«Απόψε κερδίσαμε τον κόσμο μας. Οι φίλαθλοί μας έδειξαν με τη συμπαράστασή τους και στις δύσκολες στιγμές ότι έχουν καταλάβει πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να φτιάξουμε μια ομάδα για την οποία θα είναι περήφανοι».

Ο Τάκης Λεμονής δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το συνεχόμενο χειροκρότημα (και μπιζάρισμα στο τέλος) από τους 33.000 φίλους των «ερυθρολεύκων» που κατέκλυσαν το Καραϊσκάκη.

Όσο για τη δύσκολη συνέχεια, με τα παιχνίδια κόντρα σε Λάτσιο και Βέρντερ, ήταν ρεαλιστής: «Από εδώ και πέρα αρχίζουν οι

ΕΓΚΩΜΙΑ

Για μένα ο Τάσος Πάντος είναι ο σούπερ σταρ. Σπάνια στέκομαι με ξεχωριστή αναφορά σε παίκτη, αλλά το κάνω τώρα για τον Τάσο

υπολογισμοί. Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ο βαθμός ήταν πολύ σημαντικός για τη συνέχεια.

Σαφώς και είναι καθοριστικοί πλέον και οι δύο αγώνες που απομένουν. Απλώς, θα είμαστε έτοιμοι από πλευράς τραυματιών. Είναι ευεργετική για μας η διακοπή του πρωταθλήματος», τόνισε ο κόουτς των «ερυθρολεύκων», που απέδωσε τα εύσημα σε όλη την ομάδα, αλλά και στον Τάσο Πάντο ξεχωριστά.

«Για μένα ο Τάσος Πάντος είναι ο σούπερ σταρ. Σπάνια στέκομαι σε ξεχωριστή αναφορά σε παίκτη, αλλά το κάνω τώρα για τον Τάσο. Όμως, με ευχαρίστησε ιδιαίτερα το ομαδικό πνεύμα που έδειξε η ομάδα καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας».

«ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ»

Όσο για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με τους συνεχόμενους τραυματισμούς, ο κόουτς του Ολυμπιακού αν και πέρασε δύσκολα δεν ένιωσε…

αλχημιστής: «Στη διάρκεια ενός αγώνα πρέπει να είσαι έτοιμος κάθε στιγμή, και ιδιαιτέρως ο προπονητής. Ωστόσο, ήταν πολύ δύσκολες οι περιπτώσεις των νέων τραυματισμών κατά τη διάρκεια του ματς.

Δεν θεωρώ ότι ήμουν αλχημιστής, απλώς προσπαθήσαμε με την ομαδική δουλειά να καλύψουμε τα κενά μας.

Το ομαδικό πνεύμα που διακατέχει την ομάδα ήταν το μυστικό μας και χαίρομαι γιατί το καταλαβαίνει και ο κόσμος. Στη Μαδρίτη το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε, αλλά σήμερα με ικανοποίησε ότι ενώ αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα με απουσίες, οι παίκτες που μπήκαν μέσα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Πλέον εμείς κοιτάμε τη Λάτσιο, αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα θα… κρυφοκοιτάξουμε λίγο και το άλλο παιχνίδι στη Γερμανία», κατέληξε ο Τάκης Λεμονής.

Από την πλευρά του, ο Μπερντ Σούστερ ήταν επίσης ήρεμος: «Κάτι θα φταίει για να μην έχουμε νικήσει ποτέ στην Αθήνα και ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό. Πάντως, θα πάμε στη Γερμανία να εξασφαλίσουμε εκεί την πρόκρισή μας και αν δεν το καταφέρουμε και εκεί, έχουμε μία ακόμα ευκαιρία με τη Λάτσιο στο σπίτι μας», είπε ο Γερμανός, που και αυτός απέδωσε τα εύσημα στους παίκτες του: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών μου. Δεν ξέρω γιατί δεν μπήκε τελικά το γκολ, αφού κάθε στιγμή ήμασταν έτοιμοι να σκοράρουμε και φαινόταν ότι θα το πετυχαίναμε. Έστω και αν χάσαμε δύο βαθμούς, είμαι τελικά ευχαριστημένος και με τον έναν που πήραμε».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης είχε υποσχεθεί πριμ σε περίπτωση νίκης επί της Ρεάλ, στην επίσκεψή του χθες στους ποδοσφαιριστές στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Πάντως ο βαθμός της ισοπαλίας βρήκε τον γιο του και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Πέτρο Κόκκαλη πολύ ικανοποιημένο.

