ΗΡΑΚΛΕΙΟ «Είμαι ευτυχισμένος που έβαλα εγώ το γκολ, αλλά περισσότερο γιατί η ομάδα πήρε μια ιστορική νίκη που τη φέρνει πολύ κοντά στην παραμονή της στην κατηγορία», δήλωσε χθες ο «χρυσός» σκόρερ του Εργοτέλη, Ντράγκαν Νατσέφσκι, που έγινε αντικείμενο λατρείας από 100 φιλάθλους του Εργοτέλη (κυριάρχησε το σύνθημα «Φόρτσα Εργοτελάρα οε οε, έβγα στο ΟΥΕΦΑ κίτρινε θεέ»), οι οποίοι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στους παίκτες προχθές το βράδυ, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Ο Νατσέφσκι μάς εξήγησε τον τρόπο αντίδρασής του, στη φάση του 19ου λεπτού, κόντρα στον Παναθηναϊκό. «Όταν σούταρε ο Τζούνιορ, εγώ μπήκα στη φάση για να πάρω το ριμπάουντ, αλλά η μπάλα πήγε στον Ίαστσουκ. Αυτός μου έδωσε καλή πάσα και μετά ήταν εύκολο για εμένα να βάλω γκολ». Ο Νατσέφσκι δεν αρνείται ότι «όπως το είδα στην τηλεόραση, νομίζω ότι ο Όλεγκ ήταν οφσάιντ, αλλά έτσι είναι στο ποδόσφαιρο. Αυτά συμβαίνουν. Παλέψαμε σκληρά το παιχνίδι αυτό, παίξαμε για μεγάλο διάστημα με παίκτη λιγότερο και πήραμε δίκαια, πιστεύω, αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα».

ΧΩΡΙΣ ΗΓΕΤΕΣ

Ο Ντράγκαν Νατσέφσκι που σκόραρε για τρίτη φορά στο πρωτάθλημα (έχει πετύχει και δυο γκολ στο Κύπελλο), θεωρεί ότι το μυστικό της επιτυχίας τού Εργοτέλη είναι ότι «η ομάδα δεν στηρίζεται ατομικά σε έναν παίκτη, αλλά στο σύνολο. Δεν έχουμε κάποιο ηγέτη που να ξεχωρίζει, αλλά ο ένας στηρίζει τον άλλο. Στο ένα παιχνίδι σκοράρει ο ένας, στο άλλο ο άλλος. Αυτό το κομμάτι είναι που μας κάνει καλούς σαν ομάδα και γι΄ αυτό φέτος ο Εργοτέλης πάει καλά. Έχουμε καλή οργάνωση, καλό προπονητή και καλούς παίκτες. Όλα αυτά μαζί βοηθάνε στο να πάει καλά η ομάδα». Ο Σκοπιανός επιθετικός δεν συμφωνεί με αυτούς που λένε ότι ο Εργοτέλης παίζει αμυντικό ποδόσφαιρο. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει αμυντικό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να παίζεις αμυντικό ποδόσφαιρο και να κερδίζεις με αυτό τον τρόπο περισσότερα παιχνίδια. Μπορεί όμως να συμβεί και το αντίθετο. Να παίζεις επιθετικό ποδόσφαιρο και να χάσεις όλα τα παιχνίδια. Για κάθε ομάδα είναι σημαντικό να παίρνει βαθμούς. Εμείς παίζουμε πολύ καλή άμυνα και δεν τρώμε εύκολα γκολ. Όταν δεν τρως εύκολα γκολ και στην επίθεση κάνεις κάτι, τότε ξέρεις ότι μπορείς να κερδίσεις ένα ματς. Δεν χρειάζεται δηλαδή να βάλεις τρία με τέσσερα γκολ για να κερδίσεις ένα παιχνίδι».

Ο Σκοπιανός επιθετικός στάζει μέλι και για τον προπονητή της ομάδας, τον Νίκο Καραγεωργίου. «Είναι ένας προπονητής που μπορεί να περάσει την καλή ψυχολογία

ΠΡΙΜ ΤΑΞΙΔΙ!

Αντί χρηματικού πριμ, η διοίκηση έταξε πενθήμερο ταξίδι στην Κύπρο για κάθε παίκτη, τον προπονητή και τις οικογένειές τους μετά τη λήξη του πρωταθλήματος!

στους παίκτες, ώστε να είναι πάντα ήρεμοι και να παίζουνε χωρίς άγχος. Μας στηρίζει όταν δεν πάμε καλά και είναι πάντα μαζί μας».

Παράλληλα, θεωρεί ότι η σωτηρία του Εργοτέλη- παρά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού- δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. «Έχουμε ακόμα πέντε παιχνίδια μέχρι το τέλος και δεν πρέπει να σταματήσουμε εδώ. Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι γιατί ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι με την Καλαμαριά στο Παγκρήτιο. Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος πρέπει να παίζουμε με πάθος και με δύναμη σε κάθε παιχνίδι, για να φτάσουμε όσο γίνετε πιο ψηλά στη βαθμολογία», τονίζει. ●●● Οι «κιτρινόμαυροι» θα καταθέσουν ένσταση για την αποβολή του Ογκνιένοβιτς, υποστηρίζοντας ότι δέχθηκε άδικα την πρώτη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Καρατζά. Μέσα στην εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει και η συμμετοχή των τραυματιών Κοιλιάρα και Ζαπρόπουλου.

●●● Ο αντιπρόεδρος του Εργοτέλη Απόστολος Παπουτσάκης πρωτοτύπησε προχθές και αντί χρηματικού πριμ έταξε ένα πενθήμερο ταξίδι στην Κύπρο για κάθε παίκτη, τον προπονητή, τα μέλη της διοίκησης και τις οικογένειές τους μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.