Ντέρμπι για πολύ γερά νεύρα στο ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός, πιο ψύχραιμος και αποτελεσματικός στο τελευταίο δίλεπτο νίκησε 81-77- και για όσους μπορούν να καταλάβουν, η νίκη αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική. Δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός πέρασε από το «Αλεξάνδρειο», γίνεται κατανοητό ότι εκτός απροόπτου η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο που θα δώσει και το προβάδισμα της έδρας θα κριθεί στα παιχνίδια μεταξύ τους. Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός έφευγε χθες νικητής από το ΟΑΚΑ, θα είχε αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα. Ας μην ξεχνάμε πως η διαφορά αυτών των δύο ομάδων από τις υπόλοιπες φαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλη.

Συναρπαστικό ματς λοιπόν, με πολλές αλλαγές στο σκορ και ακόμα περισσότερους πρωταγωνιστές. Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε την πλάστιγγα να γείρει στην πλευρά των «πρασίνων», με την καταπληκτική απόδοσή του στο β΄ μέρος. Ο διεθνής γκαρντ έδωσε ενέργεια στον Παναθηναϊκό σε πολύ κρίσιμα σημεία αλλάζοντας ουσιαστικά τον ρυθμό, τον οποίο ήλεγχαν οι

ΠΟΛΥΒΟΛΟ

Στην τρίτη περίοδο ο Σπανούλης σημείωσε τους 14 από τους 24 πόντους του Παναθηναϊκού και εγκλώβισε με την καλή άμυνά του τον Λιν Γκριρ

«ερυθρόλευκοι» στο α΄ μέρος.

Ο Σπανούλης στην τρίτη περίοδο σημείωσε τους 14 από τους 24 πόντους του Παναθηναϊκού και όχι μόνο αυτό, επιπλέον έβγαλε και άλλη πτυχή του ταλέντου του στην οποία έως τώρα δεν μας έχει συνηθίσει. Η καλή άμυνά του με αντίπαλο τον Γκριρ βοήθησε στον αποπροσανατολισμό της «ερυθρόλευκης» επίθεσης και έφερε τους «πράσινους» μπροστά ακόμα και με διαφορά δώδεκα πόντων. Επίσης, ο Σπανούλης δεν ήταν μόνο σκόρερ (27 π.) αλλά και πασέρ (5 ασ.). Και ο Κένεντι Ουίνστον ήταν από αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν αυτό το γεγονός. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν επίσης από τους πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού στο β΄ μέρος, σημειώνοντας καθοριστικά καλάθια.

Από την άλλη, ο παίκτης που παραλίγο να γυρίσει το ματς ήταν ο Λιν Γκριρ. Ο Αμερικανός γκαρντ των «ερυθρολεύκων» ήταν ο πρωταγωνιστής στο κρεσέντο τριών πόντων των φιλοξενουμένων στην αρχή της τέταρτης περιόδου (4/4), με το οποίο πέρασαν μπροστά 67-64! Η συνέχεια όμως ανήκε και πάλι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος παρά τις δυσκολίες κατάφερε να ελέγξει το ματς και να φτάσει τελικά στη μεγάλη νίκη. Οι «πράσινοι», ομάδα που ξέρει πολύ καλά να παίζει άμυνα, βρήκαν τον ρυθμό τους σε αυτό τον τομέα στο πλέον κρίσιμο σημείο και αυτό τους έδωσε την ώθηση που χρειάζονταν. Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περιορίσει αισθητά τον Ματσιγιάουσκας στο β΄ μέρος (δεν πέτυχε καλάθι), ενώ και ο Μαρκ Τζάκσον κουράστηκε στο τέλος και ζητούσε αλλαγή για ανάσες από τον Γκέρσον.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟ

Το ματς ουσιαστικά είναι μοιρασμένο στα δύο, με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο στο α΄ μέρος. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στα αποδυτήρια με 36-32, αλλά ο Σπανούλης βοήθησε τον Παναθηναϊκό να περάσει μπροστά στο σκορ και να πάρει διαφορά δώδεκα πόντων (55-43 στο 28΄). Στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά, αλλά ένα σερί 7-0 με εκφραστές τους Ουίνστον, Μπατίστ και Διαμαντίδη έδωσε ουσιαστικά τέλος στο ματς, αφού οι «ερυθρόλευκοι» κυνηγούσαν το σκορ, αλλά οι «πράσινοι» είχαν την ψυχραιμία να απαντήσουν.