Άρωμα Ευρώπης είχε η χθεσινή νίκη του Άρη στη Νεάπολη κόντρα στον Ιωνικό, που ήταν η δεύτερη σερί με τον Κίκε Ερνάντεθ στον πάγκο των «κιτρίνων». Ο Γκαρσία σημείωσε το γκολ που έκρινε τη συνάντηση στο 67΄ αφού προηγουμένως- λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο- ο Κώστας Χαλκιάς είχε αποκρούσει πέναλτι.

Με άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι ο Άρης έφθασε τους 26 στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και ισοβαθμεί στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με τον (συμπολίτη του) ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ.

«Κλειδί» για την επικράτηση του Άρη στη Νεάπολη ήταν η απόκρουση του Χαλκιά στο πέναλτι του Γκούτμαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Ο Κουλουχέρης ανέτρεψε τον Κωνσταντινίδη- η παράβαση, όπως φάνηκε, έγινε έξω από την περιοχή-, ο Πολατιάν είδε πέναλτι, αλλά ο διεθνής γκολκίπερ του Άρη κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στο πρώτο ημίωρο το παιχνίδι ήταν για κλάματα. Στο τελευταίο 15λεπτο όμως οι δύο ομάδες έκαναν ευκαιρίες, με τον Ονουάτσι (34΄) οι γηπεδούχοι, τον Πάουλο Κόστα (35΄) και τον Κόκε (37΄) οι φιλοξενούμενοι.

Ο Νεμπεγλέρας με την είσοδό του στο γήπεδοαντί του Πασσαλή- στην επανάληψη κατάφερε να συμμαζέψει τα πράγματα στη μεσαία γραμμή των «κιτρίνων», οι οποίοι πίεσαν ασφυκτικά δείχνοντας πως θέλουν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από τη Νεάπολη. Στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν τον ρυθμό τους, περιόρισαν τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο, ενώ ο Κώστας Χαλκιάς ήταν θεατής.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την περιοχή του Ερνάντο και κατάφεραν να περιορίσουν τις επικίνδυνες στιγμές για την εστία του.

Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση ήρθε έπειτα από φάουλ του Κοΐρα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και κεφαλιά του Γκαρσία ο οποίος βρέθηκε μόνος και αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων (67΄).

Μετά το γκολ οι παίκτες του Ιωνικού φάνηκαν ανίκανοι να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκηνικό με αποτέλεσμα ο Άρης να πάρει εύκολα το «τρίποντο».

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Αρνητικός πρωταγωνιστής της συνάντησης ήταν ο διαιτητής Λ. Πολατιάν, ο οποίος καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι, ενώ στη συνέχεια θα έπρεπε να έχει ζητήσει την επανάληψή του και παράλληλα να δείξει κόκκινη κάρτα στον Κουλουχέρη.

«Στόχος του Άρη είναι να εξασφαλίσει την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Έχουμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε αν συνεχίσουμε τη σκληρή προσπάθεια μέχρι το τέλος.

Οι παίκτες του Ιωνικού στάθηκαν καλά στο παιχνίδι στο πρώτο μέρος και οφείλω να τους συγχαρώ» είπε ο Κίκε Ερνάντεθ. Ο Γιάννης Χατζηνικολάου από την πλευρά του σημείωσε: «Αν είχαμε ευστοχήσει στο πέναλτι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αγωνιστήκαμε με πάθος. Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα δοκιμάζουμε παίκτες με στόχο να φτιάξουμε ένα αξιόμαχο σύνολο για το νέο πρωτάθλημα».