Ο μεταγραφικός σχεδιασμός των ΠΑΕ αγγίζει το… άριστα! Δεν είδατε πόσο μεθοδικά κινήθηκε η ΑΕΚ; Η πρώτη της μεταγραφή έγινε τρία 24ωρα προτού εκπνεύσει η περίοδος και απέκτησε έναν παίκτη, ο οποίος βρέθηκε ξαφνικά στο διάβα της. Ναι μεν ο Παντελής Καφές αποτελεί λύση πολυτελείας στα χαφ και στο ρόστερ προστίθεται ακόμη ένας διεθνής, δεν όμως σημαίνει πως εκεί στην ΑΕΚ λειτούργησαν με πρόγραμμα.

Στην ΑΕΚ, ο Ίλια Ίβιτς έχει αναλάβει το κομμάτι της ανεύρεσης νέων παικτών. Είναι ο τεχνικός διευθυντής. Σε ρόλο σκάουτερ συναντάμε και τον Έγκεν Γκέραρντ. Αν πρότειναν παίκτες, αν παρακολούθησαν και τι συνέβη, το γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι και ο πρόεδρος Ντέμης Νικολαΐδης. Βέβαιο είναι πως η ΑΕΚ δεν μπορούσε να διαθέσει χρήματα και να αποκτήσει ακριβούς ποδοσφαιριστές. Έψαχνε λαχεία σε τιμές ευκαιρίες. Τέτοιος φαίνεται ο Καφές. Άλλωστε, στην ΑΕΚ συνηθίζουν αυτή την τακτική. Παλαιότερα τράβηξαν τον πρώτο αριθμό με τον Λυμπερόπουλο και ούτε καν τον λήγοντα με τον Σαπάνη.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Στο Λιμάνι, μόνο με την περίπτωση του Κλέμπερσον ασχολήθηκαν κομματάκι σοβαρά και πέραν τούτου, η λογική ήταν «ό,τι προκύψει στην πορεία»! Οι κατάσκοποι σίγησαν και όλοι ανέμεναν τις προτάσεις των ατζέντηδων. Και επειδή τα νιάτα μοιάζουν με μόδα, όλοι οι μάνατζερ προτείνουν νεαρούς ποδοσφαιριστές! Δεν είναι απίστευτη η συνετή τακτική που ακολουθούν στον Ολυμπιακό;

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε στη φόρα διάφορα ονόματα υποψήφιων στόχων και όλοι ζουν με την αγωνία. Οι ρεπόρτερ δεν είναι… τρελοί να κατεβάζουν από το μυαλό τους παίκτες υπό μεταγραφή. Οι φήμες από κάπου διαρρέουν. Τόσο στην Παιανία όσο και στους Θρακομακεδόνες ή τον Πειραιά, η παρέλαση των ονομάτων μοιάζει με το παραβάν που κρύβει τη θλιβερή αδυναμία των διοικητικών και κατ΄ επέκταση των ομάδων.

ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ λοιπόν ο Παναθηναϊκός στο γηπεδάκι της Λεωφόρου, να δούμε τι θα πουν οι υπεύθυνοι στον κόσμο. Γιατί- θυμίζουμε- πως τα τελευταία δύο καλοκαίρια στα φιλικά οι φίλοι του «τριφυλλιού» μετέβησαν στο Ολυμπιακό Στάδιο και δημιούργησαν ρεκόρ, όταν όλη… η Αθήνα βρισκόταν διακοπές! Και αμέσως μετά τη νίκη στο Αιγάλεω (4-1), Σάββατο βράδυ κόντρα στον Ιωνικό, ο ΠΑΟ διέθεσε 25.000 εισιτήρια! Άρα, ο διψασμένος κόσμος δίνει το «παρών». Με τη διαφορά πως για να συνεχίσει να βλέπει την ομάδα, ζητεί επιτυχίες. Αλλιώς, του δείχνουν το δρόμο προς το παρελθόν…

Η ΕΦΙΠ βιάστηκε να βγάλει την απόφαση για στέρηση της φιλάθλου ιδιότητος στον κ. Δημητρόπουλο. Αποτέλεσμα; Μένει εκτεθειμένη! Γιατί το Διοικητικό Εφετείο δικαίωσε την Αρετή Σιναπίδου και καλείται η Πυροσβεστική να πάρει πίσω την αθλήτρια! Διότι η συγκεκριμένη ήταν όγδοη στον τελικό στις κορύνες, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης. Έτσι, η Συναπίδου δικαιούται τα οφέλη από τον νόμο, ενώ η «ευαισθησία» της ΕΦΙΠ να πετάξει έξω τον κ. Δημητρόπουλο προκαλεί απορίες. Κυρίως, διότι τα μέλη της ΕΦΙΠ γνώριζαν πως το ίδιο διάστημα εκδικαζόταν η έφεση της Σιναπίδου. Εκτός αν το ξέχασαν!

ΑΠΟ ΧΘΕΣ η ΟΠΑΠ διοργανώνει μόνη της το παιχνίδι Πάμε Στοίχημα. Όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό, η φιλοδοξία είναι να γίνουν σταδιακά τα βήματα και σε εύλογο διάστημα θα έλθει το επιθυμητό και ουσιαστικό αποτέλεσμα. Για το επόμενο δίμηνο, μεταξύ ΟΠΑΠ και Ιντραλότ θα υφίσταται συνεργασία στις αποδόσεις των αγώνων, ενώ μετά τον Μάρτιο η ευθύνη θα ανήκει στον Οργανισμό.

ΟΙ ΔΥΟ «μεγάλοι» της Θεσσαλονίκης, Άρης και ΠΑΟΚ, προσπαθούν να προσεγγίσουν τα ευρωπαϊκά δεδομένα, έστω και αν αυτό σημαίνει πως πέφτουν κάποιες σπόντες εκατέρωθεν. Λοιπόν, ο Άρης παραχώρησε χθες το «Αλεξάνδρειο» στη Σιένα ώστε οι Ιταλοί να προπονηθούν εν όψει του αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ για το Ούλεμπ Καπ. Ο ΠΑΟΚ, μια που έρχεται η Μπάρτσα να αντιμετωπίσει για την Ευρωλίγκα τον Άρη, αποφάσισε να τιμήσει τον παλαίμαχο παίκτη του και νυν τζένεραλ μάνατζερ των Ισπανών, Ζόραν Σάβιτς.

ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ παίκτης από το Χαϊδάρι οδεύει προς το Αιγάλεω: πρόκειται για τον Νεντέλκοβιτς. Πρόσφατα, την ίδια διαδρομή ακολούθησαν οι Τουρνάς και Κουμπαρούλης. Κατά συνέπεια, η «ανοιχτή γραμμή» ανάμεσα στο Αιγάλεω και το Χαϊδάρι συνεχίζεται. Και δεν χρειάζονται κουτές ερωτήσεις, αν γίνονται διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο διοικήσεις…