Πεντέμισι μήνες συμπλήρωσε η Μίλαν από τότε που νίκησε τελευταία φορά στο «Μεάτσα» σε αγώνα της Serie Α. Ύστερα από δύο συνεχόμενες εντός έδρας ήττες οι ροσονέρι υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία 0-0 από την Τορίνο, παραμένοντας χωρίς εντός έδρας νίκη τη φετινή σεζόν.

Την τελευταία φορά που πανηγύρισαν την κατάκτηση των τριών βαθμών ενώπιον των φιλάθλων τους ήταν 21 Απριλίου (3-1 την Κάλιαρι).

Ο αντιπρόεδρος της Μίλαν Αντριάνο Γκαλιάνι θεώρησε και αυτή τη φορά υπεύθυνη τη διαιτησία για την απώλεια των τριών βαθμών και χθες προέβη σε μια σπάνια κίνηση για τους ροσονέρι, ανεβάζοντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου όλες τις αποφάσεις των διαιτητών που στέρησαν πόντους από την ομάδα σε άλλα τέσσερα παιχνίδια υπό τον τίτλο: «Αρκετά».

Οι ροσονέρι φωνάζουν για ένα πέναλτι (ανατροπή του Αμπροζίνι από τον Νατάλι) που δεν καταλόγισε ο διαιτητής. «Την Τρίτη θα βγει ο Πιερλουίτζι Κολίνα (αρχιδιαιτητής) και θα πει “Ναι, ήταν πέναλτι”. Οι βαθμοί μας όμως δεν θα δοθούν πίσω. Το πρόβλημα με τη διαιτησία υπάρχει και είναι σοβαρό. Θα ήταν μάταιο να το αρνηθούμε», είπε μεταξύ των άλλων ο Γκαλιάνι.

Στη φάση του πέναλτι στάθηκε και ο Κάρλο Αντσελότι, αλλά δεν ξέφυγε από την οργή του και ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο που «ξόδεψε» δύο σπουδαίες ευκαιρίες.

Προκειμένου να βγει από το αγωνιστικό αδιέξοδο, η Μίλαν επιστρατεύει τον Ρονάλντο για το αυριανό ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ο Βραζιλιάνος που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς από τον Αύγουστο, δεν έχει παίξει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι από τον Ιανουάριο όταν μετακόμισε από τη Ρεάλ στη Μίλαν. Η ΡΟΜΑ 2-2

Ένα εκπληκτικό γκολ που πέτυχε με φάουλ στις καθυστερήσεις ο Τζιοβίνκο, υποχρέωσε τη Ρόμα σε ισοπαλία 2-2 με την Έμπολι αν και οι τζιαλορόσι είχαν προηγηθεί 2-0 στο 32΄ με τους Ζιουλί και Μπρίγκι.

Με τον ίδιο τρόπο (γκολ στο τελευταίο λεπτό) απέσπασαν ισοπαλίες ακόμα τρεις ομάδες! Η Πάρμα από τη Σιένα (2-2), η Νάπολι από τη Ρετζίνα (1-1) και η Παλέρμο από την Τζένοα (3-3).

Τα αποτελέσματα: Κάλιαρι- Σαμπντόρια 0-3 (Βόλπι 33΄, Καράκιολο 39΄, Μάτζιο 45΄). Κατάνια- Αταλάντα 1-2 (Σπινέζι 82΄Λανγκέλα 57΄, 59΄). Έμπολι – Ρόμα 2-2 (Βανούκι 67΄, Τζιοβίνκο 90΄- Ζιουλί 13΄, Μπρίγκι 32΄). Τζένοα- Παλέρμο 3-3 (Λεόν 59΄, 66΄, Μποριέλο 82΄- Καβάνι 8΄, Μπριέντζα 76΄, Αμάουρι 90΄). Λιβόρνο- Ουντινέζε 0-0. Νάπολι- Ρετζίνα 1-1 (Λαβέτσι 90΄Βιτζιάνι 54΄). Πάρμα- Σιένα 2-2 (Κοράντι 23΄, Ματεϊνι 79΄- Ντε Κέλιε 33΄, Γκαλόπα 90΄). Μίλαν- Τορίνο 0-0. ΛάτσιοΦιορεντίνα 0-1 (Πατσίνι 19΄).

Καμπιονάτο (σε 11 αγώνες)