Σε εύκολη υπόθεση μετέτρεψαν την πρόκριση στις «16» του Κυπέλλου ο Βαγγέλης Μάντζιος και ο Νταμέ Εν Ντόι, οι οποίοι πέτυχαν και τα τρία γκολ του ΠΑΟ κόντρα στον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή.

Η νίκη με 3-1 κόντρα στην ομάδα της Β΄ Εθνικής και η καλή απόδοση των δύο επιθετικών, όπως και του τερματοφύλακα Μάριο Γκαλίνοβιτς, έκρυψαν κατά κάποιον τρόπο τις αδυναμίες που έδειξε ο χθεσινός αλλά με πολλές αλλαγές Παναθηναϊκός. Η αποβολή του Σεμπάστιαν Ρομέρο με δεύτερη κίτρινη στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ασφαλώς έπαιξε ρόλο, αλλά δεν αλλάζει την ουσία. Άλλωστε και η ομάδα της Καισαριανής είχε μόλις τρεις βασικούς (Γκίτκο, Αρχοντούλη, Τζανετάκο) στη σύνθεσή της, με τον Αντώνη Μανίκα να επιλέγει «πρωτάθλημα και όχι Κύπελλο» απέναντι στο ούτως ή άλλως φαβορί Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός και κυρίως ο Μάριο Γκαλίνοβιτς στάθηκε τυχερός στο 3΄, όταν ο Βλαστέλης βλέποντας λίγο έξω από την εστία του τον Κροάτη τερματοφύλακα έπιασε δυνατό σουτ (με φάλτσα), με την μπάλα όμως να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι! Τέσσερα λεπτά αργότερα σε μακρινή μπαλιά του Καραγκούνη ο Εν Ντόι «γκρεμίστηκε» μέσα στην περιοχήκυρίως από τον Προβατίδη και λιγότερο από τον Μαϊστρέλλη- και ο Καλόπουλος χωρίς καθυστέρηση υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Γκίτκος όμως μπλόκαρε το πέναλτι του Καραγκούνη διατηρώντας το 0-0.

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τα… δοκάρια στο 19΄ με κεφαλιά του Εν Ντόι, όταν πήδηξε πιο ψηλά από όλους αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκίτκου. Στο 20΄ ο Εν Ντόι άνοιξε το σκορ σε παρόμοια φάση, με τον «τυπάρα» να εκτελεί ξανά φάουλ από την αριστερή πλευρά και τον Σενεγαλέζο να «καρφώνει» με κεφαλιά από κοντινή απόσταση τον Γκίτκο (0-1).

Το 0-2 πέτυχε ο Βαγγέλης Μάντζιος με αριστερό πλασέ στο 25΄ έπειτα από ωραία συνεργασία των Εν Ντόι, Δημούτσου και σέντρα ακριβείας του Νίλσον στο δεύτερο δοκάρι. Ένα λεπτό πριν είχε πετύχει γκολ χωρίς να μετρήσει ο δαιμόνιος Μαστρογιάννης, όμως ο επόπτης είχε σημειώσει σε θέση οφσάιντ τον Λιόση που έκανε στη συνέχεια τη σέντρα.

Ο Σεμπάστιαν Ρομέρο αποβλήθηκε στο 45΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Προβατίδη.

Στο 49΄ ο ΠΑΟ σφράγισε την πρόκριση. Ο Εν Ντόι έκανε προσποίηση ότι θα σουτάρει και έδωσε εξαιρετική ασίστ στον Μάντζιο που με άψογο πλασέ έκανε το 0-3. Στο 61΄ ακολούθησε νέα εκπληκτική απόκρουση του Γκαλίνοβιτς σε κοντινή κεφαλιά του Μαϊστρέλλη έπειτα από κόρνερ του Τζανετάκου. Η αλλαγή του Αντώνη Μανίκα, ο πανύψηλος Μπενίσκος, νίκησε τελικά τον Κροάτη με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι μειώνοντας σε 1-3 έπειτα από σέντρα του Κουτσοκώστα.

Διαιτητής ήταν ο κ. Καλόπουλος του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης. Κίτρινες: Τζανετάκος, Βλαστέλης, Μαϊστρέλλης, Προβατίδης, Μαστρογιάννης, Αναστασιάδης, Σιμάο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Γκίτκος, Αρχοντούλης (68΄ Μήτρου), Μαϊστρέλλης, Τζανετάκος, Λιόσης (58΄ Μπενίσκος), Σακελαρίου (53΄ Κουτσοκώστας), Προβατίδης, Βλαστέλης, Μαστρογιάννης, Αναστασιάδης, Βαζαίος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Ενακαρίρε, Γκούμας, Ρομέρο, Φύσσας, Καραγκούνης (80΄ Δάρλας), Σιμάο, Εν Ντόι, Μάντζιος, Νίλσον (61΄ Σαριέγκι), Δημούτσος.

●●● Με πλακέτα τίμησε ο δήμαρχος Καισαριανής Σπύρος Τζόκας τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟ Γιώργο Στράτο πριν από το παιχνίδι για την προσφορά του στον αθλητισμό, λόγω φυσικά και της καταγωγής του (γέννημα θρέμμα της Καισαριανής).

Χαίρομαι όταν ακούω παράπονα


Στο πλευρό των… γκρινιάρηδων ποδοσφαιριστών του στάθηκε ο Ζοζέ Πεσέιρο, ο οποίος έμεινε ικανοποιημένος από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και απαντώντας σε ερώτηση αν είναι γκρινιάρηδες και απαιτούν περισσότερο χρόνο συμμετοχής, είπε: «Όσοι δεν παίζουν δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένοι. Όταν καταλάβω ότι ένας παίκτης είναι ευχαριστημένος μόνο με την παρουσία του στον Παναθηναϊκό, τότε θα φύγει. Εγώ πιστεύω σε όλους».

Ο Πορτογάλος είπε: «Δημιουργήθηκαν δύσκολες καταστάσεις για εμάς μετά την αποβολή, αλλά ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ήταν καθοριστικό το τρίτο γκολ, γιατί επιτεύχθηκε σε ένα χρονικό σημείο όπου ο αντίπαλος ίσως πίστευε ότι μπορούσε να χτυπήσει το ματς. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τον τρόπο που αντιμετώπισαν το παιχνίδι. Οι παίκτες που έχουν μικρή συμμετοχή προσπαθούν στην προπόνηση και όταν τους δοθεί η ευκαιρία την πιάνουν από τα μαλλιά. Η ομάδα έχει πολλούς καλούς παίκτες». Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα είναι έτοιμος ο Γκονζάλες, ανέφερε: «Όταν κρίνω ότι είναι 100% έτοιμος θα αγωνιστεί».

Ο ΜΑΝΙΚΑΣ

Ο προπονητής του Εθνικού Αστέρα Αντώνης Μανίκας υποστήριξε ότι η ομάδα του έχει μόνο οφέλη από αυτό το ματς και επέλεξε να έχει ξεκούραστους τους παίκτες του στις Σέρρες: «Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά που έπαιξαν σήμερα. Έδειξαν ότι κυνηγούν μια θέση στην ενδεκάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, στην πολύ καλή παρουσία του Γκαλίνοβιτς και στην έλλειψη συγκέντρωσης που είχαμε στην άμυνα κάποιες στιγμές. Γενικά παίξαμε πολύ καλά, κυκλοφορήσαμε την μπάλα, βγάλαμε φάσεις από τις πτέρυγες και σήμερα δεν είχαμε το άγχος του πρωταθλητισμού».

Με ενοχλήσεις στον μηρό αποχώρησε ο Μίκαελ Νίλσον.