ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ του Κορυδαλλού βρίσκεται από χθες ο επιχειρηματίας Τρύφωνας Αποστολόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην υπόθεση με τις μετοχές-φούσκες της εταιρείας «Σιγάλας», η αξία της οποίας μέσα σε τέσσερις μήνες εκτοξεύθηκε μέχρι και 800%.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια είχε καταθέσει περίπου 300.000 ευρώ για λογαριασμό της πρώην ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια σε ελβετική τράπεζα, αρνήθηκε και τις τρεις κακουργηματικές κατηγορίες (απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας) που του αποδίδονται. Ωστόσο, ο ανακριτής Γ. Σίδερης και ο εισαγγελέας Β. Πλιώτας δεν πείστηκαν και τον έκριναν προφυλακιστέο. Στο πολυσέλιδο υπόμνημά του ο κατηγορούμενος υποστηρίζει:

●Για τη σχέση του με την Κων. Μπουρμπούλια: Γνωριστήκαμε τυχαία στις Σπέτσες και έδειξε ενδιαφέρον να γνωριστούμε κοινωνικά και εγώ ανταποκρίθηκα, δεδομένης και της ιδιότητάς της ως δικαστού, που έχαιρε την εποχή εκείνη γενικής εκτιμήσεως. Αργότερα μου ζήτησε να την εξυπηρετήσω σε σχέση με κάποιες παλαιές χρυσές λίρες που είχε από τον πατέρα της, ο οποίος είχε αποβιώσει. Δέχθηκα να αγοράσω 3.000 χρυσές λίρες. Ουδέποτε την δωροδόκησα ούτε ευνοήθηκα από αυτήν στο πλαίσιο της έρευνάς της.

●Για τον Π. Πανούση, μεγαλομέτοχο της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑΤ: Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις στις οποίες πραγματοποίησα συναλλαγές μέσω κωδικών για λογαριασμό του Π. Πανούση. Αυτό γινόταν για διευκόλυνσή του, αφού η επαγγελματική του δραστηριότητα δεν του αφήνει αρκετό χρόνο για να παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τα του χρηματιστηρίου.

●Για τον πρώην γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιο Παπαδόπουλο: Ανέλαβε για λογαριασμό του Π. Πανούση να εξαργυρώσει μία επιταγή από την πώληση 30.000 μετοχών αξίας 125.580.000 δραχμών. Η πρώτη «επίσκεψη» που δέχθηκε ο κατηγορούμενος πριν οδηγηθεί στη φυλακή ήταν από την Κ. Μπουρμπούλια, η οποία βρισκόταν στο Εφετείο όπου διεξάγεται η δική της δίκη, για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα.