Από δικά της… πόδια (αυτογκόλ του Αναστασιάδη) έμελλε να υποβιβασθεί η Κέρκυρα, που απέσπασε μεν ισοπαλία (2-2) από τον Παναθηναϊκό στο δημοτικό γήπεδο της Λιβαδειάς αλλά δεν ήταν αρκετή για να τη διατηρήσει στη Σούπερ Λίγκα. Ο Παναθηναϊκός, που ήταν τυπικά γηπεδούχος (κλειστό το ΟΑΚΑ λόγω τελικού Τσάμπιονς Λιγκ) δεν κατάφερε να νικήσει για 6ο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα, αγγίζοντας το αρνητικό ρεκόρ της αγωνιστικής περιόδου 1980-΄81 όπου είχε 7 ματς χωρίς νίκη (συνολικά 6 ισοπαλίες- 1 ήττα). Η επιστροφή του Σωτήρη Νίνη στις πολύ καλές εμφανίσεις και τα γκολ, όπως και το πάθος του Ιγκόρ Μπίσκαν, ο οποίος άξιζε ένα τέρμα, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο χθεσινός ΠΑΟ, που είχε πολλές αλλαγές (δεν έπαιξαν οι Σαλπιγγίδης, Μάντζιος, Ρομέρο, Σέριτς, Γκαλίνοβιτς) στην 11άδα του. Η Κέρκυρα έχασε τις ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα τέρματα εναντίον του βελτιωμένου στο δεύτερο ημίχρονο Παναθηναϊκού, προηγήθηκε στο σκορ δύο φορές, όμως τα λάθη στην άμυνα τής στοίχισαν ακριβά· και πιο συγκεκριμένα, την παραμονή. Στο 84΄ ο Μπίσκαν βρέθηκε αφύλακτος από αριστερά, έκανε πλασέ με κατεύθυνση την εστία όμως η αλλαγή του Μπάμπη Τεννέ, ο Αναστασιάδης, αντί να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα. Και να σκεφτεί κανείς ότι υπήρχε και δεύτερος ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας δίπλα του, ο Γκουστάβο, ο οποίος προτίμησε να μείνει αμέτοχος στη φάση. Ο προπονητής της Κέρκυρας κρατούσε το κεφάλι του μη μπορώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί, ενώ και οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στον πάγκο κοιτούσαν αποσβολωμένοι την ομάδα τους να… βυθίζεται.

Το φάουλ έξω απο την περιοχή που κέρδισε η Κέρκυρα στις καθυστερήσεις του αγώνα ήταν άσχημα κτυπημένο, η μπάλα χτύπησε στο τείχος και οι φιλοξενούμενοι που είχαν μάθει τα αποτελέσματα των άλλων υποψηφίων για υποβιβασμό ομάδων άρχισαν να ξεσπούν σε λυγμούς, που συνεχίστηκαν στα αποδυτήρια.

Η Κέρκυρα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 4΄ με τον Γκουέλα (απέκρουσε ο Εμπέντε με τα πόδια), κάτι που πέτυχε 9 λεπτά αργότερα με πέναλτι. Ο Γκουέλα, που έκανε κούρσα περίπου 25 μέτρων ντριμπλάροντας όποιον έβρισκε μπροστά του, φάνηκε να ανατρέπεται από τον Νίλσον μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής εκτέλεσε ο επιθετικός από την Ακτή του Ελεφαντοστού κάνοντας το 0-1.

Στο 17΄ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Λεοντίου «τσίμπησε» την μπάλα αποφεύγοντας τον Σιντιμπέ, όμως στο πλασέ του η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 31΄ η Κέρκυρα θα μπορούσε να είχε φτάσει στην επίτευξη δευτέρου τέρματος, όμως ο Γκουέλα από πολύ κοντά έχασε μεγάλη ευκαιρία (άουτ) έπειτα από εξαιρετική πάσα του Σκούφαλη.

Στο 52΄ ο Νίνης έκανε δυνατό σουτ όμως ο Σιντιμπέ τού είπε «όχι», ενώ στο 60΄ ο ΠΑΟ είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Μπίσκαν.

Ο Κροάτης είχε καρφωτή κεφαλιά απ΄ το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα προσέκρουσε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 66΄ από λάθος έξοδο του Σιντιμπέ ο Νίνης του έκλεψε με τάκλιν την μπάλα (ο γκολκίπερ της Κέρκυρας υποστήριξε ότι του έγινε φάουλ) και με πλασέ έγραψε το 1-1. Στο 71΄ η Κέρκυρα βγήκε ξανά στην επίθεση και είχε δοκάρι με βολίδα του Καρβάλιο. Το γκολ ήρθε στο 79΄. Ο Σκούφαλης με δυνατό σουτ από περίπου 30 μέτρα νίκησε τον Τζόρβα, που είχε μπει ως αλλαγή και έδωσε ξανά το προβάδισμα(1-2) στους φιλοξενουμένους.

Σταντ μπάι ο Πεσέιρο


Η λύση του συμβολαίου του Βίκτορ Μουνιόθ, που αναμένεται μέχρι μεθαύριο στον Παναθηναϊκό, θα ανοίξει τον δρόμο για τον Ζοσέ Πεσέιρο. Ο Πορτογάλος περιμένει το… νεύμα της διοίκησης για να έρθει στην Αθήνα και να κλείσει τυπικά το θέμα της συνεργασίας, που όπως όλα δείχνουν θα είναι διετούς διάρκειας. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μέχρι στιγμής έχει κλείσει τα αυτιά του στις «φωνές» των οπαδών, που ήθελαν στο τιμόνι τον γνώστη του ελληνικού πρωταθλήματος και πρίγκιπα των τίτλων Ντούσαν Μπάγιεβιτς, όπως και σε συγγενικά του πρόσωπα και παλαιμάχους που ψηφίζουν «Ντούσκο». Ο Βίκτορ Μουνιόθ, ο οποίος δεν έχει επίσημη ενημέρωση, άφησε ανοιχτό το θέμα παραμονής του μετά από ερώτηση που δέχτηκε: «Δεν ξέρω αν θα μείνω. Είναι όλα ανοιχτά», είπε χαμογελώντας. Και στην ερώτηση «αν η χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη Λιβαδειά ήταν η τελευταία του στον ΠΑΟ», απάντησε: «Μπορεί ναι, μπορεί και να είναι πολλές ακόμη!».

