Με τρεις Αμερικανούς στη σύνθεσή του και υψηλό προσκεκλημένο τον Ζόραν Σάβιτς υποδέχεται (20.30, απευθείας ΕΤ3) ο ΠΑΟΚ την πρωτοπόρο του ιταλικού πρωταθλήματος, Μοντεπάσκι Σιένα, στον πρώτο προκριματικό αγώνα για το Uleb Cup.

Ο «Δικέφαλος» είναι σε καλή κατάσταση, όπως έδειξε στην αναμέτρηση κατά του Πανιωνίου και θα ενισχυθεί με τον Τζέι Αρ Μπρέμερ που έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο Τζέισον Πάρκερ και ο Ντάριους Ουάσινγκτον συνθέτουν το αμερικανικό δίδυμο του ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Κώστας Πιλαφίδης έχρισε με δηλώσεις του φαβορί του ζευγαριού τη Σιένα, αποφορτίζοντας τους παίκτες του και συμπλήρωσε: «Από τα αποτελέσματα στο ιταλικό πρωτάθλημα φαίνεται ότι η Σιένα είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Με εντυπωσίασε ο υψηλός ρυθμός που διατηρεί στα τελευταία παιχνίδια της και η ισορροπία της μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Δεν πιστεύω ότι έχουμε πλεονέκτημα έδρας, διότι η Σιένα είναι πολύ σκληρός αντίπαλος και εκτός έδρας. Έχει την εμπειρία να παίζει και να αντεπεξέρχεται υπό πίεση».

Πριν από το τζάμπολ θα τιμηθεί ο τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Ζόραν Σάβιτς. Παίζοντας δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ, κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς (1994 και το Κύπελλο Ελλάδας (1995).