Παίκτης της Μίλαν είναι από χθες ο Ρονάλντο ύστερα από διαπραγματεύσεις αρκετών ημερών μεταξύ των ροσονέρι και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι αιώνιοι αντίπαλοι των εμπλεκόμενων ομάδων στη μεταγραφή, η Μπαρτσελόνα και η Ίντερ, έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν καθώς θα βγουν κερδισμένες κι αυτές έστω και κατά μερικές χιλιάδες ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρεάλ και της Μίλαν «πάγωσαν» τη Δευτέρα όταν τέθηκε επί τάπητος το θέμα της καταβολής του 5% του ποσού που θα στοίχιζε η μεταγραφή στις ομάδες που είχε αγωνιστεί ο Ρονάλντο μέχρι τα 23 του. Ποσοστό από τον «μηχανισμό αλληλεγγύης», όπως είναι γνωστός, διεκδικούν η Μπαρτσελόνα και η Ίντερ! Η πρώτη 0,5% και η δεύτερη 1,5%.

Τόσο η Ρεάλ όσο και η Μίλαν δεν ήθελαν να γίνουν «χορηγοί» των αιώνιων αντιπάλων τους προσπαθώντας να μετατοπίσουν το πρόβλημα η μία στην άλλη.

Τελικά, η λύση ήταν να μοιραστούν αυτό το πικρό ποτήρι, ενώ το συνολικό τίμημα που θα καταβάλουν οι ροσονέρι θα φτάσει τα 7,5 εκατ. ευρώ συν τον Ρικάρντο Ολιβέιρα, που θα δοθεί δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν. Το συμβόλαιο του Ρονάλντο θα έχει διάρκεια 18 μηνών. Η άφιξη του Βραζιλιάνου στο Μιλάνο αναμένεται να διχάσει την πόλη στην οποία ήταν κάτοικος για πέντε χρόνια (1997-2002), φορώντας όμως τη φανέλα της Ίντερ.

Ο τρόπος που έφυγε από την Ίντερ το βράδυ της τελευταίας ημέρας των μεταγραφών του 2002 και αφού προηγουμένως οι νερατζούρι του πλήρωναν για δύο χρόνια το παχυλό του συμβόλαιο χωρίς όμως να αγωνίζεται γιατί ανάρρωνε από τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατό του, έχει δημιουργήσει βεντέτα με τους τιφόζι.

Ο πρόεδρος της Ίντερ Μάσιμο Μοράτι δήλωσε με πικρία: «Επιστρέφει στη λάθος πλευρά της πόλης.»!