Ο αόρατος… σεναριογράφος του ελληνικού πρωταθλήματος, δεν σκοπεύει να κάνει απεργία όπως οι Αμερικανοί συνάδελφοί του στο Χόλιγουντ. Εργάζεται σκληρά και παραδίδει το ωραιότερο υλικό για το «σκριπτ»! Το πρωτάθλημα είναι γεμάτο ανατροπές, κακές διαιτησίες, απρόβλεπτες καταστάσεις και (ευτυχώς!), ο πρωταθλητής δεν στέφθηκε από τον Οκτώβριο.

Το δίδαγμα προς όλους μετά το χθεσινό στραπάτσο της ΑΕΚ; Μια διοργάνωση 30 αγωνιστικών δεν τελειώνει από το έκτο ή το έβδομο ραντεβού. Πολλοί έσπευσαν να απονείμουν στην ΑΕΚ των Νικολαϊδη και Φερέρ τον τίτλο της πρωταθλήτριας. Λάθεψαν. Ναι μεν ο Ρίμπο και η παρέα του έκτισαν σημαντικό ρεκόρ, ωστόσο ο κρότος από την πτώση έκανε πάταγο. Φερέρ και ποδοσφαιριστές, γνήσιοι αιθεροβάμονες, έμειναν στα σύννεφα και έδειξαν ότι ακόμα… μετρούν τα χρήματα από το σούπερ πριμ που έταξε η διοίκηση για τον τίτλο. Ο αθλητισμός είναι ωραίος γιατί επιφυλάσσει τις πλέον σημαντικές εκπλήξεις. Ο αιφνιδιασμός παραμονεύει κάθε στιγμή. Ο ΠΑΟ εκτροχιάστηκε στην Τρίπολη. Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε ανώμαλα στο Ηράκλειο, ύστερα από τη σπουδαία εμφάνιση απέναντι στη Ρεάλ. Η ΑΕΚ, παραδόθηκε στον Ηρακλή, δηλαδή σε μια ομάδα που δεν είχε βάλει μέχρι χθες δύο γκολ σε ένα ματς! Το κατάφερε στο ΟΑΚΑ, απέναντι σε μια ενδεκάδα που κρατούσε το «μηδέν» και καμάρωνε για το επίτευγμά της.

Ψυχραιμία, συνεπώς. Σε όλες τις εκφάνσεις του το ποδόσφαιρο συγκινεί. Νικητές στα χαρτιά δεν υπάρχουν. ΠΑΟ και Ολυμπιακός «μάζεψαν» με τη βοήθεια του Ηρακλή τη διαφορά και τώρα που πλησιάζουν τα ντέρμπι, η δράση θα κορυφωθεί. ΤΟ ΕΥΡΥ 4-0 του Παναθηναϊκού επί του Λεβαδειακού, είναι αδύνατο να καλύψει το νέο λάθος του ρέφερι Γκαϊτατζή. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο διαιτητής άφησε τον Λουτσιάνο να κάνει πάσα στον… εαυτό του έπειτα από χτύπημα κόρνερ. Στη Λιβαδειά, ο Γκαϊτατζής φάνηκε υπερβολικά αυστηρός στην αποβολή του Σίντζιελορτζ. Γιατί ο Γερμανός έκανε τάκλινγκ στην μπάλα και την έδιωξε. Ούτε φάουλ δεν υπήρξε!

ΓΕΡΗ ΕΞΕΔΡΑ δημιούργησαν οι φίλοι του ΠΑΟ στο γήπεδο του Λεβαδειακού. Μάλιστα, επρόκειτο για οπαδούς του τοπικού συνδέσμου, οι οποίοι σε προηγούμενα ματς ενίσχυαν τους γηπεδούχους. Το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή άλλαξαν στρατόπεδο, δεν άρεσε στους ντόπιους και προέκυψαν ορισμένες αντιδράσεις. Θα έπρεπε όμως να μην ενοχληθούν, γιατί στον σύνδεσμο δεν κρύβουν ότι το «πράσινο» που προτιμούν είναι αυτό του Παναθηναϊκού. ΕΚΤΟΣ ΦΟΡΜΑΣ, ελαφρώς, εμφανίστηκε ο Λορέντσο Φερέρ. Κάποιες φορές, οι πολλές επιλογές δημιουργούν «πονοκεφάλους» και ο προπονητής στο rotation προσπαθεί να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους. Έτσι, άφησε έξω Παπασταθόπουλο, Σέζαρ και Τόζερ, προκειμένου να χωρέσουν τα «βαριά χαρτιά» της ΑΕΚ. Στην ισοπαλία ρίσκαρε, αντικατέστησε τον Δέλλα και δέχθηκε το γκολ από το κέντρο της άμυνας. Η ενδεκάδα χρειάζεται ομοιογένεια και πιο γρήγορο ρυθμό που δύσκολα μπορεί να δώσει ο Ριβάλντο. ΔΥΟ ΓΝΩΡΙΜΟΙ από το (πρόσφατο) παρελθόν συναντήθηκαν χθες στο Χαριλάου. Ο τεχνικός της Βέροιας, ο Ντόστανιτς, πριν από την έναρξη του ματς κατευθύνθηκε στον πάγκο του Άρη και αντάλλαξε θερμή χειραψία με τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Ο Ντόστανιτς ήταν στον Ερυθρό Αστέρα προτού αναλάβει την ομάδα του Βελιγραδίου ο Ντούσκο και ανάμεσα στους δύο η επαφή παραμένει πολύ καλή.

Ο ΑΞΟΝΑΣ του Ολυμπιακού δέχθηκε ισχυρότατο πλήγμα (εν όψει Ρεάλ) με τις απουσίες των Τοροσίδη, Άντζα. Ο Λεμονής, μόνο με αλχημείες θα καταφέρει να παρατάξει αξιόμαχη ενδεκάδα, ενώ αναγκαστικά θα εμπιστευθεί ποδοσφαιριστές που είχε στην… απ΄ έξω επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Τι πρέπει να φροντίσει ο προπονητής του Ολυμπιακού; Να πείσει τον Λούα Λούα ότι αξίζει να γίνει ομαδικός. Ο επιθετικός διαθέτει το στοιχείο του απροόπτου, μπορεί να ταλαιπωρεί τον αντίπαλό του, αλλά όσο δεν δίνει σωστά την μπάλα στους συμπαίκτες του και δη στον Κοβάσεβιτς, τόσο η δυσφορία αρκετών εξ αυτών θα γίνεται ορατή από όλους.