Για άδικο αποτέλεσμα μίλησε ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος από το παιχνίδι των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν τις 15 (!) ευκαιρίες που δημιούργησαν: «Η περίληψη του αγώνα είναι λίγο δύσκολο να γίνει όταν η ομάδα σου αγωνίζεται καλά και χάνει περίπου 15 ευκαιρίες για γκολ και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Πάντως, είναι από αυτές τις ημέρες που αν οι φάσεις ήταν κανονικές στο τελείωμά τους, θα είχαμε σημειώσει 4-5 γκολ, εκμεταλλευόμενοι το 50% των ευκαιριών», τόνισε ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» και συνέχισε: «Εκτός από συγκεκριμένα σημεία, παίξαμε καλό παιχνίδι και φτάναμε εύκολα στο γκολ. Δεν θυμάμαι άλλο παιχνίδι με τόσες ευκαιρίες για γκολ. Να

ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ

Είχαμε τύχη, αλλά για να νικήσεις την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ πρέπει να έχεις τύχη!

συγχαρούμε τον αντίπαλο, να δουλέψουμε για να διορθώσουμε τα λάθη και παράλληλα να ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω και εύχομαι πως δεν θα επηρεαστούν οι παίκτες μου από την ήττα. Παίξαμε αρκετά καλά, αλλά πρέπει να διορθώσουμε κάποια σημεία. Αυτό που θέλει κάθε προπονητής είναι να δημιουργεί η ομάδα του 14- 15 ευκαιρίες για γκολ. Και αυτό ήρθε ως συνέπεια του ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και κάποια στιγμή στον αγωνιστικό χώρο είχαμε πέντε επιθετικούς. Υπάρχουν στιγμές που η τύχη δεν είναι με το μέρος σου και δεν μπορούμε να τελειώσουμε τις εύκολες φάσεις». Για το αν διαπίστωσε λάθη στην άμυνα, είπε: «Δεν μπορώ να τα φορτώσω όλα στην άμυνα. Υπήρχαν δύο λάθη, από τα οποία ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε το ένα». Όσο για το τι είπε στους παίκτες μετά το τέλος του αγώνα, απάντησε: «Αυτό που τους είπα είναι ότι ήταν ένα καλό παιχνίδι με κακό αποτέλεσμα και αν συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική δεν πιστεύω ότι θα επηρεάσει τους παίκτες στον ψυχολογικό τομέα, καθώς και ότι θα διατηρήσουμε την ίδια δυνατή και σταθερή γραμμή που είχαμε μέχρι τώρα. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και κάθε δύο λεπτά φτάναμε σε ευκαιρία».

«ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ…»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρουσιάστηκε ιδιαίτερα προσγειωμένος στη συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο Ηρακλής είχε την τύχη με το μέρος του στον αγώνα: «Σπάσαμε μία μεγάλη παράδοση με την ΑΕΚ και για να το καταφέρουμε έπρεπε να περάσουμε πολλά στο γήπεδο», είπε ο τεχνικός του Ηρακλή και συνέχισε: «Αρχίσαμε καλά, είχαμε μια σπουδαία ευκαιρία και μετά δεχτήκαμε μεγάλη πίεση από την ΑΕΚ. Γυρίσαμε πίσω, δώσαμε χώρο στον αντίπαλο και ήταν φυσιολογικό να ισοφαρίσει το ματς. Η ΑΕΚ είχε πολύ καλό ρυθμό στο παιχνίδι της, είναι ποιοτική ομάδα, με καλούς παίκτες.

Στο δεύτερο μέρος, παρ΄ ότι η ΑΕΚ είχε πρωτοβουλία, ξέραμε ότι δεν θα μπορούσε να ασκήσει την ίδια πίεση για 90΄ και θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι με αντεπιθέσεις. Το πετύχαμε στο 80΄, σε σημείο δύσκολο χρονικά για να αντιδράσει η ΑΕΚ. Είχαμε θέληση να κρατήσουμε το σκορ, η ΑΕΚ έκανε παιχνίδι με μεγάλες μεταβιβάσεις και ήμασταν τυχεροί που δεν μας ισοφάρισε, γιατί είχε ευκαιρίες. Είχαμε τύχη, αλλά για να νικήσεις την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, πρέπει να έχεις τύχη! «ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΑΜΕ…»

Ο Ζούλιο Σέζαρ υπογράμμισε: «Κυριαρχήσαμε σε όλα τα σημεία του αγώνα, αλλά έτσι όπως ήταν το σημερινό (χθεσινό) ματς, όσες ώρες και να παίζαμε δεν θα σημειώναμε γκολ». Ο Άκης Ζήκος τόνισε: «Παίξαμε καλά, δυνατά, είχαμε πολλές ευκαιρίες και ίσως θα έπρεπε να χάσουμε βαθμούς σε ένα άλλο ματς από τα προηγούμενα που δεν αγωνιστήκαμε καλά. Δεν χάθηκε ο κόσμος, έτσι και αλλιώς ξέραμε ότι το δύσκολο είναι να μείνουμε ψηλά. Ο Ηρακλής πάτησε μία φορά στην περιοχή στο δεύτερο μέρος και σημείωσε γκολ».

●●● Φραστικό επεισόδιο δημιουργήθηκε κάποια στιγμή, στο δεύτερο μέρος του αγώνα, με τον Δημήτρη Μαυρογενίδη. Ο παίκτης έπεσε στο έδαφος, έφυγε με το αμαξάκι και όταν πήγε μπροστά στον πάγκο της ΑΕΚ για να μπει στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργήθηκε ένα φραστικό επεισόδιο με τους ανθρώπους που κάθονταν στον πάγκο. Κάτι του είπαν θεωρώντας ότι έκανε καθυστέρηση, αλλά στη συνέχεια μπήκε στο ματς και όλα τελείωσαν.