ΣΤΟ… ΣΥΡΤΑΡΙ του υπουργείου Παιδείας έχει μπει το θέμα της ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα, όπως καταγγέλλει η Μουσουλμανική Ένωσης Ελλάδας.

Η Ένωση με επιστολή που έστειλε πριν από έναν μήνα στον υπουργό κ. Στυλιανίδη ανέφερε πως μετά την ψήφιση του νόμου και τη δημοσίευσή του «το θέμα μπήκε πάλι στο συρτάρι και εδώ και πολλούς μήνες δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη. Ούτε υπάρχει κανείς υπεύθυνος για το θέμα, ενώ ξαναστέλνουμε πάλι τα έγγραφα που χάθηκαν από το υπουργείο περιμένοντας κάποια πρόοδο». Προσθέτουν μάλιστα ότι το θέμα το είχε αναλάβει ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου κ. Κυριαζής, ο οποίος είχε λάβει από την Ένωση ακόμη και σχέδια για το τζαμί. Στην ίδια επιστολή η Ένωση ζητούσε μάλιστα και συνάντηση με τον υπουργό.

Έναν μήνα μετά- συγκεκριμένα χθες-, η Ένωση έλαβε απάντηση από τον νέο ειδικό γραμματέα του υπουργείου τον κ. Άγγελο Συρίγο, στην οποία ζητάει από την Ένωση να στείλει στο υπουργείο έγγραφα- το καταστατικό, ονόματα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου-, τα οποία όμως οι μουσουλμάνοι είχαν ήδη στείλει από το καλοκαίρι στο υπουργείο! «Δηλαδή να αρχίσουμε πάλι από το μηδέν;» αναρωτιέται ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Ναΐμ Ελγαντούρ. Έναν χρόνο… σημειωτόν

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανέγερση του τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα ψηφίστηκε στη Βουλή τον Νοέμβριο του 2006. Έναν μήνα νωρίτερα η υπουργός κ. Μαριέττα Γιαννάκου είχε ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου ότι θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει στα τέλη του 2009 και ότι θα κατασκευαστεί σε έκταση 42 στρεμμάτων στην πρώην ναυτική βάση του Ελαιώνα.