ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ Αποφασιστικό και με πνεύμα αυτοθυσίας περιμένει απόψε (21.15, Μega) τον Παναθηναϊκό ο Ζοζέ Πεσέιρο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η… όρασή του φτάνει μέχρι το ματς με την Κοπεγχάγη. Τις ίδιες… παρωπίδες περιμένει να φορούν και οι ποδοσφαιριστές του απόψε στο Πάρκεν Στάντιον, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκέφτεται καθόλου το ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του Β΄ ομίλου στο Κύπελλο

ΠΡΟΣΟΧΗ

«Αν παραχωρήσουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αντίπαλο, αν τον αφήσουμε δηλαδή, θα αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες»

ΟΥΕΦΑ. Δεν αποκλείεται με βάση τις αλλαγές στην 11άδα να αφήσει εκτός τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και έναν από τους βασικούς χαφ (Ίβανσιτς ή κάποιον άλλον).

«Το πιο σημαντικό για μας είναι ο αγώνας με την Κοπεγχάγη. Δεν σκέφτομαι την ΑΕΚ. Και οι ποδοσφαιριστές μου το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να σκέφτονται μόνο αυτό. Θα προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε εκατό τοις εκατό σε αυτό το ματς. Είναι δύσκολο παιχνίδι και η Κοπεγχάγη είναι πολύ καλή ομάδα. Το ματς αποτελεί τεστ για την ομάδα μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, η δουλειά που έχουμε κάνει και τα αποτελέσματα μας δίνουν επιπλέον κίνητρο. Γνωρίζουμε τις ευθύνες και τις δυσκολίες του αγώνα».

Ποια στοιχεία πρέπει να έχει ο ΠΑΟ για να φύγει νικητής από το Πάρκεν Στάντιον;

«Να κρατήσουμε την αγωνιστική ταυτότητά μας και να πάρουμε το παιχνίδι με τα χαρακτηριστικά που διαθέτουμε. Αν παραχωρήσουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αντίπαλο, αν τον αφήσουμε δηλαδή, θα αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες. Θα είμαστε πιο κοντά στη νίκη αν βγάλουμε στο παιχνίδι όλα τα στοιχεία τα οποία δουλεύουμε στην προπόνηση και έχουμε ως ομάδα. Να έχουμε πνεύμα αυτοθυσίας, αποφασιστικότητα και είμαστε έτοιμοι για έναν αγώνα με ένταση, τον οποίο περιμένω».

Σε ποιον βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται ο ΠΑΟ;

«Είμαι ευχαριστημένος, αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να βελτιωθούμε περισσότερο ως ομάδα. Μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω, να προσθέσει ένταση στο παιχνίδι της. Έχει την ποιότητα των ποδοσφαιριστών ώστε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και να είναι πιο γρήγορη στις μεταβιβάσεις».

Ο Νασίφ Μόρις χαρακτήρισε πολύτιμο το rotation που γίνεται στην ομάδα, γιατί ξεκουράζει τους παίκτες: «Συγκεντρωνόμαστε τώρα στην Κοπεγχάγη και θα σκεφτούμε μετά την ΑΕΚ. Ο προπονητής κάνει rotation γιατί είναι βαρύ το πρόγραμμα και θα χρειαστούν όλοι οι παίκτες».

Πού οφείλεται η αγωνιστική μεταμόρφωση του ΠΑΟ τον τελευταίο μήνα;

«Ό,τι κάνουμε στην προπόνηση βγαίνει στους αγώνες και αυτό είναι θετικό. Σε αυτόν τον τομέα δουλεύουμε και φαίνεται η βελτίωση».

Η πιθανή 11άδα: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Φύσσας, Ενακαρίρε, Γκούμας ή Μόρις, Μάτος, Τζιόλης, Καραγκούνης, Ίβανσιτς ή Δημούτσος, Παπαδόπουλος, Εν Ντόι. Για το μαρκάρισμα του Γιέσπερ Γκρόνκερ, τον οποίο θεωρεί ιδιαίτερα επικίνδυνο ποδοσφαιριστή ο Πεσέιρο, ο Πορτογάλος έδωσε ειδικές οδηγίες και στους δύο μπακ, αφού ο Δανός αγωνίζεται συνήθως αριστερά στα χαφ, όμως παίζει και δεξιά!

Βοήθειες στο μαρκάρισμά του έχει ζητήσει και από τους ποδοσφαιριστές του κέντρου.

