Μεγάλη νίκη με 66-69 και… θέα στο top 16 της Ευρωλίγκας κατέκτησε ο Άρης στο Λε Μαν. Η φάση των ομίλων βρίσκεται μόλις στο δεύτερο παιχνίδι, ωστόσο το ιδανικό ξεκίνημα των «κιτρίνων» με δύο νίκες είναι η καλύτερη βάση για τον στόχο της πρόκρισης.

Η ομάδα του Χέρμπερτ Γκόρντον έβαλε τις βάσεις (25-39) για το «διπλό» στη δεύτερη περίοδο με άψογη άμυνα. Οι γηπεδούχοι επανήλθαν (28΄30΄΄: 46-48) στην τρίτη περίοδο.

Ωστόσο ο Άρης είχε στο τέλος ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και παίκτη που έκανε και χθες (όπως και κόντρα στη Μάλαγα) τη διαφορά, τον Ρέισον Τέρι.

«Πράγματι έβγαλε μεγάλες φάσεις» παραδέχθηκε ο Γκόρντον για τον απόφοιτο του Νορθ Καρολάινα, ο οποίος έδωσε τη χαριστική βολή (37΄: 60-64) στη Λε Μαν με τρίποντο και βοήθησε να διατηρήσει ο Άρης το προβάδισμα για 30 λεπτά.

Ο Τέρι παρουσίασε το ταλέντο και στο «Ανταρέ», όντας πρώτος σκόρερ (16 π.) της ομάδας

ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Ο Άρης είχε στο τέλος ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και παίκτη που έκανε και χθες (όπως και κόντρα στη Μάλαγα) τη διαφορά, τον Ρέισον Τέρι

του με απόλυτη ευστοχία (7/7 β.) στις ελεύθερες βολές, όπως και ο Μπρέισι Ράιτ (9/9 β.).

«Κάναμε πολύ καλή δεύτερη περίοδο. Οι αντίπαλοί μας επανήλθαν, αλλά αντιδράσαμε πολύ καλά στο τέλος» δήλωσε ο Γκόρντον Χέρμπερτ. Χθες ο προπονητής του Άρη έβαλε στο αρχείο του την πέμπτη συνεχόμενη νίκη επί της Λε Μαν.

Οι «κίτρινοι» άρχισαν το παιχνίδι με σαφή προσανατολισμό να περάσουν την μπάλα κοντά στο καλάθι. Οι Μότολα, Μάσεϊ ήταν σε ετοιμότητα (2-7), αλλά η Λε Μαν απάντησε (8-7. 9΄: 17-13) με τον Μπατούμ να βρίσκει χώρους κάτω από το καλάθι και τον Μπογκντάνοβιτς να πυροβολεί από μακριά.

Η προσθήκη του Τέρι έκλεισε τα κενά κάτω από το καλάθι, ενώ ο Καλαϊτζής με το εγκεφαλικό παιχνίδι του έδωσε το σύνθημα της μεγάλης επίθεσης στη δεύτερη περίοδο.

Ο Άρης έκανε σερί 16-4, δημιουργώντας διαφορά ένδεκα πόντων (17΄: 23-34) και 40 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ημιχρόνου οι «κίτρινοι» αποτύπωσαν την κυριαρχία τους στο ταμπλό με σκορ 25-39.

Ήταν η απόλυτα φυσιολογική επιβράβευση άψογης άμυνας, ελέγχου του ρυθμού και υποδειγματικών επιλογών, στοιχεία που διατήρησε ο Άρης και στα τελευταία καθοριστικά λετπά. Λε Μαν (Κολέ): Μπόγκαβατς, Μπατούμ 13, Ντιο 1, Κοφί 2, Λιμονάντ 11 (1), Μποκολό 6, Μπογκντάνοβιτς 18 (3), Ρίτσι 3, Κλάνσι 12.

Άρης (Χέρμπερτ): Καστλ 7(1), Τέρι 16 (3/5 δίπ.,

1/2 τρ., 7/7 β.), Σεραπίνας, Ράιτ, Καλαϊτζής 7 (2/2 τρ.), Μότολα 9 (1), Μάσεϊ 7, Αγαδάκος 1, Τσαλδάρης 5 (1).

ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΤΣ Η Λιέτουβος Ρίτας συνέντριψε με 92-74 τη Μακάμπι και μαζί με τον Άρη είναι οι δύο μοναδικές αήττητες ομάδες στο β΄ όμιλο της Ευρωλίγκας. Στα άλλα χθεσινά αποτελέσματα η Ρεάλ, έστω και δύσκολα νίκησε με 89-83 τη Ρόμα, η Μπαρτσελόνα νίκησε με 82-67 την Ούλκερ, ενώ για τον όμιλο του Ολυμπιακού διέλυσε την Ταουγκρές στη Βίρτους Μπολόνια με 98-71.