Το κέντρο της Αθήνας, πολύβουο και με μεγάλη κίνηση, θα θυμίζει το κέντρο, δηλαδή τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού με την επιστροφή (από τραυματισμούς) των Έκι Γκονζάλες και Σωτήρη Νίνη! Και ο πονοκέφαλος του Ζοζέ Πεσέιρο δεν θα προέρχεται φυσικά από τα… κορναρίσματα, αλλά από το πώς θα χωρέσει στην 11άδα ποδοσφαιριστές με την αξία του Αργεντινού χαφ και το ταλέντο του 17χρονου, ο οποίος έδωσε τα διαπιστευτήριά του, τόσο στο μισό της περσινής περιόδου όσο και στην πορεία της Εθνικής Νέων μέχρι τον τελικό.

Ποιος θα μείνει στον πάγκο; Ο Αντρέας Ίβανσιτς που έδωσε πνοή στην αριστερή πλευρά των χαφ, ο έμπειρος και με ηγετικά χαρίσματα Γιώργος Καραγκούνης, ο κινητήριος μοχλός και συνδετικός κρίκος μεταξύ άμυνας και κέντρου, Μαρσέλο Μάτος ή ο έτερος αμυντικός χαφ Αλέξανδρος Τζιόλης; Πονοκέφαλος που φυσικά δεν περνάει ούτε με τη χρήση depon ή extra panadol, αλλά με τη λύση ενός γρίφου που βρίσκει μπροστά του ο Πορτογάλος προπονητής. Μια λύση είναι να ξεχάσει το σύστημα με τα δύο αμυντικά χαφ και να παίξει με ρόμβο, κάτι που αρχικά είχε υπόψη του, αλλά είδε να μην τραβάει ως σχήμα με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του. Αυτό σημαίνει ότι ο Μάτος παραμένει αμυντικό χαφ, το ίδιο και ο Ίβανσιτς αριστερά, ο Καραγκούνης μπορεί να παίξει δεξιά και ο Γκονζάλες, που έχει την κάθετη πάσα, στην κορυφή. Ή και αντίστροφα οι δύο τελευταίοι. Στο 4-1-3-2 ο Μάτος με τον Τζιόλη μπορούν να μοιραστούν τη θέση-κλειδί (1), ο Νίνης να παίξει δεξιά, ο Ίβανσιτς ή ο Καραγκούνης αριστερά και ο Γκονζάλες στο κέντρο. Μπερδευτήκατε εσείς, αλλά ο Πεσέιρο θα πρέπει να «σπάσει» το κεφάλι του για να βρει τις λύσεις, αφού θα πρέπει να μοιράσει τον χρόνο για να μην έχει κι άλλους γκρινιάρηδες, ενώ οφείλει να δώσει συμμετοχή και στον Ελίνι Δημούτσο, που παίζει δεξιά και έχει δείξει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά. Αλλά και ο Ρομέρο του… Εργοτέλη δεν μπορεί να ξεχαστεί! Το σημαντικότερο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει μεγάλο βάθος στον πάγκο, ακόμη και στην επίθεση, καθόσον επιστρέφει και ο Θανάσης Τσίγκας και το σύνολο για να διακριθεί και στις τρεις διοργανώσεις που αγωνίζεται, αφού οι «ανάσες» είναι απαραίτητες και το rotation έχει ήδη αρχίσει.

ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Την κρισιμότητα του αυριανού (16.45-

Αlpha) αγώνα με τον Λεβαδειακό εξήγησε στους ποδοσφαιριστές του ο Ζοζέ Πεσέιρο, καθώς ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο και υπάρχει διαφορά 5 βαθμών από την Ένωση. «Μείνετε συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι και ξεχάστε την ΑΕΚ» ήταν το μήνυμα του Πορτογάλου στους ποδοσφαιριστές του, καθόσον η «γκέλα» στην Τρίπολη και κάποια λάθη στην αμυντική γραμμή στα δύο τελευταία ματς (Ατρόμητο, Εθνικό Αστέρα) του δίνουν το δικαίωμα να μην εφησυχάζει.

Τιμωρημένος είναι ο Σεμπάστιαν Ρομέρο, ο οποίος αποβλήθηκε στον αγώνα Κυπέλλου με τον Εθνικό Αστέρα, ενώ είναι στο χέρι του Πεσέιρο αν θα δώσει σε αυτή την αγωνιστική (7η στη Σούπερ Λίγκα) την ευκαιρία που ζητεί ο έτερος Αργεντινός Έκι Γκονζάλες. Η πιθανή σύνθεση: Μάλαρτζ, Βύντρα, Νίλσον (Σέριτς ή Φύσσας), Μόρις, Σαριέγκι (Γκούμας), Μάτος, Τζιόλης, Καραγκούνης, Ίβανσιτς, Εν Ντόι, Σαλπιγγίδης. Θέση στην επίθεση διεκδικεί και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι σε αγωνιστική φόρμα και «δένει» ως δίδυμο με τον Σαλπιγγίδη. Εισιτήρια για τη Λιβαδειά θα διαθέτει μέχρι αύριο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.