Η καρδιά του Ολυμπιακού χτυπάει απόψε στο Καραϊσκάκη, όπου περισσότεροι από 30.000 φίλοι των «ερυθρολεύκων» θα δώσουν σύνθημα νίκης στην ομάδα τους, η οποία θα παραταχθεί με το επιθετικό σύστημα 4-3-3, ενώ θα προσπαθήσουν να «πνίξουν» με τις φωνές τους τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το αποψινό παιχνίδι (4η αγωνιστική) στο γήπεδο του Φαλήρου (21.45- Supersport1) θεωρείται αποφασιστικής σημασίας για την πειραϊκή ομάδα στην προσπάθεια που καταβάλλει για πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μεγάλο πλήγμα για τον Ολυμπιακό είναι οι απουσίες των Λεντέσμα, Άντζα (τραυματίες), Τοροσίδη (τιμωρημένος). Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος υπεβλήθη χθες σε μαγνητική τομογραφία στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Από την εξέταση επιβεβαιώθηκε η αρχική διάγνωση, καθώς ο ποδοσφαιριστής έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού. Το διάστημα της απουσίας του από τις δραστηριότητες της ομάδας υπολογίζεται στις δύο εβδομάδες.

Οι Λεντέσμα, Άντζας, Τοροσίδης παίζουν σημαντικό ρόλο στην αμυντική λειτουργία των «ερυθρολεύκων» και ο Τάκης Λεμονής αλλάζει το σχήμα και ρόλους σε ποδοσφαιριστές. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς θα παίξει στον άξονα στη μεσαία γραμμή και θα αναλάβει ρόλο οργανωτή. Δίπλα του θα παίξουν οι Πατσατζόγλου (δεξιά), Στολτίδης (αριστερά). Ο τελευταίος θα βοηθάει τον Ραούλ Μπράβο στο μαρκάρισμα του Ολλανδού Σνάιντερ, ενώ ο Πατσατζόγλου θα προσπαθήσει να κλείσει διαδρόμους στον Ρομπίνιο. Προσωπικός φρουρός του Βραζιλιάνου επιθετικού θα είναι ο Πάντος. Στην επίθεση θα αγωνιστούν οι Κοβάσεβιτς (είχε και χθες μικροενοχλήσεις στον δικέφαλο, όμως το ιατρικό επιτελείο διαβεβαίωσε ότι θα δώσει το «παρών»), Γκαλέτι, Λούα Λούα. Οι δύο τελευταίοι θα πιέζουν ψηλά τους ακραίους αμυντικούς των «Μερένγκες» Μαρσέλο, Ράμος (Τόρες). Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με 4-3-3 και όταν θα αμύνεται οι Γκαλέτι, Λούα Λούα θα συγκλίνουν στο κέντρο και το σύστημα θα μετατρέπεται σε 4-5-1.

Την αμυντική γραμμή θα πλαισιώνουν οι Νικοπολίδης, Πάντος, Σέζαρ, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο. Ο Βραζιλιάνος και ο Πολωνός θα αναλάβουν την επιτήρηση των Φαν Νιστελρόι, Ραούλ. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε μετά από αρκετό καιρό ο νεαρός αμυντικός Παπαδόπουλος, ο οποίος μπήκε χθες σε φουλ ρυθμούς προπόνησης.

Η ομάδα του Λεμονή με σύμμαχο την καλή παράδοση και τον 12ο παίκτη για πρώτη φορά φέτος στη διοργάνωση (το πρώτο με τη Λάτσιο έγινε κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας της «ερυθρόλευκης» έδρας) θα επιδιώξει να πάρει τους τρεις βαθμούς, περιμένοντας ισοπαλία στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Λάτσιο- Βέρντερ.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει γνωρίσει την ήττα στην έδρα του από τη «βασίλισσα της Ευρώπης» τις τρεις προηγούμενες φορές. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» στις δύο ισοπαλίες (0-0: 1997-1998 και 3-3: 1999-2000) ήταν καλύτεροι των Μαδριλένων και άξιζαν τη νίκη. Την πρώτη φορά όμως ο Γερμανός διαιτητής, Χέλμουτ Κρουγκ, αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Γιαννακόπουλου (5΄ και αποβολή του γκολκίπερ Κανιθάρες). Τη δεύτερη φορά, με ηγέτες τούς νεοαποκτηθέντες Τζιοβάνι και Ζάχοβιτς, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανατρέψει το 1-2 του πρώτου ημιχρόνου και να προηγηθεί με 3-2, αλλά στο 80΄ δέχθηκε την ισοφάριση από τον Ραούλ (3-3).

