ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Π άγωσαν στο Παγκρήτιο Εργοτέλης και ΠΑΟΚ! Και έμειναν στο 0-0 σε ματς που δεν έχει να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να ζεστάνουν τους οπαδούς τους που βρέθηκαν στο γήπεδο, αφού οι ενέργειες που θα μπορούσαν να συγκινήσουν τους θεατές ήταν ελάχιστες.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Εργοτέλης ξεκίνησε με περισσότερο ενθουσιασμό και ήταν πιο απειλητικός. Ιδιαίτερα στο πρώτο τέταρτο του αγώνα όταν δημιούργησε κάποιες καλές φάσεις για να αναζητήσει το γκολ μπροστά στην εστία του ΠΑΟΚ. Στο 3΄ το σουτ του Τζούνιορ δεν αιφνιδίασε τον Φερνάντες που απέκρουσε την μπάλα, ενώ στο 4΄ από το κόρνερ του Ογκνιένοβιτς ο Ζαπρόπουλος δεν βρήκε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι αν και ήταν αμαρκάριστος. Στο 7΄ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είχε και πάλι καλή τοποθέτηση και εξουδετέρωσε το σουτ του Ογκνιένοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε ότι προσπαθούσε στο διάστημα

Ο ΠΑΡΑΣΧΟΣ

Ο Παράσχος θέλησε να εκμεταλλευτεί και την πείρα του Γιώργου Γεωργιάδη και γι΄ αυτό τον χρησιμοποίησε στη βασική ενδεκάδα, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Εργοτέλη

αυτό να προσαρμοστεί στο νέο σύστημα του Γιώργου Παράσχου. Από το 4-42 που εφάρμοζε μέχρι πρότινος, η ομάδα του «Δικεφάλου» παρατάχθηκε αυτή τη φορά με 3-5-2 έχοντας στην άμυνα τους Μέγκαχεντ, Μπαρκαουάν και Μελίσση. Ο Παράσχος θέλησε να εκμεταλλευτεί και την πείρα του Γιώργου Γεωργιάδη και γι΄ αυτό τον χρησιμοποίησε στη βασική ενδεκάδα, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Εργοτέλη.

Το μακρινό σουτ του Μουμίν που δεν ανησύχησε τον Πόζα ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο, στην εκπνοή του οποίου προέκυψε η αμφισβητούμενη φάση του αγώνα. Από κόρνερ του Κοιλιάρα ο Κορδονούρης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Μίετσελ. Ο διαιτητής Κοντογιαννίδης διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι αν και το χέρι του Πολωνού ήταν απλωμένο και με βάση τον κανονισμό υπήρχε παράβαση (πέναλτι).

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ

Στο δεύτερο μέρος παίχθηκε ακόμη χειρότερο ποδόσφαιρο. Οι δύο ομάδες φρόντισαν κυρίως να προστατέψουν τα νώτα τους και δεν είχαν τη διάθεση να ρισκάρουν για να φτάσουν στο γκολ. Ο Εργοτέλης ήταν πάντως πιο κινητικός αλλά κυνήγησε το γκολ μόνο με σουτ εκτός περιοχής, κυρίως με τον Τζούνιορ, όμως ο Φερνάντες ήταν σε καλή κατάσταση και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στο 71΄ έκανε μάλιστα την πιο δύσκολη απόκρουση σε δυνατό σουτ του Τζούνιορ, ενώ θετική αντίδραση είχε και στις καθυστερήσεις του αγώνα όταν σταμάτησε το σουτ του Φραγκουλάκη και στη συνέχεια την προσπάθεια του Τάσιτς.

Ο ΠΑΟΚ είχε μόνο ένα διαγώνιο σουτ του Ζαγοράκη στο 59΄ που υποχρέωσε τον Πόζα να πέσει και να μπλοκάρει την μπάλα και από εκεί και πέρα τίποτα ιδιαίτερο, αν και ο Παράσχος έβαλε και τον Γιασεμάκη για να φρεσκάρει την επίθεση της ομάδας. Ο νέος τεχνικός του «Δικεφάλου» θα πρέπει να αλλάξει πολλά για να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ σε καλύτερες εμφανίσεις.

●●● «Ήμασταν άτυχοι, έπρεπε να κερδίσουμε το παιχνίδι» είπε ο Νίκος Καραγεωργίου και συμπλήρωσε: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τον βαθμό, απλώς η εμφάνιση που κάναμε διατηρεί την ψυχολογία μας σε υψηλό επίπεδο». Ο Γιώργος Παράσχος υπογράμμισε: «Δεν έμεινα ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας. Ήμασταν υποφερτοί στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είναι όμως μεγάλη ομάδα και η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου δεν τον αντιπροσωπεύει. Πρέπει να αλλάξω πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι στο ματς με τον Παναθηναϊκό θα είμαστε καλύτεροι».