«Παρά τις ελλείψεις που είχε ο Ολυμπιακός πήρε ένα σημαντικό αποτέλεσμα και ευχαριστούμε τον κόσμο για τη στήριξή του», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΩΣΑΜΕ ΤΟ 100%

Ο Τάσος Πάντος που εξουδετέρωσε τον Βραζιλιάνο Ρομπίνιο δεν στάθηκε στην προσωπική του απόδοση. «Δώσαμε όλοι μας το 100% των δυνατοτήτων μας. Ο βαθμός είναι πολύ σημαντικός και πάνω απ΄ όλους βάζω την ομάδα», τόνισε ο εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού.

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι από την πλευρά του επισήμανε: «Όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες πρόκρισης. Τα δύο παιχνίδια με τη Ρεάλ ήταν πολύ δύσκολα για μας».

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς Αντώνης Νικοπολίδης πρόσθεσε: «Ήταν σπουδαίο παιχνίδι και ο βαθμός υπερπολύτιμος».

Τέλος ο Κώστας Μενδρινός που έκανε την παρθενική του εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν έκρυψε τη χαρά του: «Χάρηκα ιδιαίτερα για την πρώτη μου συμμετοχή, δεν περίμενα να παίξω. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έκρυψαν τον θαυμασμό τους για την παρουσία των φίλων του Ολυμπιακού που ενθάρρυναν μέχρι το τέλος την ομάδα τους και μάλιστα ο τεχνικός των Μαδριλένων Μπερντ Σούστερ το είπε δημόσια στη συνέντευξη Τύπου.

«Ήταν εκπληκτικοί. Δημιουργούν δύσκολες συνθήκες για τον αντίπαλο, αν και με την απόδοσή μας απόψε τους φέραμε σε λίγο πιο άβολη θέση. Πάντως τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί είναι ποδοσφαιρικό κοινό», είπε χαρακτηριστικά ο κόουτς της Βασίλισσας.

●●● Κόπηκαν 30.549 εισιτήρια και οι εισπράξεις ήταν 703.530 ευρώ. ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ

Ο Ζούλιο Σέζαρ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει υποστεί θλάση στον δικέφαλο και σήμερα θα υποβληθεί σε εξετάσεις. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η πρώτη εκτίμηση, θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων περίπου 10-15 μέρες.

Όσον αφορά τον Ραούλ Μπράβο, έχει αιμάτωμα στο αριστερό γαστροκνήμιο. Σήμερα θα εκτιμηθεί η κατάσταση του τραυματισμού του.

ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ

Για λόγους ασφαλείας η αποστολή της Ρεάλ έφθασε στο Καραϊσκάκη μέσω Καμινίων, από άγνωστη διαδρομή! Υπήρχε μεγάλη κινητοποίηση από την Αστυνομία και την ιδιωτική ασφάλεια του γηπέδου και σε ακτίνα 50 μέτρων δεν μπόρεσε να πλησιάσει κανείς οπαδός του Ολυμπιακού. Οι Μαδριλένοι κατέβηκαν από το πούλμαν με πρώτο τον Φαν Νιστελρόι και μπήκαν στο φαληρικό γήπεδο χωρίς να γίνει το παραμικρό. Μάλιστα, δεν ακούστηκαν ούτε αποδοκιμασίες.

Στις 20.10 έφθασε η αποστολή του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη και οπαδοί της ομάδας με συνθήματα ζήτησαν νίκη.