Έτοιμος για ακόμη μία σεζόν γεμάτη διακρίσεις «δήλωσε» ο Τζερεμάια Μάσεϊ με τις εμφανίσεις του στα πέντε πρώτα επίσημα παιχνίδια και επιβεβαίωσε το συμπέρασμα κόντρα στην ΑΕΚ, σκοράροντας 33 πόντους και μαζεύοντας δώδεκα ριμπάουντ.

Η παρουσία του είναι συνάρτηση τριών αιτίων: Α) Ο Μάσεϊ ξεπέρασε τραυματισμό (πελματιαία απονεύρωση) που αντιμετώπισε πέρυσι στην αρχή της σεζόν και του δημιουργούσε προβλήματα μέχρι το τέλος. Παράλληλα φέτος άρχισε προετοιμασία από τους πρώτους και δεν αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών.

Β) Παίζει για δεύτερη σεζόν και όντας νεαρός (25 χρ.) διήνυσε το στάδιο της προσαρμογής στην ομάδα του και τη Θεσσαλονίκη. Φέτος ωριμάζει από κάθε πλευρά.

Γ) Ξεπέρασε με σχετική ευκολία και την αλλαγή προπονητή. Σε ανάλογες περιπτώσεις οι ψηλοί έχουν λιγότερη δουλειά σε σύγκριση με τους περιφερειακούς που καλούνται πρώτοι να μετουσιώσουν σε παιχνίδι τις ιδέες του εκάστοτε νέου προπονητή.

Οι ψηλοί απλά μαζεύουν ριμπάουντ, παίζουν άμυνα και στην επίθεση τελειώνουν φάσεις.

Ο σέντερ των «κιτρίνων» αντιμετωπίζει όλες τις καταστάσεις με χαμόγελο. Ακόμη και στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ ο Μάσεϊ ξεκαρδίστηκε όταν ο Θανάσης Παπαχατζής τού ζήτησε να επαναλάβει αυτολεξεί τις δηλώσεις του, προκειμένου ο συνεργάτης του Χέρμπερτ να προχωρήσει στην απαραίτητη μετάφραση.

«Χαμογελώ συνέχεια και όσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι έτσι αντιδρώ. Προσπαθώ να διασκεδάζω σε κάθε στιγμή», εξήγησε ο σέντερ του Άρη.