«Θρύλε μπορείς, μπορείς να προκριθείς», ακούστηκε ρυθμικά από τους 33.000 φίλους του Ολυμπιακού αμέσως μετά τη λήξη του συγκλονιστικού αγώνα με τη Ρεάλ στο Καραϊσκάκη, όπου έσπασαν καρδιές: 0-0.

«Χρυσή» ισοπαλία για την ομάδα του Τάκη Λεμονή που αγωνίστηκε με ενδεκάδα ανάγκης (νοκ άουτ ήταν οι Λεντέσμα, Άντζας, Τοροσίδης) και είχε στο β΄ δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών των Ραούλ Μπράβο (52΄), Σέζαρ (74΄). Ο Ολυμπιακός είχε χθες την τύχη με το μέρος του και ο βαθμός της ισοπαλίας διατηρεί τις ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν συγκομιδή πέντε βαθμών και θα αντιμετωπίσουν στις 28 του μήνα τη Λάτσιο (έχει τους ίδιους βαθμούς) στο Ολύμπικο. Η Ρεάλ ήταν ανώτερη, έχασε κλασικές ευκαιρίες για να πάρει το τρίποντο, όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν λύγισαν και με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Νικοπολίδη και άξιους συμπαραστάτες τους Πάντο, Ζεβλάκοφ, Στολτίδη, κράτησαν ανέπαφη την εστία τους. Στο 84΄ ο Σλοβάκος διαιτητής Λούμπος Μίχελ σταμάτησε τον Λούα Λούα (έκλεψε την μπάλα από τον Χάιντσε) που έμπαινε μόνος του προς την περιοχή της Ρεάλ.

Μαγική εικόνα το τελικό αποτέλεσμα, όμως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος.

Στο α΄ ημίχρονο οι Μαδριλένοι έπιασαν από τον λαιμό τον Ολυμπιακό και έχασαν κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Ο Νικοπολίδης, ο Ζεβλάκοφ και δύο φορές τα δοκάρια σταμάτησαν τους παίκτες του Μπερντ Σούστερ.

Ο Ολυμπιακός έχασε η μάχη του κέντρου και η Ρεάλ έγινε το αφεντικό της συνάντησης. Ο Τζόρτζεβιτς ήταν καλά μπλοκαρισμένος από τους Ντιαρά, Γκάγκο και δεν μπόρεσε να βγάλει πολλές πάσες στην επίθεση. Οι Στολτίδης, Πατσατζόγλου έδωσαν μεγαλύτερη βαρύτητα στα αμυντικά τους καθήκοντα. Ο Ραούλ Μπράβο τα βρήκε σκούρα με τον Σνάιντερ και ο Πάντος κέρδισε τις μονομαχίες από τον Ρομπίνιο.

Το «4-3-3» δεν του βγήκε του Λεμονή. Ήταν αισθητή η απουσία του τραυματία Λεντέσμα στον χώρο του κέντρου. Μεγάλη απώλεια ήταν και οι απουσίες των Άντζα, Τοροσίδη σε ό,τι αφορά την αμυντική λειτουργία. Ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός στο α΄ ημίχρονο. Ακόμα και το «4-5-1» που έπαιζε η πειραϊκή ομάδα όταν βρισκόταν στην άμυνα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα.

Η Ρεάλ ακολούθησε το σύστημα «4-4-2» αλλά το παιχνίδι δεν πήγαινε στο επιθετικό δίδυμο Ραούλ, Φαν Νιστελρόι και στον Ρομπίνιο (έγινε αλλαγή).

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Λεμονής βλέποντας ότι δεν «τραβά ει» η ομάδα, πέρασε τον Τζόρτζεβιτς αριστερά και τον Στολτίδη στον άξονα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού προχώρησε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές: Οι Αρτσούμπι, Μενδρινός πήραν τις θέσεις των τραυματιών Ραούλ Μπράβο (52΄), Σέζαρ (74΄). Ο Αρτσούμπι έπαιξε στην αριστερή πλευρά της άμυνας, ο Πατσατζόγλου ανέλαβε ρόλο στόπερ και ο Μενδρινός αγωνίστηκε δίπλα στον Στολτίδη.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με τον ενθουσιασμό της εξέδρας και προσπάθησαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Κασίγιας. Στο 10΄ ο Ισπανός γκολκίπερ αντίκρυσε την κίτρινη κάρτα γιατί βγήκε από την περιοχή του σε πλάγια θέση και ανέτρεψε με αντικανονικό τρόπο τον Γκαλέτι.

