«Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ μας δεν περιγράφεται. Μας γύριζαν γύρω γύρω και εμείς δεν ξέραμε πού θα κατεβαίναμε… Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι, με προβλήματα υγείας και είχαμε προγραμματίσει επισκέψεις σε γιατρούς…».

Σκηνές απείρου κάλλους με θύματα τους επιβάτες των υπεραστικών συγκοινωνιών, εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, με αφορμή τη συνεχιζόμενη διαμάχη των ΚΤΕΛ Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης.

Από τα ξημερώματα χθες, μέχρι και αργά το μεσημέρι, παιζόταν ένας κλεφτοπόλεμος από τα λεωφορεία των δύο πλευρών, ο οποίος ταλαιπώρησε επιβάτες.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά το οριστικό «διαζύγιο» των ΚΤΕΛ Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης που είχαν συνενωθεί στην ΚΤΕΛ Κρήτης Α.Ε. Έτσι, οι λεωφορειούχοι των Χανίων και του Ρεθύμνου ανακοίνωσαν την περασμένη Παρασκευή ότι από χθες θα ξεκινούσαν ξεχωριστά δρομολόγια από τα Χανιά προς το Ηράκλειο και αντιστρόφως, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των Ηρακλειωτών, οι οποίοι χαρακτήρισαν παράνομα αυτά τα δρομολόγια. Από τις 5 χθες τα ξημερώματα, άρχισε το κρυφτούλι και οι αντιπαραθέσεις των λεωφορειούχων των δύο πλευρών. Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χανίων- Ρεθύμνου επιχείρησε να ξεκινήσει δρομολόγιο προς τα Χανιά από το κτίριο που πριν από μερικά χρόνια χρησιμοποιούσε ως επιβατικό σταθμό. Εκεί οι μέτοχοι του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης είχαν στήσει ένα μπλόκο και τελικά το λεωφορείο ξεκίνησε χωρίς επιβάτες.

Το πρώτο λεωφορείο που έφτασε από τα Χανιά αποβίβασε τους επιβάτες έξω από τα γραφεία της περιφέρειας. Αυτό ενώ ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης γνώριζε πως υπήρχε προφορική εντολή του εισαγγελέα Ηρακλείου, η αποβίβαση επιβατών να γίνει μόνο στον σταθμό λεωφορείων του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης. Όλη την υπόλοιπη μέρα περιπολικά έκαναν μπλόκα στα λεωφορεία από το Ρέθυμνο και τα Χανιά, ενώ οι επιβάτες υποχρεώνονταν να αποβιβάζονται όπου οι οδηγοί «ξέφευγαν» από τα περιπολικά.

Στη Χανιόπορτα

Μάλιστα, σε μια περίπτωση αστυνομικοί προειδοποίησαν οδηγό λεωφορείου από τα Χανιά- που αποβίβαζε τους επιβάτες του στη Χανιόπορτα- ότι αν δεν πήγαινε τους επιβάτες στον σταθμό λεωφορείων του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης, θα τον συλλάμβαναν!