ΣΕ… ΚΛΕΙΣΤΟ

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να έχει στο πλευρό του περίπου 400 φίλους του και η Κοπεγχάγη 30.000. Λόγω των καιρικών συνθηκών το γήπεδο αναμένεται να είναι κλειστό (διαθέτει ηλεκτρική οροφή).

●●● Ο προπονητής της Κοπεγχάγης Σολμπάκεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την αναμέτρηση και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του: «Είμαστε φαβορί για τη νίκη με ποσοστό 55%-45% υπέρ μας. Έχουμε κάνει μόνο δύο ήττες με Άγιαξ και Μπενφίκα τα τελευταία δύο χρόνια στην έδρα μας και είμαστε ιδιαίτερα δυνατοί. Έχουμε βελτιωθεί πολύ από τότε που έχω αναλάβει το τιμόνι της ομάδας». Το σύστημα που θα παρατάξει είναι 4-4-1-1 με τον Γκρόνκερ να παίζει πίσω από τον Άλμπακ στην επίθεση.

Περίπου 100 εισιτήρια έχουν μείνει απούλητα για τον αγώνα της Κυριακής με την ΑΕΚ και σήμερα το πρωί θα πουληθούν και αυτά.

Μπορούμε και μόνοι μας να χτίσουμε το γήπεδο


Εξέλιξη ικανή να πυροδοτήσει νέα ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις της ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, αποτελεί η πρόταση του Γ. Βαρδινογιάννη να φτιάξει η εταιρεία με δικά της έξοδα το νέο γήπεδο στον Βοτανικό. Πρόταση που αποκάλυψε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς την «καλή εξέλιξη» σε ό,τι αφορά στη συντόμευση της κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟ. Ο κ. Κακλαμάνης άναψε λοιπόν το «πράσινο φως» για την πιο γρήγορη κατασκευή του γηπέδου με έξοδα της ΠΑΕ, δηλαδή του Βαρδινογιάννη. Αν αυτό μυρίζει… μπαρούτι σε ό,τι αφορά στις σχέσεις με τον Ερασιτέχνη, πηγές από την ΠΑΕ ανέφεραν χθες «ότι δεν πρόκειται να θιχτούν τα συμφέροντα του Ερασιτέχνη». Και σε αυτό το πλαίσιο τοποθετήθηκε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Κάθε καινούργια πρόταση για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού είναι καλοδεχούμενη, αλλά με την απαραίτητη προϋπόθεση να μη θίγονται τα συμφέροντα του Ερασιτέχνη. Εγώ δεν είμαι ούτε αυτόφωτος ούτε ετερόφωτος. Θα κάνουμε διοικητικό συμβούλιο και θα αποφασίσουμε πώς θα κινηθούμε. Εμείς έχουμε υπογράψει μια σύμβαση με τον δήμο και αυτήν θέλουμε να διαφυλάξουμε».

ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ

Οι πληροφορίες πάντως θέλουν τη διοίκηση του Ερασιτέχνη να είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό όπλο την παραχώρηση του χώρου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ώστε αφενός να διασφαλίσει τα συμφέροντα του συλλόγου και αφετέρου να εξασφαλίσει πως η κατασκευή του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου δεν θα θίξει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Άλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο κ. Γιαννακόπουλος είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα δεχτεί απευθείας ανάθεση του έργου, γεγονός που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε νέο κύκλο συζητήσεων, τριβών, ίσως και αντιπαραθέσεων μεταξύ των τριών εμπλεκόμενων πλευρών.

Από τον δήμο έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν πως δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας και πως με αυτή την κίνηση η ΠΑΕ θέλει να «τρέξει» περισσότερο το έργο, προσφέροντας τις εγγυήσεις για το απαιτούμενο δάνειο από τις τράπεζες που θα χρηματοδοτήσουν το έργο.

Ο συνδυασμός «Ανοιχτή Πόλη», σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Δεν μας εκπλήσσει η αναγγελία του ανασχεδιασμού, αφού είχε διαρρεύσει εδώ και καιρό στα μέσα ενημέρωσης» και εκφράζει την απορία «ποιο είναι άραγε το μεγάλο κρατικό μυστικό που δεν μπορεί να γνωρίζει το δημοτικό συμβούλιο παρά μονάχα ο δήμαρχος και ο Πρωθυπουργός;».