς», είπε ο προπονητής της Λάρισας και πρόσθεσε: «Κρατήσαμε την υπόσχεσή μας και προσπαθήσαμε σκληρά στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Είχαμε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουμε, αλλά δυστυχώς μια… στραβοκεφαλιά μας χάλασε όλα τα σχέδια που ετοιμάζαμε για τα τελευταία 15 λεπτά. Δύο λεπτά ζητούσαμε να κρατούσε παραπάνω το 2-1. Αλλά δεχθήκαμε το γκολ και αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τα πλάνα μας. Λίγη τύχη θέλαμε, όχι πολλή. Ξέρω ότι ο κόσμος μας είναι υπερήφανος για την ομάδα του και ελπίζω στο μέλλον αυτά που μας χρωστά η τύχη να μας τα δώσει. Εύχομαι στη Ζενίτ να νικήσει την Κυριακή και να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ρωσίας. Ήταν πολύ σημαντική εμπειρία για εμάς η αναμέτρηση με έναν τόσο σπουδαίο αντίπαλο».

Διαιτητής: Νικολάι Βόλκουαρτζ (Δανία)

Κίτρινες: Κώτσιος- Ρίκσεν ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Βενετίδης (46΄ Κατσιαρός), Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Κώτσιος, Κυριακίδης (84΄ Λαμπρόπουλος), Σαρμιέντο, Κλέιτον, Φωτάκης, Αλεξάνδρου (75΄ Καλαντζής), Μπακαγιόκο ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Τσοντοφάλσκι, Ανιούκοφ, Σκρτελ, Λόμπερτς, Κιμ Ντονγικ Ζιν, Ρίκσεν (73΄ Τεκέ), Ζιριάνοφ, Τίμοστσουκ, Σιρλ, Πογκρέμπνιακ (74΄ Ραντίμοφ), Αρσάβιν (46΄ Ντομίνγκεζ)