Σαράντα αγωνιστικά λεπτά απέχει ο Άρης από την πρόκριση στο Τop-16 της Ευρωλίγκας. Οι «κίτρινοι» υποδέχονται (20.45, απευθείας- Supersport 1) την Μπαρτσελόνα και κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους. Με νίκη επί των Καταλανών κλείνουν θέση για την κλήρωση της Δευτέρας. Σε άλλη περίπτωση η πρόκριση θα κριθεί από άλλα αποτελέσματα.

«Είμαστε έτοιμοι για μάχη» δήλωσε ο Αντρέα Ματζόν, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η Μπαρτσελόνα

ΜΑΤΖΟΝ

Δεν έχουμε δυνατότητα επιλογής εκτός από τη νίκη και την πρόκριση.

Όλοι οι παίκτες και οι προπονητές είμαστε αποφασισμένοι να καταθέσουμε την ψυχή μας στο γήπεδο

δεν πρόκειται να χαριστεί, αν και δεν έχει μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο.

Φιλοξενούμενος απόψε στο Παλέ είναι ακόμη ένας «μετανάστης» διεθνής. «Δυστυχώς ήρθα στη Θεσσαλονίκη για επαγγελματικούς λόγους. Αν δεν ερχόμασταν για να νικήσουμε, ας καθόμασταν στο σπίτι μας. Όπως και ο Άρης, θα κυνηγήσουμε και εμείς τη νίκη. Οι μεγάλες ομάδες παίζουν για τη νίκη. Σας διαβεβαιώνω λοιπόν 100% ότι αυτό θα κάνουμε και εμείς. Δεν σημαίνει κάτι το γεγονός ότι προκριθήκαμε στην επόμενη φάση» τόνισε ο Μιχάλης Κακιούζης. Πράγματι, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και ο αρχηγός της Εθνικής είναι ο πιο αγαπητός παίκτης των οπαδών του Άρη που δεν φοράει τα κιτρινόμαυρα.

Ο Ματζόν βλέπει την ομάδα του να βρίσκεται σε μονόδρομο.

«Δεν έχουμε δυνατότητα επιλογής εκτός από τη νίκη και την πρόκριση. Όλοι οι παίκτες και οι προπονητές είμαστε αποφασισμένοι να καταθέσουμε την ψυχή μας στο γήπεδο, χωρίς να σκεφτόμαστε τι γίνεται στα άλλα παιχνίδια. Άλλωστε, κρατάμε τη μοίρα μας στα χέρια μας» πρόσθεσε ο Ιταλός τεχνικός.

Έκανε τη χθεσινή προπόνηση εμπύρετος, ενώ οι παίκτες του δείχνουν έτοιμοι να βαδίσουν στον μονόδρομο. «Ζούμε για τέτοια παιχνίδια. Είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι της χρονιάς» δήλωσε ο Γιάννης Γιαννούλης.

Από τη φροντ λάιν των φιλοξενουμένων απουσιάζει ο Μάριο Κασούν. Ανέτοιμος θα παίξει ο Άλεξ Σκέιλς. Τα εισιτήρια του αγώνα εξαντλήθηκαν.