ΒΕΡΟΙΑ Φρένο στη SΚΟDΑ Ξάνθη έβαλε η Βέροια. Ο Σαμαράς ανταπέδωσε το γκολ του Μπάρκογλου και οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1.

Η Ξάνθη πέτυχε πρώτη γκολ είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της και να βάλει γερά θεμέλια για την επιτυχία, όμως δεν το κατάφερε· και σαν να μην έφτανε αυτό, δέχθηκε και το γκολ της ισοφάρισης. Το δεκάλεπτο που σημάδεψε το ματς μάς…

προέκυψε στα μισά του πρώτου μέρους. Στο 23΄ ο Λαμπριάκος και Κιντάνα και συνδυάστηκαν όμορφα και ο τελευταίος βρήκε τον Μπάρκογλου στην αντίπαλη περιοχή. Ο παίκτης της Ξάνθης φάνηκε να κοντρολάρει την μπάλα με το χέρι, αλλά ο διαιτητής δεν διεπίστωσε παράβαση κι έτσι ο παίκτης στην εξέλιξη της φάσης νίκησε με σουτ τον Τέρολ (0-1).

Στο 26΄ η Ξάνθη βρέθηκε πολύ κοντά στο 0-2, αλλά δεν το πέτυχε αφού ο Τέρολ αυτήν την φορά πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση και κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι. Έτσι στο 34΄ ήρθε η απάντηση των γηπεδούχων σε μια φάση διαρκείας. Ο Τσιμπλίδης βρήκε ωραία τον Σιλβάν, αυτός έκανε το σουτ αλλά ο Τούρινα απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Κριβοκάπιτς και ο Σαμαράς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο αντίπαλοι δεν ήταν διατεθειμένοι να ρισκάρουν. Γι΄ αυτό και έλειψαν οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και οι τερματοφύλακες δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα. Το παιχνίδι εγκλωβίστηκε στον χώρο του κέντρου και οι επιθετικοί δεν βρήκαν τον χώρο αλλά ούτε είχαν και την υποστήριξη από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής των ομάδων τους για να κάνουν κάτι καλύτερο. Για την Ξάνθη ήταν η πρώτη απώλεια, αφού προερχόταν από δύο νίκες στο γήπεδό της, κι έτσι η ακριτική ομάδα έχασε την επαφή της με την κορυφή. Για τη γηπεδούχο Βέροια αυτός ήταν ο δεύτερος βαθμός, μετά την ισοπαλία που απέσπασε εκτός έδρας στον αγώνα με τη Λάρισα. Μπορεί να μην έχει σημειώσει νίκη, αλλά δεν έχει και τον χειρότερο απολογισμό. Και μην ξεχνάμε ότι σε οκτώ ημέρες έδωσε τρία παιχνίδια. Στο 87΄ ο Ζέεντορφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός υπέδειξε τον παίκτη σε θέση οφ σάιντ.

ΦΕΡΕΡΑ (ΞΑΝΘΗΣ): «Το πρώτο ημίχρονο ήταν αυτό που άξιζε. Ο κακός αγωνιστικός χώρος ευθύνεται για το μέτριο θέαμα. Και οι δύο ομάδες είχαν την υπεροχή κατά διαστήματα, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε καμία να γίνει απειλητική».

ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ (ΒΕΡΟΙΑΣ): «Είχαμε να δώσουμε δύσκολους αγώνες σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά η κούραση δεν μπόρεσε να μας καταβάλει. Δεν ήταν ποιοτικός ο αγώνας, η Βέροια έχει όμως μεγαλύτερες δυνατότητες. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που παίζει την αντεπίθεση και την περιορίσαμε σε πολύ λίγες φάσεις. Για τη διαιτησία θέλω να σημειώσω ότι έγιναν λάθη εις βάρος της ομάδας μου στα μέχρι τώρα παιχνίδια».