Τη μετάθεση του τελικού του Κυπέλλου κατά τρεις μέρες νωρίτερα ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση- που αποδέχθηκε το αίτημα- ο ομοσπονδιακός προπονητής Ότο Ρεχάγκελ, ώστε να προετοιμασθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο η Εθνική για τις υποχρεώσεις της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008, το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Οι κύριοι Γκαγκάτσης και Ρεχάγκελ συναντήθηκαν χθες για τον καθορισμό του προγράμματος που θα ακολουθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το ερχόμενο καλοκαίρι. Και το πρώτο που συμφωνήθηκε ήταν η μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του τελικού τού Κυπέλλου. Από την ΕΠΟ είχε ορισθεί ο τελικός της διοργάνωσης να γίνει στις 17 Μαΐου 2008. Χθες, ο Ότο Ρεχάγκελ ζήτησε το ματς να διεξαχθεί στις 14 Μαΐου (Τετάρτη), κάτι που έγινε αμέσως αποδεκτό.

Η προετοιμασία των διεθνών θα αρχίσει την επομένη (15 Μαΐου)

του τελικού. Το πρώτο στάδιο που θα διαρκέσει μέχρι τις 22/5 θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και στη συνέχεια η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει για το δεύτερο και βασικό στάδιο της προετοιμασίας (23 Μαΐου μέχρι 3 Ιουνίου) σε προπονητικό κέντρο του εξωτερικού. Ο Ρεχάγκελ βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επιλογής του κέντρου αυτού.