Για βαθμούς ο Παναθηναϊκός δεν καίγεται. Ούτε καν ενδιαφέρεται. Το κίνητρο βέβαια για κάθε ομάδα να νικήσει τη Μακάμπι στο Νόκια Αρίνα (γνωστότερο ως Γιαντ Ελιάου) είναι ισχυρό και αυτό ίσως δώσει στην ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς την ώθηση ώστε να κλείσει νικηφόρα την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Ωστόσο ο Σέρβος προπονητής αυτές τις ημέρες μάλλον μαγειρεύει πριν καν πεινάσει, προσφέροντας ρεπό στην ομάδα του, προφυλάσσοντας παίκτες και προτείνοντας το (κουραστικό) ταξίδι για το Τελ Αβίβ να γίνει απόψε το βράδυ και όχι το πρωί!

Μετά το διήμερο ρεπό που ακολούθησε τον αγώνα με την Ολυμπιάδα Πάτρας, ο Ομπράντοβιτς συγκέντρωσε πάλι τους παίκτες του στο ΟΑΚΑ χθες. Στις δύο προπονήσεις διαπίστωσε ότι ο Δήμος Ντικούδης και ο Νίκος Χατζηβρέττας είναι πλέον σε θέση να αγωνιστούν και έτσι θα ακολουθήσουν την αποστολή στο ταξίδι στην πρωτεύουσα του Ισραήλ. Αντίθετα ο Μάικ Μπατίστ θα παραμείνει στην Αθήνα, αφού κανείς στον ΠΑΟ δεν θέλει να ρισκάρει την υγεία του Αμερικανού άσου. Άλλωστε ακολουθεί το Αll Star game και χωρίς αγώνα μεσοβδόμαδα μπορεί να κερδίσει περίπου δέκα ημέρες αποθεραπείας και ενδυνάμωσης.

Όσο για το ταξίδι, οι «πράσινοι» προτίμησαν να αποφύγουν το πρωινό ταξίδι που θα τους υποχρέωνε να ξυπνήσουν νωρίς τα ξημερώματα και επέλεξαν να προπονηθούν στην Αθήνα και να αναχωρήσουν με τη βραδινή πτήση. Υπολογίζεται ότι θα φθάσουν στο ξενοδοχείο τους δύο-τρεις ώρες μετά τα μεσάνυχτα και θα έχουν ελεύθερο το πρωινό, ανήμερα του αυριανού αγώνα, προκειμένου να ξεκουραστούν.