Καταγγελιών συνέχεια από τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος επανέλαβε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά όσα είπε την περασμένη εβδομάδα στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΑΕ σχετικά με τη διαιτησία στους ποδοσφαιρικούς αγώνες σε σχέση με το στοίχημα.

Παράλληλα ο ποινικολόγος, πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα απολογούμενος ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ για δυσφήμηση του αθλήματος, έκανε εκτενή αναφορά σε όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο. Άρχισε με τις καταγγελίες που είχε κάνει το 1998 στην ΕΠΟ για προσυμφωνημένα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, οι οποίες αν και αποδείχθηκαν- όπως είπε- εν τούτοις δεν τιμωρήθηκε κανένας. Συνέχισε με την «παράγκα» τονίζοντας πως ενώ βγήκαν και οι περίφημες κασέτες στον αέρα, η υπόθεση «θάφτηκε για τέσσερα χρόνια από έναν ανακριτή με αποτέλεσμα να παραγραφεί». Και κατέληξε με τα όσα έχουν υποπέσει στην αντίληψή του τελευταία. «Ο διαιτητής Σταμάτης, μου είπε πριν από μερικά χρόνια, όταν ήμουν πρόεδρος του Άρη Πετρούπολης, πως «ο Αστέρας Τρίπολης σε τρία χρόνια θα είναι στην Α΄ Εθνική». Από την αρχή της σεζόν γράφετε στις εφημερίδες πως οι ομάδες που θα προβιβαστούν είναι Λεβαδειακός, Βέροια και Αστέρας Τρίπολης. Πώς το γνωρίζουν άραγε όσοι το γράφουν και το ξαναγράφουν;», αναρωτήθηκε ο κ. Κούγιας.

Ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα έκανε λόγο για την παρουσία του αδελφού τού πρώην διαιτητή και μέλους της ΚΕΔ Μποροβήλου στα διοικητικά του Αστέρα Τρίπολης, κατήγγειλε τον διαιτητή Ντάκο («τον είχα καταγγείλει πριν από δύο χρόνια ότι αλλοίωσε το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Είχα ενημερώσει τον Ψυχομάνη, τον έβαλε όμως στο ματς Βέροιας- Νίκης Βόλου και είδατε τα αποτελέσματα»). Τέλος, αναφέρθηκε «σε επενδυτές από τη Σαουδική Αραβία, για τους οποίους δεν ξέρει κανένας ποιοι είναι και τι θέλουν στο ποδόσφαιρο».

Στον κ. Κούγια επιβλήθηκε από την Επιτροπή η ποινή της έγγραφης επίπληξης και πρόστιμο 3.000 ευρώ.