Ένα άλλο θέμα που θα πρέπει να εξετάσει και να σκεφτεί σοβαρά η διοίκηση είναι του Ριβάλντο, καθ΄ όσον στα «πράσινα» φόρουμ είναι έντονη η επιθυμία των οπαδών να φορέσει την πράσινη φανέλα, ενώ θεωρούν ότι θα ωφελήσει την ομάδα αγωνιστικά και ο ερχομός του θα είναι απάντηση στον Κόκκαλη για τους Νικοπολίδη, Κωνσταντίνου.

Στο μεταξύ, σε σενάρια που θέλουν τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να αλλάζει τον Αργύρη Μήτσου από τον προεδρικό θώκο, απάντησε ο γιατρός και πρόεδρος της ΠΑΕ: «Δεν ασχολούμαι με ανυπόστατα και εκ του πονηρού δημοσιεύματα, τα οποία εξυπηρετούν γνωστούς σκοπούς και δεν με αγγίζουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε τον Νίνη για τον υποβιβασμό


Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ήταν ο Μπάμπης Τεννές και δεν εμφανίστηκε στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου, ζητώντας συγγνώμη, μέσω του βοηθού του. Την ίδια ώρα στα αποδυτήρια της Κέρκυρας υπήρχαν ανάμεικτα συναισθήματα: λύπη, οργή και λόγια αναζήτησης των ενόχων, που υποβίβασαν την ομάδα τους στη Β΄ Εθνική κατηγορία. Ο πρόεδρος της Κέρκυρας Σπύρος Καλογιάννης κάποια στιγμή ακούστηκε να λέει στον Σωτήρη Νίνη: «Ντροπή σου. Εσύ μας έριξες κατηγορία. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι με τέτοιο γκολ που πέτυχες. Έκανες φάουλ και το ξέρεις. Μας το είχαν πει από καιρό ότι θα πέσουμε». Ο 17χρονος ποδοσφαιριστής των πρασίνων αγωνίστηκε στην επίθεση, δίπλα στον Παπαδόπουλο και είχε σπουδαία απόδοση, κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Βίκτορ Μουνιόθ: «Δεν συνηθίζω να μιλάω για ποδοσφαιριστές μου ξεχωριστά, όμως θα το κάνω για τον Νίνη επειδή αγωνίστηκε πρώτη φορά σε αυτή τη θέση και τα πήγε εξαιρετικά», τόνισε ο Ισπανός προπονητής, που στάθηκε και στο γκολ του Σκούφαλη, το οποίο χαρακτήρισε «εκπληκτικό».

Ο Σωτήρης Νίνης ένιωθε ενοχλήσεις στο τέλος του αγώνα, καθώς στο 89΄ δέχτηκε αντιαθλητικό κτύπημα από τον Καρβάλιο, ο οποίος αποβλήθηκε. «Θέλαμε τη νίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε.

Του χρόνου πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο διεθνής δεξιός χαφ.

ΝΕΥΡΑ

Στην Κέρκυρα τα πνεύματα ήταν οξυμμένα, με αποτέλεσμα να εκλάβουν ως ειρωνικό το σχόλιο «καλό ταξίδι, καλή επιστροφή» του εκπροσώπου Τύπου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και λίγο έλειψε να γίνει σύρραξη στα αποδυτήρια. Δόθηκαν όμως οι αμοιβαίες εξηγήσεις και το επεισόδιο έληξε.

Ο Βίκτορ Μουνιόθ τόνισε: «Ήρθαμε στη Λιβαδειά με σκοπό τη νίκη, αλλά η Κέρκυρα μας αιφνιδίασε. Ήταν αδικαιολόγητος ο εκνευρισμός που δείξαμε στη συνέχεια. Μετά ανεβάσαμε την απόδοσή μας, βελτιωθήκαμε, ελέγξαμε το παιχνίδι, αλλά ήρθε το εκπληκτικό γκόλ του Σκούφαλη».

Ο βοηθός του Τεννέ, Νταμίρ Σπίτσα είπε: «Δεν περιμέναμε από πουθενά βοήθεια, μόνο από τις δικές μας δυνάμεις. Στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού υπήρξε φάουλ από τον Νίνη στον τερματοφύλακά μας. Ίσως ο διαιτητής να μην το είδε, δεν ξέρω, πάντως η παράβαση δεν δόθηκε».

ΓΚΡΙΝΙΑ

Φέιγ βολάν, το οποίο αναφερόταν ουσιαστικά κατά της διοίκησης πέταξαν οπαδοί του ΠΑΟ, τα οποία έγραφαν: «Ο ΠΑΟ δεν είναι εταιρεία, αλλά σύλλογος με ένδοξη ιστορία. Ελάχιστοι τίτλοι, ανύπαρκτες στιγμές- ξύπνα λαέ του ΠΑΟ, σου κόψαν τις χαρές».

Είχε αναρτηθεί στην έξέδρα ένα πανό, που έγραφε: «Εμείς ΠΑΟ, εσείς;».