Η πειραϊκή ομάδα σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι (2005-2006), στο οποίο η Ρεάλ είχε παραταχθεί με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, νίκησε στο Καραϊσκάκη με 2-1 με γκολ των Μπουλούτ και Ριβάλντο. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας έχει κακές αναμνήσεις από τα παιχνίδια της στην Αθήνα, καθώς δεν έχει νικήσει τις ελληνικές ομάδες!

Το 1985 είχε ηττηθεί από την ΑΕΚ με 1-0 για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ τον Μάρτιο του 2002 έφερε 2-2 με τον Παναθηναϊκό και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς 3-3 με την ΑΕΚ στο «Νίκος Γκούμας».

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΤΗΣΗ

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν απόψε στο Καραϊσκάκη. Εδώ και δύο εβδομάδες οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν εξαντλήσει και τα 33.500 εισιτήρια που κυκλοφόρησαν για το παιχνίδι, ενώ οι υπεύθυνοι της διαχείρισης των εισιτηρίων υποστήριξαν ότι και 70.000 «μαγικά χαρτάκια» να είχαν στη διάθεσή τους, θα είχαν εξαφανιστεί.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Απόντων των Λεντέσμα, Άντζα, Τοροσίδη, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με 4-3-3 και όταν αμύνεται το σύστημα θα μετατρέπεται σε 4-5-1. Την αμυντική γραμμή θα πλαισιώνουν οι Πάντος, Σέζαρ, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο

Ήρθε με Καναβάρο και Χάιντσε


Η αποστολή της ισπανικής ομάδας έφθασε χθες αργά το απόγευμα στην Αθήνα. Στη Μαδρίτη έμειναν οι τραυματίες Γκούτι (έχει υποστεί τράβηγμα στον μηρό στο ματς με τη Σεβίλλη), Ρόμπεν, Ντούντεκ και ο ανέτοιμος Χινγκουαϊν.

Ο Μπερντ Σούστερ θα παρατάξει την ομάδα του με το σύστημα 4-4-2. Στην ενδεκάδα θα επιστρέψουν οι Καναβάρο, Χάιντσε, Ντιαρά, Οι παίκτες της Ρεάλ γυμνάστηκαν χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις στο Βαλδεμπέμπας και το βράδυ δεν έκαναν προπόνηση στο Καραϊσκάκη.

Στην αποστολή συμπεριελήφθησαν οι: Κασίγιας, Ράμος, Καναβάρο, Χάιντσε, Μαρσέλο, Γκάγκο, Ντιαρά, Σνάιντερ, Ρομπίνιο, Φαν Νιστελρόι, Ραούλ (πιθανή ενδεκάδα), Τόρες, Πέπε, Σολδάδο, Σαβιόλα, Μπαπτίστα, Κοντίνα, Ντρέντε, Μπαλμπόα.

Το παιχνίδι θα διευθύνει μία από τις κορυφαίες «σφυρίχτρες» του κόσμου, ο Σλοβάκος Λούμπος Μίχελ.

ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η διοίκηση του Ολυμπιακού με χθεσινή ανακοίνωση καλεί τους φιλάθλους να δείξουν κόσμια διαγωγή στο Καραϊσκάκη: «Στηρίξτε την προσπάθεια των παικτών μας όπως μόνο εσείς ξέρετε, προστατεύοντας όμως παράλληλα την ομάδα μας και το δικαίωμα των φιλάθλων του Ολυμπιακού να βρίσκονται στις εξέδρες του γηπέδου μας σε κάθε αγώνα. Μην επιτρέψετε, με τη συμπεριφορά σας, την τιμωρία της έδρας μας. Όχι στο άναμμα βεγγαλικών, όχι στη ρίψη αντικειμένων, όχι στα υβριστικά συνθήματα. Ο Ολυμπιακός, η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα, ξέρει να υποδέχεται και να φιλοξενεί όλες τις αντίπαλες ομάδες, τους παίκτες και τους φιλάθλους τους. Ποτέ ξανά άδειο Καραϊσκάκη».