Το μοίρασμα των εσόδων στην περίπτωση που από το 2008-09 η Σούπερ Λίγκα εξασφαλίσει την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, θα αποτελέσει το αντικείμενο της αυριανής συνεδρίασης της επιτροπής που έχει συγκροτηθεί από τη διοργανώτρια.

Η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών αποτέλεσε ένα από τα βασικά «στοιχήματα» που έβαλε η Λίγκα κατά τη δημιουργία της και πρόθεση των προέδρων των ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας είναι από τη νέα σεζόν να αλλάξει το τοπίο στον συγκεκριμένο τομέα.

Εφόσον λοιπόν επιτευχθεί ο στόχος της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η Λίγκα έχει στα υπόψη τη λογική που ακολουθεί η αγγλική διοργανώτρια αρχή, σε ό,τι αφορά τη διάθεση των χρημάτων. Και η συμφωνία μεταξύ των ομάδων της πρέμιερ λιγκ προβλέπει:

1. Το μοίρασμα του 50% των εσόδων ισομερώς σε όλες τις ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας.

2. Το 25% των εσόδων μοιράζεται αναλόγως τη βαθμολογική θέση κάθε ομάδας.

3. Και το υπόλοιπο 25% δίνεται με βάση τις τηλεοπτικές εμφανίσεις που έχει η κάθε ΠΑΕ.

Το τελευταίο είναι κριτήριο που ουσιαστικά αντικατοπτρίζει την εμπορική αξία κάθε ομάδας, η οποία (αξία) δεν θα μπορούσε να «περάσει» απαρατήρητη στην περίπτωση που υπάρξει κεντρική διαχείριση.

Η Λίγκα ευελπιστεί να πετύχει μια συμφωνία που θα αυξήσει τα σημερινά έσοδα των ΠΑΕ από τα τηλεοπτικά (τώρα υπολογίζονται σε 30 εκατ. ευρώ ετησίως) στα 45- 50 εκατ. ευρώ κάθε σεζόν. Οι πρώτες διερευνητικές επαφές με τη ΝΕΤ και το Supersport έχουν δείξει πως τα δύο αυτά κανάλια είναι έτοιμα να αποδεχθούν μια τέτοια συζήτηση.