Στη συνέχεια η Ρεάλ θύμιζε καλοκουρδισμένη μηχανή. Οι Μαδριλένοι βρήκαν ανοιχτή την άμυνα του Ολυμπιακού και σφυροκόπησαν την εστία του Νικοπολίδη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, όμως η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια της «ερυθρόλευκης» εστίας. Στο 24΄ σε κόρνερ του Σνάιντερ ο Στολτίδης στην προσπάθειά του να διώξει με το πόδι, έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι! Στη συνέχεια της φάσης ο Γκαλέτι έριξε στο τερέν τον Ντιαρά, αλλά ο Μίχελ δεν είδε την παράβαση και έδειξε «παίζετε».

Στο 35΄ σε μπαλιά-τρύπα του Σνάιντερ στον Φαν Νιστελρόι, ο Ολλανδός «έπιασε» ψηλοκρεμαστό σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΙ

Στο β΄ ημίχρονο οι πρωταθλητές Ισπανίας συνέχισαν τις επελάσεις τους και έκαναν δύσκολη τη ζωή των «ερυθρόλευκων». Οι Σνάιντερ, Ντιαρά, Γκάγκο έκαναν ό,τι ήθελαν στη μεσαία γραμμή. Οι γηπεδούχοι άρχισαν στο β΄ 45λεπτο με ευκαιρία που έχασε ο Γκαλέτι (48΄). Ο Λούα Λούα σούταρε, έγινε κόντρα στον Ράμος, ο Γκαλέτι έχασε τον βηματισμό του και δεν μπόρεσε να «πιάσει» το σουτ από θέση βολής.

Οι Μαδριλένοι έχασαν ακόμα μία ευκαιρία στο 63΄: Ο Σεζάρ γλίστρησε, ο Φαν Νιστελρόι βρέθηκε μόνος του και έκανε τακουνάκι προ τον Ραούλ, αλλά έδιωξε ο Πάντος.

Η ομάδα του Σούστερ έχασε την τελευταία ευκαιρία στο 84΄ (κεφαλιά του Ράμος, άουτ).

Ο Σλοβάκος Λούμπος Μίχελ ήταν κοντά στις φάσεις, αλλά είχε δύο λανθασμένες αποφάσεις (24΄, 84΄), ενώ χαρίστηκε στον Ράμος (δεύτερη κίτρινη). Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Τζόρτζεβιτς, Στολτίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Ζεβλάκοφ, Σέζαρ (74΄ Μενδρινός), Ραούλ Μπράβο (52΄ Αρτσούμπι), Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Λούα Λούα, Κοβάσεβιτς (79΄ Κωνσταντίνου).

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Ράμος, Καναβάρο, Χάιντσε, Μαρσέλο, Ντιαρά, Γκάγκο, Σνάιντερ, Ρομπίνιο (82΄ Σαβιόλα), Φαν Νιστελρόι, Ραούλ (82΄ Μπαλμπόα).

Ήρεμη δύναμη στο Καραϊσκάκη


Ο 36χρονος γκολκίπερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής χθες στο «Καραϊσκάκη».

Κατέβασε τα ρολά και ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της “χρυσής” ισοπαλίας. Ο διεθνής πορτιέρο κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό δύο φορές στο α΄ ημίχρονο, στερώντας από τους Ρομπίνιο, Σνάιντερ τη χαρά του γκολ. Στο β΄ ημίχρονο σταμάτησε δύο φορές τον Σνάιντερ. Ο Νικοπολίδης ήταν «κέρβερος» κάτω από την «ερυθρόλευκη» εστία. Με την πείρα, την ηρεμία και την αποτελεσματικότητα έδωσε λύσεις στην άμυνα και αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του. Χειροκροτήθηκε για τις επεμβάσεις του και με τη βοήθεια (σημαντική) των Πάντου και Ζεβλάκοφ, δεν επέτρεψε στους Μαδριλένους να παραβιάσουν την εστία του Ολυμπιακού.