ΕΔΩ, ταιριάζει το εξής: τύφλα να έχει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο πακτωλός χρημάτων που θα εισπράξει από την παρουσία του στους «Galaxy» του Λος Άντζελες. Γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο διαθέτει τους δικούς του «αστέρες». Όχι πως λάμπουν αγωνιστικά, απλά οι καταθέσεις τους αυγατίζουν και λένε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσους τους επέλεξαν χωρίς να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ Καψής εισέπραξε τον ενάμιση χρόνο της παρουσίας του στο Λιμάνι, περί τα 900 χιλιάρικα. Σε πόσα ματς πρωταθλήματος αγωνίστηκε; Μόλις σε έξι. Άρα, με μια απλή διαίρεση συμπεραίνουμε ότι ο διεθνής αμυντικός κόστισε στον Κόκκαλη ένα 150άρι για κάθε παιχνίδι. Εκπληκτικό δεν είναι; Και η ΑΕΚ διαθέτει, πάντως, τις δικές της ξεχωριστές περιπτώσεις. Ο Ντελίμπασιτς εντάχθηκε εν χορδαίς και οργάνοις το περασμένο καλοκαίρι στην ομάδα και άπαντες θεώρησαν πως θα λύσει το πρόβλημα του γκολ. Έτσι τον παρουσίασαν οι αιθεροβάμονες υπεύθυνοι. Τελικά, ο Σέρβος σέντερ φορ αποχωρεί έχοντας αγωνιστεί σε 10 παιχνίδια πρωταθλήματος και με ετήσιο συμβόλαιο 400.000 ευρώ. Βλέπετε, η ΑΕΚ φρόντισε να τον χρυσοπληρώσει για να μην χάσει τέτοιο κελεπούρι.

ΜΗΠΩΣ εξελίχθηκαν καλύτερα τα πράγματα με τον Ουντέζε; Κοντά στα 300 χιλιάρικα θα του έδιναν τον χρόνο και ο αμυντικός από τη Γκάνα πρόλαβε να αγωνιστεί σε τρεις αγώνες πρωταθλήματος. Τον έφαγε ο Κεϊτά της Λιλ και έκτοτε δεν ξανασήκωσε κεφάλι. Ήδη λύθηκε η συνεργασία του με την ΑΕΚ. Ο Φερέρ δεν ήθελε καν να τους βλέπει και τα «βαρίδια» του καλοκαιριού σιγά- σιγά αποχωρούν.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ και το θέμα Λέμενς. Ο Βέλγος μετέβη στην Ολλανδία (συναντήθηκε μάλιστα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών με τον Μουνιόθ!), έχοντας σκοπό να βρει ομάδα. Έστω και μικρομεσαία. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα των προσπαθειών του; Τζίφος! Πού θα βρει καλύτερα από τον Πειραιά; Πληρώνεται το ακριβό συμβόλαιο που εξασφάλισε κατόπιν εμμονής Σόλιντ και απολαμβάνει τον ήλιο στο Μικρολίμανο. Ζωή ζάχαρη! Για να αποχωρήσει ζητεί το 80% του συμβολαίου! Και στον Ολυμπιακό ταλαιπωρούνται, όπως ομοίως δεν βγάζουν άκρη και με τον Σόλιντ.

ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ φυσικά και δεν φταίνε. Απαιτούν να πληρωθούν με βάση τις συμβάσεις που υπέγραψαν. Οι παράγοντες ας πρόσεχαν. Γιατί το καλοκαίρι αγόραζαν παίκτες λες και πήγαιναν σε ραντεβού στα τυφλά. Και όταν αποκτάς αθλητές δίχως να ψάξεις τα πάντα, χωρίς να ρωτήσεις κάθε λεπτομέρεια, είναι επόμενο μετά να πληρώνεις.

ΕΧΕΙ κάποιο στόρι η μεταγραφή του Ανέστη Αγρίτη στην Κίκερς Όφενμπαχ. Κατ΄ αρχήν, ο επιθετικός θα πολλαπλασιάσει τις αποδοχές του: από τις 20.000

που εισέπραττε στο «Σίτι» θα φτάσει να κερδίζει στη Γερμανία πάνω από 120 χιλιάρικα τη σεζόν. Ακόμη, στον ορίζονται διαφαίνεται μίνι πόλεμος μεταξύ μάνατζερ για τη συγκεκριμένη μετακίνηση. Ο Αγρίτης πήγε στην Όφενμπαχ με τη μεσολάβηση ατζέντη που του έκανε μόνο αυτή τη «δουλειά», αν και δεν αποκλείεται η συνεργασία να επεκταθεί στο μέλλον. Ωστόσο, ο πρώην μάνατζερ του κυνηγού έστειλε έγγραφο- μέσω Γερμανού εκπροσώπου- στη γερμανική ομάδα και ζητεί ποσοστό! Η λεπτομέρεια;

Πριν από περίπου τρεις μήνες ο Αγρίτης είχε ενημερώσει πως επιθυμεί να κυκλοφορεί στην αγορά χωρίς εκπρόσωπο και δεν έλαβε την παραμικρή απάντηση. Άρα, μπορούσε να μιλήσει με τον οποιονδήποτε. Έτσι, προέκυψε η μεταγραφή. Αλλά στον θαυμαστό κόσμο των ατζέντηδων το κυνήγι του κέρδους είναι ανελέητο.

ΓΥΡΙΣΕ, λοιπόν, στον ΠΑΟΚ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως «ήθελα να επιστρέψω»! Έκπληξη; Δεν θα έπρεπε. Όλοι αυτό υποστηρίζουν. Ειδικά όταν έχουν χάσει νωρίτερα τη δικαστική μάχη και οι δρόμοι αναγκαστικά στενεύουν.

ΟΤΑΝ προέκυψε προ μηνών ένα υποτυπώδες φλερτ του Ολυμπιακού με τον Κυργιάκο, το «στοπ» μπήκε από τους φανατικούς οπαδούς των «κόκκινων». Θεώρησαν πως ο συγκεκριμένος πρώην «πράσινος» δεν θα έπρεπε να ενταχθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Το ωραίο ποιο είναι, λέτε; Ο Κυργιάκος ανέκαθεν είχε συμπάθειες στα αποδυτήρια του Ρέντη, ενώ ένας εκ των καλύτερων φίλων του είναι ο Ανατολάκης! Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως το διάστημα που ο Κυργιάκος αγωνιζόταν στους Ρέιντζερς αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού μέσω του Ανατολάκη ζητούσαν πληροφορίες για το πρωτάθλημα της Σκωτίας! Για να είναι πλήρως ενημερωμένοι…

ΑΒΟΛΑ ένιωσε χθες ο ΓΓΑ Σταύρος Δουβής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το «Ακρόπολις» της ξιφασκίας. Ο λόγος; Οι διοικούντες αποκάλυψαν ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες έλαβαν το υλικό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο Δουβής, φυσικά, ανέλαβε την περασμένη άνοιξη και δεν ήταν στη ΓΓΑ από το 2004. Ακόμη κι έτσι όμως, ορισμένες εκκρεμότητες πρέπει να τακτοποιηθούν.