Οκύβος ερρίφθη για τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος προπονητής πρέπει να θεωρείται «τελειωμένη υπόθεση» για την Τσέλσι, η οποία κινείται για την αντικατάστασή του αλλά και την αναπλήρωση των κενών θέσεων που θα δημιουργήσουν οι παίκτες οι οποίοι θα θελήσουν να εγκαταλείψουν το Στάμφορντ Μπριτζ.

Ο Μουρίνιο επανέλαβε χθες, πριν από τον αγώνα Κυπέλλου με τη Νότιγχαμ Φόρεστ (επικράτησαν οι «μπλε» με 3-0), πως το συμβόλαιό του με την Τσέλσι έχει διάρκεια μέχρι το 2010, ωστόσο η ενέργειά του ερμηνεύεται ως κίνηση τακτικής για να μην καταρρεύσουν ψυχολογικά οι παίκτες του εν όψει των δύσκολων αγώνων σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.

Σύμφωνα με τη «Sunday Τimes» η Τσέλσι έχει υποβάλει πρόταση στη Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Φάμπιο Καναβάρο, τον οποίο ο Μουρίνιο είχε απορρίψει το προηγούμενο καλοκαίρι. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο παίκτης έχει συμφωνήσει για ετήσιες αποδοχές 5,1 εκατ. ευρώ, ενώ και η Ρεάλ είναι θετική για την παραχώρησή του μετά τις συνεχιζόμενες κακές εμφανίσεις του. Ο αρχηγός της Εθνικής Ιταλίας δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στον ρυθμό και τον τρόπο ζωής της Μαδρίτης και το γεγονός ότι μένει ακόμα σε ξενοδοχείο καταδεικνύει την πρόθεσή του να εγκαταλείψει την ισπανική πρωτεύουσα.

Όμως αν ο Καναβάρο πλησιάζει στο Στάμφορντ Μπριτζ, οι Λάμπαρντ, Τέρι απομακρύνονται από αυτό. Και οι δύο δηλώνουν φανατικοί υποστηρικτές του Μουρίνιο (δεν είναι οι μόνοι παίκτες της Τσέλσι) και έχουν συνδέσει την ανανέωση των συμβολαίων τους με την παραμονή του Πορτογάλου προπονητή.

Ο Λάμπαρντ μπορεί να κάνει χρήση του κανονισμού της FΙFΑ που αναφέρει πως ένας παίκτης που έχει συμπληρώσει τρία χρόνια από το συμβόλαιό του και είναι πάνω από 28 χρόνων μπορεί να φύγει αν εξαγοράσει το υπόλοιπο συμβόλαιο. Στην προκειμένη περίπτωση ο Λάμπαρντ μπορεί να φύγει αν η ενδιαφερόμενη ομάδα (Μίλαν, Ίντερ, Γιουβέντους ή Μπαρτσελόνα) καταβάλει το ποσό των 12,1 εκατ. ευρώ. Η προειδοποίηση του Τέρι πως θα ανανεώσει το συμβόλαιό του μόνο αν παραμείνει και ο Μουρίνιο έκανε έξαλλο τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος φέρεται να έδωσε εντολή για «γενική εκκαθάριση».

Το σχέδιο του Ρώσου ιδιοκτήτη της Τσέλσι είναι να αντικαταστήσει τον Μουρίνιο με το ολλανδικό δίδυμο Χίντινγκ- Ράικαρντ.

Ο Αμπράμοβιτς θέλει τον 60χρονο Χίντινκ να έχει το γενικό πρόσταγμα σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα της Τσέλσι, προκειμένου να μπορεί να συνδυάσει και τις υποχρεώσεις του στην Εθνική Ρωσίας, ενώ τον Ράικαρντ για τη θέση του πρώτου προπονητή. Ο τελευταίος δήλωσε πρόσφατα πως αυτή θα είναι η τελευταία χρόνια του στην Μπαρτσελόνα.

Μέσα στην ένταση ήρθε να προστεθεί μία δήλωση του Ντρογκμπά, που υπογραμμίζει το χάσμα το οποίο υπάρχει μεταξύ των υποστηρικτών του Μουρίνιο και των ανθρώπων του Αμπράμοβιτς. Ο επιθετικός από την Ακτή του Ελεφαντοστού χαρακτήρισε τον Αντρέι Σεβτσένκο ατομιστή που προσπαθεί να βάλει γκολ με οποιονδήποτε τρόπο για να δικαιολογήσει τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί γι΄ αυτόν.

Στο πλευρό του Μουρίνιο ετάχθησαν και οι Άσλεϊ Κόουλ, Πετρ Τσεχ. Ο πρώτος είπε πως στην Τσέλσι ήρθε μόνο για τον Μουρίνιο, ενώ ο δεύτερος υπογράμμισε την αναγκαιότητα να κερδίσει τίτλους η ομάδα προκειμένου να παραμείνει ο προπονητής.

«Πιστεύω πως το καλύτερο που πρέπει να γίνει είναι να κρατήσουμε τον καλύτερο προπονητή και τους καλύτερους παίκτες στην ομάδα. Δεν έχω τη δυνατότητα να αλλάξω εγώ κάτι στην ομάδα. Θέλουμε όμως να κάνουμε το καλύτερο για τον προπονητή μας και την ομάδα μας. Θα είναι μεγάλη βοήθεια για τον προπονητή μας να συνεχίσουμε να νικάμε», είπε ο Τσεχ.