Το μοίρασμα των εσόδων στην περίπτωση που από το 2008-09 η Σούπερ Λίγκα εξασφαλίσει την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, θα αποτελέσει το αντικείμενο της αυριανής συνεδρίασης της επιτροπής που έχει συγκροτηθεί από τη διοργανώτρια.

Η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών αποτέλεσε ένα από τα βασικά «στοιχήματα» που έβαλε η Λίγκα κατά τη δημιουργία της και πρόθεση των προέδρων των ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας είναι από τη νέα σεζόν να αλλάξει το τοπίο στον συγκεκριμένο τομέα.

Εφόσον λοιπόν επιτευχθεί ο στόχος της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η Λίγκα έχει στα υπόψη τη λογική που ακολουθεί η αγγλική διοργανώτρια αρχή, σε ό,τι αφορά τη διάθεση των χρημάτων. Και η συμφωνία μεταξύ των ομάδων της πρέμιερ λιγκ προβλέπει:

1. Το μοίρασμα του 50% των εσόδων ισομερώς σε όλες τις ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας.

2. Το 25% των εσόδων μοιράζεται αναλόγως τη βαθμολογική θέση κάθε ομάδας.

3. Και το υπόλοιπο 25% δίνεται με βάση τις τηλεοπτικές εμφανίσεις που έχει η κάθε ΠΑΕ.

Το τελευταίο είναι κριτήριο που ουσιαστικά αντικατοπτρίζει την εμπορική αξία κάθε ομάδας, η οποία (αξία) δεν θα μπορούσε να «περάσει» απαρατήρητη στην περίπτωση που υπάρξει κεντρική διαχείριση.

Η Λίγκα ευελπιστεί να πετύχει μια συμφωνία που θα αυξήσει τα σημερινά έσοδα των ΠΑΕ από τα τηλεοπτικά (τώρα υπολογίζονται σε 30 εκατ. ευρώ ετησίως) στα 45- 50 εκατ. ευρώ κάθε σεζόν. Οι πρώτες διερευνητικές επαφές με τη ΝΕΤ και το Supersport έχουν δείξει πως τα δύο αυτά κανάλια είναι έτοιμα να αποδεχθούν μια τέτοια συζήτηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από