Τις ευθύνες του γιατρού που έδωσε τη βεβαίωση ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, αλλά και της Αστυνομίας που έδωσε την άδεια οπλοκατοχής στον Μιχάλη Ψαρρό, αν και είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική και δεν είχε καθαρό μητρώο, διερευνά από σήμερα η Εισαγγελία Βόλου.


O 46χρονος άνδρας σκότωσε χθες τα ξημερώματα τον εξάχρονο γιο του Σάββα και την 74χρονη πεθερά του Γεωργία Πετρά, μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Αγχίαλο.

Στις 22 Ιανουαρίου ο Μιχάλης Ψαρρός είχε πάρει άδεια κατοχής για την κυνηγετική καραμπίνα του. Ο αγροτικός γιατρός- παθολόγος στη Νέα Αγχίαλο, παρά το ιστορικό της νοσηλείας του στην ψυχιατρική

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕ

πως είναι καλά αν και είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρείο- η Αστυνομία του έδωσε άδεια οπλοκατοχής χωρίς να έχει καθαρό μητρώο

κλινική του Νοσοκομείου Βόλου και τη φαρμακευτική αγωγή την οποία ελάμβανε τα τελευταία δύο χρόνια, του έδωσε βεβαίωση ότι μπορούσε να πάρει την άδεια για την οπλοκατοχή. Όπως είπε χθες, «δεν διαπίστωσα να αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα». Όπως έγινε γνωστό, ο Ψαρρός που στο παρελθόν ήταν χρήστης τοξικών ουσιών, δεν είχε καθαρό ποινικό μητρώο και έτσι η Αστυνομία δεν θα έπρεπε να του έχει εγκρίνει την άδεια οπλοκατοχής.

Σταμάτησε τα φάρμακα

Ο Μιχάλης Ψαρρός- σύμφωνα με πληροφορίες- για άγνωστο λόγο είχε σταματήσει να παίρνει τα φάρμακά του την τελευταία εβδομάδα. Χθες, περίπου στις πεντέμισι τα ξημερώματα και χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι, ξύπνησε, πήρε το κυνηγετικό όπλο του και πήγε αρχικά στο δωμάτιο των παιδιών του. Πυροβόλησε και σκότωσε το μικρότερο από τα δύο αγόρια του και αμέσως έστρεψε το όπλο προς το μεγαλύτερο παιδί, τον Παναγιώτη, οκτώ ετών. Το παιδί κατάφερε να γλιτώσει, πηδώντας- αν και τραυματισμένο- από το παράθυρο. Αμέσως πυροβόλησε την πεθερά του και τη σκότωσε. Η γυναίκα του ξύπνησε από τους πυροβολισμούς αλλά ήταν ανήμπορη να αντιδράσει, αφού είναι τετραπληγική και καθηλωμένη στο κρεβάτι εδώ και ένα χρόνο. Στη συνέχεια ο Ψαρρός αυτοπυροβολήθηκε στα γόνατα και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Βόλου. Το οκτάχρονο παιδί που κατάφερε να γλιτώσει μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο, θα μεταφερθεί όμως στην Αθήνα, στο Αγλαΐα Κυριακού, προκειμένου να του παρασχεθεί ψυχολογική στήριξη. Τα δύο θύματα, γιαγιά και εγγονός, κηδεύτηκαν χθες το απόγευμα.

Όπως έγινε γνωστό χθες, ο Μιχάλης Ψαρρός ήταν άνεργος εδώ και αρκετό διάστημα και η οικογένεια ζούσε με τη σύνταξη της γιαγιάς, η οποία φρόντιζε τα παιδιά και το νοικοκυριό. Σοβαρά προβλήματα

Η οικογένεια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ τον τελευταίο χρόνο είχε επιδεινωθεί δραματικά η υγεία της 44χρονης συζύγου και μητέρας, Χριστίνας Πετρά, που πλέον χρειαζόταν φροντίδα όλο το 24ωρο. Μετά το φονικό η Χριστίνα Πετρά αρνήθηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, αλλά ζήτησε να παραμείνει στο σπίτι της. Ήδη έδωσε την πρώτη της κατάθεση στους αστυνομικούς. Συγγενείς της οικογένειας, με τη συνδρομή της Νομαρχίας Μαγνησίας- όπως έκανε γνωστό ο νομάρχης κ. Απ. Παπατόλιαςθα αναλάβουν τη φροντίδα της ανάπηρης μητέρας και του οκτάχρονου Παναγιώτη.