ΔΕΛΕΑΡ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν προτίθεται να παραχωρήσει τον Βραζιλιάνο με ποσό κάτω των 5,5 εκατ. ευρώ, όμως στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι τα 4,5 εκατ. είναι ελκυστική βάση για διαπραγμάτευση

Ο Ολυμπιακός έχει έτοιμη την πρόταση ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για τη μεταγραφή του 24χρονου Βραζιλιάνου διεθνούς αμυντικού μέσου Ντούντου και σήμερα ή το αργότερο αύριο θα την καταθέσει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στα γραφεία του συλλόγου στην Πλατεία Αλεξάνδρας υπήρξε χθες μεγάλη κινητοποίηση και ρυθμίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την έγγραφη πρόταση που θα καταθέσει ο Ολυμπιακός στη μοσχοβίτικη ομάδα.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Λούβαρης είχε ανοιχτή γραμμή με τον μάνατζερ του Βραζιλιάνου μέσου Χέντρικ Χόπενγουρθ. Ο Γερμανός ατζέντης επανέλαβε ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν πρόκειται να παραχωρήσει τον Ντούντου κάτω από το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση του Ολυμπιακού θα είναι πιο χαμηλή κατά ένα εκατ. ευρώ και όπως ειπώθηκε από διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ, το ποσό είναι καλή βάση για διαπραγμάτευση. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πετύχουν τη μεταγραφή στα 5 εκατ. ευρώ και αύριο θα περιμένουν απάντηση από τους Ρώσους.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει δώσει εντολή στον στενό συνεργάτη του Γιώργο Λούβαρη να προχωρήσει στη μεταγραφή του Βραζιλιάνου αμυντικού μέσου, εξετάζοντας τις παραμέτρους που αφορούν τον τρόπο αποπληρωμής της μεταγραφής και την περίπτωση συνιδιοκτησίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται ότι έχουν συμφωνήσει με τον Ντούντου (περίπου 1,4 εκατ. ευρώ ετησίως) για συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας.

Η μεταγραφή θα ναυαγήσει στην περίπτωση που οι Μοσχοβίτες αναθεωρήσουν τις απόψεις τους σε ό,τι αφορά το οικονομικό. Ο Ολυμπιακός θα κάνει πίσω αν οι απαιτήσεις της ΤΣΣΚΑ Μόσχας υπερβούν τα 6 εκατ. ευρώ.

Εναλλακτική λύση αποτελεί ο 20χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος Λούκας Πεζίνι της Γκρέμιο, που έχει ιταλικό διαβατήριο. Οι Βραζιλιάνοι έχουν κοστολογήσει τον νεαρό χαφ 5 εκατ. ευρώ.

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ

Τους Καστίγιο και Τοροσίδη θέλουν να τσεκάρουν εκπρόσωποι της Μπόλτον και της Γουίγκαν στον αγώνα με τον Άρη στο Καραϊσκάκη. Οι Άγγλοι ζήτησαν προσκλήσεις από τον Ολυμπιακό.

Ο Ριβάλντο για ακόμα μια φορά στη μεγάλη καριέρα του θα συμβάλλει με τη συμμετοχή του στο φιλικό παιχνίδι που θα διεξαχθεί (υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών) την ερχόμενη Δευτέρα στο Βελοντρόμ, για την καταπολέμηση της φτώχειας στον πλανήτη. Ο «ερυθρόλευκος» άσος κλήθηκε από τους Ρονάλντο και Ζινεντίν Ζιντάν (ο αγώνας θα είναι «φίλοι Ρονάλντο»- «φίλοι Ζιντάν») και θα βρεθεί τη Δευτέρα το βράδυ, μαζί με άλλα μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στη Μασσαλία.

Το παιχνίδι αναμένεται να παρακολουθήσουν 50.000 θεατές και εκατομμύρια άλλοι από την τηλεόραση σε όλο τον πλανήτη. Είναι ο τέταρτος αγώνας που γίνεται για την καταπολέμηση της φτώχειας. Τα προηγούμενα ματς έγιναν στη Βασιλεία, στη Μαδρίτη και στο Ντίσελντορφ.

●●● Ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει σε τουρνουά στην Ισπανία (3-5 Αυγούστου), στο οποίο θα πάρουν μέρος η Αθλέτικο Μαδρίτης, η Μπενφίκα και ιταλική ομάδα.

Συζήτηση για τις μεταγραφές


Ο Σωκράτης Κόκκαλης αναμένεται να συναντηθεί με τον Τάκη Λεμονή μέχρι το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να έχουν συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης. Κυρίαρχο θέμα θα είναι οι μεταγραφές και οι ανανεώσεις (λήγουν δέκα συμβόλαια). Ο ηγέτης του «Θρύλου» είναι διατεθειμένος να ενισχύσει σημαντικά το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, δαπανώντας 15-20 εκατ.

ευρώ. Στο μπάτζετ θα συμπεριλαμβάνονται και οι ανανεώσεις των τριών υψηλών συμβολαίων των Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς και Νικοπολίδη.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού διέψευσε χθες ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τους Τζουρόφσκι και Πέτριτς.

Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν χθες στις προπονήσεις και μπήκε σε τελική ευθεία η προετοιμασίας τους εν όψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Άρη στο Καραϊσκάκη (19.00). Ο Λεμονής πρόκειται να χρησιμοποιήσει τον Ταραλίδη στη θέση του τιμωρημένου Στολτίδη (συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες) και τον Μπόρχα αντί του Οκκά. Ο Κύπριος επιθετικός δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση.

Εξάλλου τη θέση του αριστερού μπακ διεκδικούν οι Ντομί, Μπουλούτ και Πάντος.

Ο Πατσατζόγλου έβγαλε όλο το πρόγραμμα της προπόνησης χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις. Παράλληλα δουλεύει στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Ο Λεμονής θα δώσει την ευκαιρία στον διεθνή αμυντικό να αγωνιστεί στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Οι Στολτίδης και Ντομί ακολούθησαν χθες ατομικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Ο Κωνσταντίνου συνέχισε το πρόγραμμα που ακολουθεί και το οποίο περιελάμβανε θεραπεία και ασκήσεις στο γυμναστήριο. Ο Κύπριος φορ θα δοκιμάσει αύριο να μπει στο πρόγραμμα της ομάδας.

Ανοιχτή είναι η σημερινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη (16.00) για τους φιλάθλους και τα ΜΜΕ.